Når du minst venter det...

Norgespremiere: 13.02.2004
2 t. 8 min.
Komedie

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Selv en gammel skjørtejeger kan oppleve at hjertet brister.

Harry Sanborn er en evig ungkar som holder seg til damer under 30 år. På romantisk helgetur med sin siste erobring, Marin, får Harry hjerteproblemer. Marins mor må motvillig pleie Harry. Da får den aldrende sengehesten følelser han aldri har kjent før.

Harry Sanborn er en holden mann etter mange lønnsomme år i musikkbransjen. Han har et stilfullt ungkarsrede på Manhattan og føler seg vellykket på alle måter. At unge kvinner faller for den aldrende sjarmøren, er en bonus Harry tar for gitt. Nå skal han og kjæresten Marin på en peisknitrende helgetur til fasjonable Hamptons, de rike og vellykkedes tumleplass utenfor New York. Der skal paret bo i huset til Marins mor, den kjente og skilte dramatikeren Erica Barry.

Istedenfor boblende champagne og moro under lakenet får Harry brystsmerter. I all hast blir han innlagt på sykehuset, der legen Julian Mercer konstaterer hjerteinfarkt og ber Harry ta livet med ro inntil videre. Harry blir boende hos Erica. Den feirede forfatteren skriver på sitt neste skuespill og synes Harry er like velkommen som en stein i skoen. Så skjer noe uventet. De finner tonen. Særlig Harry er forbauset over å trives med en kvinne på sin egen alder. Han forsøker å avfeie følelsene, men det nyfriske hjertet lyver ikke. Harry har falt for en moden kvinne! Istedenfor å ta det store spranget, reiser Harry hjem. Imens blir Erica sammen med legen Julian. Harry må gjøre noe drastisk. Men kan en mann med dragning mot modeller takle moden kjærlighet?

Nancy Meyers
(regi, manus, produksjon)
Nancy Meyers hadde lenge ført flere suksessfilmer i pennen da hun tok regigrep med Disneyfilmen "Som to dråper vann" (1998). Hun var en av forfatterne bak det Oscar-nominerte manuset til Goldie Hawn-komedien "Menig Benjamin" (1980). Med "Baby Boom" (1987) definerte Meyers hvordan idealistene fra 68-generasjonen strevde i møtet med jappetiden. "Brudens far" (1991), med Steve Martin som det overbeskyttende opphav, var nok en suksess, og filmen ble fulgt opp med "Brudens far 2" (1995). Etter regidebuten i 1998 skrev Meyers et filmmanus som gjorde Mel Gibson til skjørtejeger i "Det kvinner vil ha" (2000). Der var Helen Hunt den sterke kvinnen som ikke lot seg forføre uten videre.

Jack Nicholson
(Harry Sanborn)
Jack Nicholson er en av de store skuespillerne i nyere tid. Han har vunnet tre Oscar-priser, for "Gjøkeredet" (1975), "Tid for ømhet" (1983) og "Livets lyse side" (1997). Han er i tillegg nominert ni ganger, for "Easy Rider" (1969), "Five Easy Pieces" (1970), "Siste tjeneste" (1973), "Chinatown" (1974), "Reds" (1981), "Prizzis ære" (1985), "Jerngress" (1987), "Et spørsmål om ære" (1992) og "Hva angår Schmidt" (2002).
Nicholson debuterte i 1958 med "The Cry Baby Killer". 60-tallet var preget av skrekk- og motorsykkefilmer, og på tampen av tiåret kom gjennombrudet i "Easy Rider". Han har også forsøkt seg som regissør, blant annet med "Chinatown"-oppfølgeren "I skyggen av Chinatown" (1990).

Diane Keaton
(Erica Barry)
Diane Keaton har spilt i to filmer som mange regner for å være blant de ypperste innen amerikansk film: Francis Ford Coppolas "Gudfaren" (1972) og "Gudfaren, del II" (1974). Karrieren hennes ble i stor grad preget av samarbeidet med Woody Allen, fra de fant hverandre i Herbert Ross' "Prøv igjen, Sam" (1972) til de løste kriminalfloker i "Manhattan mord-mysteriet" (1993). Deres felles høydepunkt var "Jeg og Annie - en nervøs romanse" (1977), antakelig basert på deres forhold i det virkelige liv. Den ble belønnet med fire Oscar-priser, hvorav Diane Keaton vant for beste kvinnelige hovedrolle. Hun er siden blitt nominert til Oscar for "Reds" (1981) og "Marvins døtre" (1996). Keaton er også kjent for "Piken med trommestikkene" (1984), "Baby Boom" (1987), "Gudfaren III" (1990) og "Førstekoneklubben" (1996). Hun har selv regissert og produsert en rekke filmer og serier for kino og TV.

Fakta

Norgespremiere
13.02.2004
Originaltittel
Something's Gotta Give
Sjanger
Komedie
Skuespillere
Diane Keaton
Jack Nicholson
Keanu Reeves
Amanda Peet
Frances McDormand
Jon Favreau
Paul Michael Glaser
Regi
Nancy Meyers
Manus
Nancy Meyers
Produsent
Nancy Meyers
Bruce A. Block
Foto
Michael Ballhaus
Musikk
Hans Zimmer
Nasjonalitet
USA
Originalspråk
Amerikansk
Lengde
2 t. 8 min.
Produksjonsår
2003
Produksjonsselskap
Columbia Pictures
Warner Bros Pictures
Waverly Films productions
Distribusjon
Norsk Filmdistribusjon

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene