Mumien: Dragekeiserens grav

Norgespremiere: 08.08.2008
11 år
1 t. 52 min.
Action / Eventyr

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Mumien-serien tar en fengslende vending i det den actionfylte handlingen forflytter seg til Asia i det neste kapittelet i den verdensomspennende eventyrserien som har tatt over 800 millioner dollar i billettinntekter på verdensbasis. ROB COHEN, regissør av store actionfilmer som The Fast and the Furious og xXx, tar publikum med til et forbudt land med storfilmen Mumien: Dragekeiserens Grav.
BRENDAN FRASER (Mumien-filmene, Journey to the Center of the Earth) er tilbake som oppdagelsesreisende Rick O'Connell. Nå kjemper han mot den gjenoppvekkede kinesiske keiseren (JET LI fra War og Det forbudte riket) i en eventyrlig film som beveger seg fra det gamle Kinas katakomber til neon-opplyste gater i etterkrigstidens Shanghai, og høyt inn i Himalaya.

I denne overnaturlige action-eventyrfilmen får Rick følge av sønnen Alex (LUKE FORD fra Kokoda og The Black Balloon), arkeologkona Evelyn (MARIA BELLO fra A History of Violence og World Trade Center) og hennes klønete bror, Jonathan (JOHN HANNAH fra Mumien-serien og The Last Legion). Denne gang må de tre stanse en mumie som har våknet fra en 2000 år gammel forbannelse og truer med å underkaste seg verden i nådeløs trelldom.

Kinas skånselsløse Dragekeiser og hans 10 000 krigere har ligget glemt i århundrer, innbakt i leire som en enorm, taus terrakottahær. Etter å ha blitt utsatt for en forbannelse av den forrådte heksen Zi Yuan (MICHELLE YEOH fra Snikende tiger, skjult drage og Geisha),
skulle de tilbringe evigheten i skinndød tilstand. Men da den flotte, unge eventyreren Alex O'Connell lures til å vekke keiseren fra den evige søvn, må den dumdristige unge arkeologen be om hjelp fra de eneste som vet mer enn ham selv om å stanse de udøde: Mor og far.

Monarken våkner rasende til live, og våre helter oppdager at hans trang til å styre verden er forsterket etter 2000 år. På sin vei gjennom det fjerne Østen med utrolige, overnaturlige krefter, vil Mumiekeiseren gjøre sin armé til en altovervinnende, overjordisk makt med mindre O'Connells kan stanse ham.

Fakta

Norgespremiere
08.08.2008
Originaltittel
The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor
Sjanger
Action
Eventyr
Skuespillere
Brendan Fraser
Jet Li
Maria Bello
John Hannah
Michelle Yeoh
Luke Ford
Isabella Leong
Anthony Wong Chau-Sang
Russell Wong
Liam Cunningham
David Calder
Jessey Meng
Tian Liang
Albert Kwan
Regi
Rob Cohen
Manus
Miles Millar
Alfred Gough
Produsent
Sean Daniel
Bob Ducsay
Foto
Simon Duggan
Musikk
Randy Edelman
Nasjonalitet
USA
Originalspråk
Engelsk
Lengde
1 t. 52 min.
Produksjonsår
2008
Produksjonsselskap
Alphaville Films
Universal Pictures
Distribusjon
United International Pictures
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Denne filmen inneholder voldsomme actionscener i et tydelig eventyrunivers. Filmen får derfor 11-årsgrense. Filmen frarådes underårige på grunn av den store mengden actionvold og på grunn av skildringer av voldsomme vesener som kan virke skremmende på barn under 11 år.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene