Doubt

Norgespremiere: 16.01.2009
Tillatt for alle
1 t. 44 min.
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

John Patrick Shanley tar sitt Pulitzer Prize og Tony Award-vinnende stykke til lerretet som en gripende historie om jakten på sannhet, forandringens krefter og de ødeleggende konsekvensene av blind rettferdighet i en tid som domineres av moralsk fordømmelse.
Det er 1964 og i St.Nicholas i Bronx prøver den karismatiske presten, Father Flynn (Academy Award® vinner Philip Seymour Hoffman) å endre skolens strenge regime som lenge har vært forsvart med nebb og klør av søster Aloysius Beauvier (Academy Award® vinner Meryl Streep), skolens jernhånd og rektor som setter sin lit til disiplin gjennom frykt. Politikkens vinder er i ferd med å snu i samfunnet og skolen har sågar tatt inn sin første fargede student, Donald Miller. Men når søster James (Academy Award® nominerte Amy Adams) deler sine skyldbetyngede mistanker om at Father Flynn retter for mye personlig oppmerksomhet mot Donald, setter søster Aloysius i gang et personlig korstog for å avdekke sannheten og få fjernet Flynn fra skolen. Uten noen form for beviser, men kun med sin egen moralske overbevisning, går søster Aloysius inn i en kamp med Father Flynn som truer med å ødelegge hele samfunnet med ugjenkallelige konsekvenser.

Oscarvinner og manusforfatter John Patrick Shanley ("Moonstruck") tilpasset sitt eget stykke til lerretet og regisserer DOUBT, med Meryl Streep, Philip Seymour Hoffman, Amy Adams og Viola Davis. Filmen er produsert av Scott Rudin og ark Roybal, med Celia Costas som executive producer.

Fakta

Norgespremiere
16.01.2009
Originaltittel
Doubt
Sjanger
Drama
Skuespillere
Meryl Streep
Philip Seymour Hoffman
Amy Adams
Viola Davis
Regi
John Patrick Shanley
Manus
John Patrick Shanley
Produsent
Scott Rudin
Mark Roybal
Celia Costas
Foto
Roger Deakins
Musikk
Howard Shore
Nasjonalitet
USA
Originalspråk
Engelsk
Lengde
1 t. 44 min.
Produksjonsår
2008
Produksjonsselskap
Miramax Films
Distribusjon
Walt Disney Studios Motion Pictures Norway
Aldersgrense
Tillatt for alle
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Dette dramaet inneholder ingen skadelige scener, og filmen blir derfor tillatt for alle.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene