Mamma Gogo

Norgespremiere: 10.02.2012
Tillatt for alle
1 t. 27 min.
Drama / Komedie

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Friðrik Þór Friðrikssons siste film er rørende og morsom, og som vanlig visuelt sterk.

Tidligere Oscar-nominerte Fridrik Thor Fridrikssons er tilbake: Mamma Gògò er en hyllest til Fridrikssons egen mor som han mistet til Alzheimer - et tøft og ærlig selvportrett, med skarp satire av den islandske finanskrisen og filmindustrien for øvrig. Mamma Gògò er en vev av fortid og nåtid. Filmen har Fridrikssons essensielle filmingredienser - humor, medfølelse og et sterkt visuelt uttrykk.
Vil spillefilmen Reisen tilbake redde den islandske filmindustrien? Det kan virke som om regissøren tror det. Og sannsynligvis hans mor Gógó. Ellers er det få. Uanfektet, men fattig, sikter regissøren mot stjernene: Hvis han får et nikk fra Oscar-komiteen så vil islendingene løpe til kinoene! Kreditorene er derimot mer realistiske og vil ha pengene sine tilbake. Som om ikke finansielle problemer og manglende anerkjennelse er nok, begynner Gógó å gjøre de merkeligste ting - hun går seg vill, glemmer å skru av ovnen og plutselig mister hun besinnelsen. Gógó må innse sannheten: Hun har fått Alzheimers. Ordet er som et sceneteppe som faller før forestillingen er ferdig. Sønnens finansielle problemer blir plutselig bagatellmessige når han forstår at han mister det mennesket som står hans hjerte nærmest. Mens Gógó blir mer og mer distansert fra nåtiden, opplever hun stadige gjensyn med en lykkelig fortid - en tid da hun var ung, vakker og forelsket.

I Friðrik Þór Friðrikssons siste film møter vi et engasjert skuespillerensemble der handlingen utspiller seg i et Island på vei inn i brutal finanskrise. Dette er likevel en rørende og morsom film, der tidvis absurde situasjoner skildrer det islandske lynnet.

Fakta

Norgespremiere
10.02.2012
Originaltittel
Mamma Gógó
Sjanger
Drama
Komedie
Skuespillere
Kristbjörg
Kjeld
Hilmir Snær Guðnason
Gunnar Eyjólfsson
Regi
Friðrik Þór Friðriksson
Manus
Friðrik Þór Friðriksson
Produsent
Friðrik Þór Friðriksson
Gudrun Edda Thorhanesdottir
Foto
Ari Kristinsson
Musikk
Hilmar Örn Hilmarsson
Nasjonalitet
Island
Norge
Storbritannia
Sverige
Tyskland
Språk
Islandsk
Lengde
1 t. 27 min.
Produksjonsår
2010
Produksjonsselskap
Spellbound Productions
Filmhuset
Pandora Films
SVT
Berserk Films
Distribusjon
Europafilm
Aldersgrense
Tillatt for alle
Egnethet
Voksen
Begrunnelse
Filmen inneholder ingen scener som antas å ha skadelig virkning på de yngste.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene