James Bond: Tomorrow Never Dies

Norgespremiere: 19.12.1997
Action

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Tomorrow Never Dies er en historie om den fjerde statsmakten, media, som et dødelig våpen idet et globalt kommunikasjonsselskap befinner seg i hendene på en maktsyk mann som har det teknologiske utstyret til å skape nyheter og endre historiens retning.

Denne maktsyke mannen er Elliot Carver. Han kontrollerer en internasjonal avis og et satelittsystem med adgang til alle verdens tv-apparater. Hans mål er å oppnå høyrere seertall enn det som ble oppnådd under Gulf krigen, og han middel er å skape en tredje verdenskrig.Det hele starter ganske rolig for agent 007 i en antatt rutinemessig oppgave. Internasjonale våpenforhandlere er samlet rundt et arsenal av våpen som inkluderer kinesiske langdistanseraketter, franske angrepshelikopter, russiske granatkastere, chilenske miner og tyske eksplosiver. Gøy for hele familien!Bond gjenkjenner et av ansiktene. Henry Gupta (Ricky Jay) praktisk talt oppfant teknoterrorismen. En mann på FBI liste over ettersøkte kriminelle, tidligere en radikal anarkist som nå tilbyr han sine tjenester til høystbydende.Fra et "lånt" fly ser Bond at Gupta forsvinner med en sovjetisk torpedo og en atomisk klokke. Men Bond har nok med sine egne problemer. Den britiske marinen har avfyrt en rakett mot området - selv om de er fullt klar over at Bond er tilstede. I baksetet av flyet sitter en copilot som ikke akter å la Bond komme seg unna.Til tross dette - Bond kommer trygt tilbake til London hvor flere problemer venter. Marinens skip Devonshire er forsvunnet, tilsynelatende innenfor kinesisk farvann. Bonds oppdrag er finne skipet, den skyldige og etterforske mediemogulen Elliot Carver (Jonathan Pryce), som har publisert nyheten om skipet før Secret Service selv er oppdatert om ulykken.For å komme til bunns i denne etterforksningen blir Bond nødt til å ta i bruk et tidligere kvinnelig bekjentskap, Paris Carver (Teri Hatcher), Elliot Carvers kone.


I tillegg får han god hjelp av den kvinnelige kinesiske agenten (Michelle Yeoh).Med andre ord - James Bond, med rett til å drepe, er i gang med det han behersker aller best, beskytte England og Dronningen.
Pierce Brosnan er tilbake som agent 007 James Bond etter suksessen "GoldenEye". Pierce Brosnan er født i Irland og startet sin skuespillerkarriere ved teateret. Hans førte tv-rolle var i dramadokumentaren "Murphy´s Stroke". Brosnan dukket opp som IRA-terrorist i den kritikerroste spillefilmen "The Long Good Friday" uten at det umiddelbart førte til flere roller. Hans gjennombrudd kom i tv-serien "Remington Steele".Hans gjennombrudd innen spillefilm fikk han i "Den 4. protokoll", som ble fulgt opp med "Nomads", "Farlig Bedrag", "Mrs. Doubtfire", "Robinson Crusoe", og "Night Watch". Etter suksessen med "GoldenEye" har han spilt i "Speilets to ansikter", "Mars Attacks" og "Dantes Peak".Jonathan Pryce spiller skurken i filmen, Elliot Carver. Pryce er fra England og har bakgrunn fra teaterscenen. Han har mottat Tony Award for sin rolle i musicalen "Miss Saigon", og han mottok i 1995 pris for beste skuespiller under Cannes festivalen for filmen "Carrington".Pryce ble sist sett som president Juan Peron i filmmusicalen "Evita", hvor han spilte mot Madonna. Andre filmer inkluderer bl.a. Terry Gilliams "Brazil", "Det spøker på bryllupsreisen", "Jumping Jack Flash", "Baron Münchausens eventyr" og "Uskyldens tid".Michelle Yeoh spiller den kinesiske agenten Wai Lin. Hun er utvilsomt Asias største filmstjerne. Hun kommer fra Malaysia, men er basert i Hong Kong. Hun utdannet seg ved the Royal Academy of Dance i London før hun dro tilbake til Malaysia. Her ble hun kåret til Miss Malaysia og siden tilbudt en reklamefilmrolle mot Jackie Chan. Hun ble umiddelbart det mest ettertraktede nye talentet i Hong Kongs enorme filmindustri. Hun debuterte i filmen "Owls vs. Dumbo", men det var først etter "Yes, Madam" at hun oppnådde stjernestatus. Hun fulgte opp med "Royal Warriors", "Magnificent Warriors" og "Easy Money" før hun i 1988 giftet seg og trakk seg tilbake. Etter skilsmissen fire år senere gjorde hun comeback i filmen "Police Story 3: Supercop". I de neste to årene spilte hun i åtte filmer, inklusive "The Heroic Trio" og "Tai-chi Master"."Tomorrow Never Dies" er Michelle Yeohs første internasjonale film.Teri Hatcher spiller Carver Elliots kone, Paris. Hatcher er internasjonalt kjent for sin rolle i tv-serien om Supermann hvor hun spiller Lois Lane. Hun debuterte med filmen "The Big Picture" og spilte deretter i "Soapdish". Hun mottok lovord for sin rolle i "2 Days in the Valley" i fjor, og fulgte opp med "Fanger av fortiden" og "Since You´ve Been Gone"Roger Spottiswood (regissør) startet sin karriere med TV-reklame og dokumentarfilmer. Deretter jobbet han som klipper (?) før han startet sin regikarriere med filmen "Terror Train", og fulgte opp med "Fritt fall", "Under ild", "Best of Times", "Shoot to Kill", "Turner &sHooch", "Air Amerika" og "Stopp! Ellers skyter mamma!". Spottiswood har i de senere årene regissert flere TV-filmer, deriblant den kritikerroste "Murder Live" for NBC.


Fakta

Norgespremiere
19.12.1997
Originaltittel
Tomorrow Never Dies
Sjanger
Action
Skuespillere
Pierce Brosnan
Jonathan Pryce
Michelle Yeoh
Teri Hatcher
Ricky Jay
Götz Otto
Joe Don Baker
Vincent Schiavelli
Judi Dench
Desmond Llewelyn
Samantha Bond
Cecilie Thomsen
Nina Young
Colin Stinton
Anthony Green
Gerard Butler
Regi
Roger Spottiswoode
Manus
Bruce Feirstein
Produsent
Michael G. Wilson
Barbara Broccoli
Foto
Robert Elswit
Musikk
David Arnold
Nasjonalitet
USA
Originalspråk
Engelsk
Lengde
2t.
Produksjonsår
1997
Produksjonsselskap
EON Productions Ltd./United Artists
Distribusjon
United International Pictures

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene