Mary og Max

Norgespremiere: 26.03.2010
11 år
1 t. 32 min.
Animasjon / Komedie / Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Et spesielt vennskap mellom to spesielle personer

Mary Dinkle (Toni Collette) er en ensom jente på 8 år som bor utenfor Melbourne i Australia. Ved en tilfeldighet blir hun brevvenn med Max Horowitz (Philip Seymour Hoffman), en overvektig, 44 år gammel mann med Aspergers syndrom som bor i kaotiske New York. Dette er starten på et vennskap som strekker seg over 20 år og mellom to kontinenter. Et vennskap som tross sine opp- og nedturer knytter bånd mellom to personer som sliter med å finne sin plass i en forvirrende verden.
Regissør Adam Elliot, som vant Oscar for animasjonsfilmen HARVIE KRUMPET i 2003, jobbet i fire år med MARY OG MAX. Med en imponerende detaljrik animasjonsstil har han laget en varm og gripende animasjonsfilm full av herlig svart humor. MARY OG MAX handler først og fremst om vennskap, men tar også for seg autisme, taksidermi, psykiatri, alkoholisme, hvor babyer kommer fra, fedme, kleptomani, seksuelle avvik, tillit, kåte hunder, religion, agorafobi og mange mange flere av livets overraskelser. Skuespillerne Toni Collette og Philip Seymour Hoffman gir stemmer til Mary og Max. Filmen var åpningsfilmen på Sundance filmfestival 2009.

Fakta

Norgespremiere
26.03.2010
Originaltittel
Mary and Max
Sjanger
Animasjon
Komedie
Drama
Skuespillere
Toni Collette
Philip Seymour Hoffman
Barry Humphries
Eric Bana
Regi
Adam Elliot
Manus
Adam Elliot
Produsent
Melanie Coombs
Foto
Gerald Thompson
Musikk
Dale Cornelius
Nasjonalitet
Australia
Originalspråk
Engelsk
Lengde
1 t. 32 min.
Produksjonsår
2009
Produksjonsselskap
Melodrama Pictures
Distribusjon
Arthaus
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Denne animasjonsfilmen har en gjennomgående dyster stemning og enkelte dramatiske scener som kan virke skremmende på 7-åringer. Filmen får derfor 11-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene