Sommerland

Norgespremiere: 04.11.2011
11 år
1 t. 21 min.
Familiefilm / Komedie

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Kan alt selges og kjøpes?

Den islandske komedien Sommerland har en fin balanse mellom det humoristiske, det alvorlige og en kynisk kritikk av det moderne samfunn: En skjev film om en nokså ordinær familie som driver en absolutt uvanlig familiebedrift...
Vi møter en familie på fire som driver et spirituelt firma i utkanten av Reykjavik. Mor i huset, Lara, er et medium, og gjennom en stor stein i hagen snakker hun også med alvene. Hennes mann Oskar er en selvlært næringsdrivende, som stadig søker nye måter å få endene til å møtes. I tillegg til markedsføring og salg av konas medium-tjenester, organiserer han alveturer i hagen, og er fast bestemt på at spøkelseshuset i kjelleren vil gjøre dem enda mer attraktive for de besøkende. Når han en dag selger alvesteinen til noen tyske turister skal alt endre seg.

Omgitt av mystikk og store naturfenomener er Island er et land hvor overtroen fremdeles gjør seg gjeldende. Alvene er svært respektert, også i hovedstaden Reykjavik. De bor under alvesteiner og veiutbygginger kan ofte vise seg å være svært vanskelig. I en gammel gate i byen går veien i sikksakk mellom steinene. Om flertallet av befolkningen virkelig tror på alver er uvisst, men i motsetning til i Norge har de behold respekten for det underjordiske.

Filmskaperen Grimur Hakonarson har laget Sommerland som en kommentar til den neo-liberalistiske mentaliteten som var rådende før finanskrisen inntraff - en kritikk til de som mener at alt skal være til salgs. Det å sette en prislapp på en alvestein være som å sette prisen på Islands sjel.

Fakta

Norgespremiere
04.11.2011
Originaltittel
Sumarlandið
Sjanger
Familiefilm
Komedie
Skuespillere
Kjartan Gudjónsson
Ólafía Hrönn Jónsdóttir
Snorri Engilbertsson.
Regi
Grímur Hákonarson
Manus
Grímur Hákonarson
Ólafur Egill Egilsson
Produsent
Baltasar Kormákur
Agnes Johansen
Foto
Ari Kristinsson
Nasjonalitet
Island
Språk
Islandsk/engelsk
Lengde
1 t. 21 min.
Produksjonsår
2010
Produksjonsselskap
Blueeyes Productions
Distribusjon
Europafilm
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Denne filmen har enkelte scener med utrygg stemning, og den inneholder skremmende følelsesutbrudd og effekter. Filmen får derfor 11-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene