Ben Hur

Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Unge Juda Ben-Hur (Charlton Heston), en fredsommelig prins fra Jerusalem, leder sitt land i kampen mot det erobrende romerriket. Han blir imidlertid selv tatt til fange, og sendes som slave til de romerske galeier.

Skjebnen gjør at han treffer sin barndoms beste venn, Messala (Stephen Boyd), men det er ikke et lykkelig møte. Han er nå på romernes side, og dermed Ben-Hurs dødsfiende. Det blir en nervepirrende kamp som leder til det uforglemmelige stridsvogn løpet mellom Ben-Hur og den sadistiske Messala.

Unge Juda Ben-Hur (Charlton Heston), en fredsommelig prins fra Jerusalem, leder sitt land i kampen mot det erobrende romerriket. Han blir imidlertid selv tatt til fange, og sendes som slave til de romerske galeier. Skjebnen gjør at han treffer sin barndoms beste venn, Messala (Stephen Boyd), men det er ikke et lykkelig møte. Han er nå på romernes side, og dermed Ben-Hurs dødsfiende. Det blir en nervepirrende kamp som leder til det uforglemmelige stridsvogn løpet mellom Ben-Hur og den sadistiske Messala.

Fakta

Originaltittel
Ben-Hur
Sjanger
Drama
Skuespillere
Charlton Heston
Jack Hawkins
Haya Harareet
Regi
William Wyler
Manus
Karl Tunberg
Produsent
Sam Zimbalist
Foto
Robert L. Surtees
Musikk
Miklós Rózsa
Nasjonalitet
USA
Språk
Engelsk
Lengde
3t.42m.
Produksjonsår
1959
Produksjonsselskap
Metro-Goldwyn-Mayer
Distribusjon
Sandrew Metronome

Anmeldelser

Trailere og klipp

Få med deg disse filmene