The Blind Side

Norgespremiere: 12.03.2010
7 år
2 t. 8 min.
Komedie / Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Basert på en utrolig, sann historie om å vinne mot alle odds.

Michael Oher har ikke fått noe gratis i livet. Den storvokste tenåringen fra skyggesiden i Memphis kommer fra en ødelagt familie, og på skolen er han håpløst langt etter. Så blir han tatt inn i varmen hos en handlekraftig dame fra byens beste strøk. Det forandrer livet for dem begge.
Tenåringen Michael Oher kjemper seg gjennom hverdagen i Memphis, nærmest hjemløs. En hustrig kveld går han langs veien og blir oppdaget av Leigh Anne Tuohy. Hun finner ut at gutten er klassekamerat med datteren hennes. Leigh Anne insisterer på at Michael, som er kledd i shorts og t-skjorte midt på vinteren, må komme inn fra kulden. Uten å nøle foreslår hun at gutten kan overnatte hjemme hos familien hennes for natten. Det som begynner med en vennlig gest, blir til noe langt mer etter som Michael blir en del av Tuohy-familien til tross for den svært ulike bakgrunnen deres.
I sitt nye miljø må tenåringen takle situasjoner han aldri har opplevd. Familien hjelper Michael med å få talentene hans opp i dagen, både på skolebenken og fotballbanen. Hans personlighet og bakgrunn får også stor innvirkning på resten av familien.

Sandra Bullock er Oscar-nominert for Beste kvinnelige skuespiller for sin tolkning av handlekraftige og ressurssterke Leigh Anne Tuohy. Filmen er også Oscar-nominert for Beste film.

John Lee Hancock
(regi/manus)
John Lee Hancock har gjort seg bemerket like mye som manusforfatter som regissør. To ganger har han skrevet manuskript for legenden Clint Eastwood, først til kidnappingshistorien "A Perfect World" (1993), deretter til krimdramaet "Midnight in the Garden of Good and Evil" (1997).

Sandra Bullock
(Leigh Anne Tuohy)
En buss ute av kontroll i "Speed" (1994) gjorde Sandra Bullock til stjerne - med god drahjelp av medspiller Keanu Reeves. Dette førte til hovedroller i to suksesser året etter: den romantiske komedien "Mens du sov" og den paranoide thrilleren "Nettet". Bullock har siden spilt i blant annet den John Grisham-baserte "Tid for hevn" (1996), "Magiens makt" (1998, med Nicole Kidman), dramaet "28 dager" (2000) og komedien "Miss Undercover" (2000), som hun ble Golden Globe-nominert for. Oppfølgeren "Miss Undercover 2" kom i 2005. Bullock var også med i "Crash" (2004), et ensembledrama som fikk tre Oscar-priser - for Beste film, Beste klipping og Beste originalmanus.
Bullock ble gjenforent med Keanu Reeves i "Huset ved vannet" (2006), et romantisk drama langt unna adrenalinbomben "Speed".
Bullock har i stadig større omfang fungert som produsent gjennom sitt eget selskap, Fortis Films. Hun produserte blant annet "Miss Undercover" og TV-serien "George Lopez". Som regissør har Bullock signert kortfilmen "Making Sandwiches" (1998), med seg selv, Matthew McConaughey og Eric Roberts i rollene.

Quinton Aaron
(Michael Oher)
Quinton Aaron har tidligere hatt mindre roller, men tar med "The Blind Side" steget inn i rampelyset. Han er nominert til to Black Reel-priser og én Image-pris for sin tolkning av stortalentet Michael Oher.

Kathy Bates
(Miss Sue)
Kathy Bates har en prisbelønt karriere bak seg på scene, lerret og TV-skjerm. Blant annet vant hun Oscar- og Golden Globe-pris for sin besatte forfatterfan i Rob Reiners "Misery" (1990), basert på Stephen Kings roman.

Tim McGraw
(Sean Tuohy)
Tim McGraw er en av USAs største countryartister, med over 40 millioner solgte plater siden debuten i 1992. På 2000-tallet fikk han en gradvis mer profilert filmkarriere i tillegg, med roller i "Black Cloud" (2004), "Friday Night Lights" (2004), "Flicka" (2006), "The Kingdom" (2007) og "Four Christmases" (2008). For "Flicka" ble han nominert til en Critics Choice-pris for Beste sang.

Fakta

Norgespremiere
12.03.2010
Originaltittel
The Blind Side
Sjanger
Komedie
Drama
Skuespillere
Sandra Bullock
Tim McGraw
Kathy Bates
Quinton Aaron
Ray McKinnon
m.fl.
Regi
John Lee Hancock
Manus
John Lee Hancock
Produsent
Broderick Johnson
Andrew A. Kosove
Gil Netter
Foto
Alar Kivilo
Musikk
Carter Burwell
Nasjonalitet
USA
Originalspråk
Amerikansk
Lengde
2 t. 8 min.
Produksjonsår
2009
Produksjonsselskap
Alcon Entertainment
Distribusjon
Sandrew Metronome
Aldersgrense
7 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Enkelte truende sekvenser gjør at denne filmen får 7-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene