Porco Rosso

Norgespremiere: 04.07.2008
7 år
1 t. 34 min.
Animasjon

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Porco Rosso - verdens beste flyvende gris er her for å redde alle fra de fryktede luftpiratene!

Spenn setebeltet og gjør deg klar for nok et luftig eventyr fra Hayao Miyazaki og Studio Ghibli!
Det nærmer seg slutten av tjuetallet og Adriaterhavet kryr av luftpirater. Pirater som riktignok er gode på bunnen, men likefullt røvere som slett ikke lar seg be to ganger om å loppe en båtlast med turister for verdisaker!
Båtførere av alle slag skjelver i buksene, og det er lukrative tider for dumdristige leiepiloter, som mot en klekkelig betaling gjerne setter både helse, fly og ikke minst sitt eget rykte på spill i kampen mot luftens lovløse.

Og den beste av dem alle er stjernepiloten som har mistet troen på menneskeheten og forbannet seg selv. En forbannelse som ga ham griseansikt, en identitet og et navn: Porco Rosso - den røde grisen! I sitt knallrøde sjøfly flyr han dit lysten, vindene og skjebnen blåser ham, i evig jakt på eventyr og innbringende skurker å fange.

Men nå har piratene, med karene i det skranglete Mamma Aiuto i spissen, endelig gått grundig lei av å stadig trekke det korteste strået. Og selv om det går på den italienske æren deres løs, har de har alliert seg med den glatte lykkejegeren Donald Curtis, som har kommet til Adriaterhavet for å skape seg et navn ved å uttfordre Porco Rosso til duell.

Håpet er at den brautende amerikaneren skal gjøre kort prosess på den flyvende grisen. Og ganske riktig, snart strides de to ikke bare i luften, men også om den vakre enken Ginas gunst. Duelleringen går etterhvert på flyene løs, og Porco ser seg nødt til å søke mekanisk assistanse i Milano, hvor hans veier krysses av 17 år gamle Fio - en energisk ung dame med et særlig talent for flydesign!

Sammen bygger de Porcos fly opp fra bunnen av igjen, og snart står de klar til å utfordre Curtis på nytt. Og denne gangen er det mer enn bare Porcos rykte som står på spill

Porco Rosso, som var Miyazakis fjerde film for Studio Ghibli, var opprinnelig planlagt som en 45 minutter lang kortfilm for Japan Air Lines. Men det tok selvfølgelig ikke lang tid før Miyazakis velkjente forkjærlighet for fly og luftens romantikk tok overhånd, og historien vokste til spillefilmlengde.

Resultatet har blitt en nostalgisk eventyrfilm som kanskje best kan beskrives som et luftig blanding av Hemingway og Kardemommeby - her favnes det med andre ord bredt, med mye å glede seg over for både liten og stor!

Fakta

Norgespremiere
04.07.2008
Originaltittel
Kurenai No Buta
Sjanger
Animasjon
Skuespillere
David Ogden Stiers
Tokiko Kato
Kimberly Williams
Tsunehiko Kamijo
Cary Elwes
Sanshi Katsura
Susan Egan
Akemi Okamura
Michael Keaton
Akio Ôtsuka
Shuichiro Moriyama
Regi
Hayao Miyazaki
Manus
Hayao Miyazaki
Produsent
Rick Dempsey
Foto
Kawaguchi Toshio
Kagawa Megumi
Musikk
Joe Hisaishi
Nasjonalitet
JPN
Originalspråk
Norsk dubbing
Lengde
1 t. 34 min.
Produksjonsår
1992
Produksjonsselskap
Studio Ghibli
Distribusjon
Oro Film
Aldersgrense
7 år
Egnethet
Familie
Begrunnelse
Enkelte voldsomme skildringer gjør at denne animasjonsfilmen får 7-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene