Los Bastardos

Norgespremiere: 20.11.2009
15 år
1 t. 30 min.
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Eksplosiv og provoserende film fra grensen mellom Mexico og USA

Fausto og Jesus er illegale immigranter i USA. De er løsarbeidere og utnyttes, brukes og spottes. De henger utenfor et kjøpesenter sammen med andre i samme situasjon i håp om å bli tilbudt tilfeldig arbeid. Det de loves holdes sjelden. De er rettighetsløse og samfunnet lar dem være fordi deres manuelle arbeidskraft har en ekstremt lav pris. Dagen i dag skal bli veldig annerledes, jobben er svært godt betalt og Jesus har en hagle i ryggsekken.
LOS BASTARDOS er et formsterkt og stilsikkert verk. Filmen er strippet ned til sin kjerne, til det innerste råe. Den er så lite jålete at den blir ekte og identisk. Den er grusomt stygg og uendelig vakker på en gang. Det finnes en grense for hvor mye gruff et menneske tåler før det tar til motmæle. Reaksjonen kan være både overdrevet og feiladressert. Det er mye som må forstås uten at det skal aksepteres.

Amat Escalante, født 1979, er et ungt regitalent fra Mexico. LOS BASTARDOS er hans andre spillefilm, produsert av Carlos Reygadas (STILLE LYS). En provokatør, hvis talent man ikke kan forholde seg likegyldig til. LOS BASTARDOS vant hovedprisen på Kosmorama filmfestival 2009.

Fakta

Norgespremiere
20.11.2009
Originaltittel
Los Bastardos
Sjanger
Drama
Skuespillere
Jesus Moises Rodriguez
Rubén Sosa
Nina Zavarin
Kenny Johnston
Regi
Amat Escalante
Manus
Amat Escalante
Martín Escalante
Produsent
Amat Escalante
Jaime Romandia
Foto
Matthew Uhry
Musikk
Jazkamer
Nasjonalitet
Mexico
Originalspråk
Engelsk/Spansk
Lengde
1 t. 30 min.
Produksjonsår
2008
Produksjonsselskap
Mantarraya Producciones
Tres Tunas
Nodream Cinema
Distribusjon
Arthaus
Aldersgrense
15 år
Egnethet
Voksen
Begrunnelse
Dette dramaet inneholder rå realistiske drapsskildringer som gjør at filmen får 15-årsgrense. Filmen frarådes samtidig underårige på grunn av disse skildringenes karakter.

Anmeldelser

Bilder

Få med deg disse filmene