King Kong

Norgespremiere: 14.12.2005
11 år
3 t. 8 min.
Eventyr

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Ann Darrow (Naomi Watts) sår uten jobb i 30-årenes New York. Lykken snur når Carl Denham kommer inn i bildet. Han er en gründer og filmskaper ute etter å skape seg et navn, men er også skruppelløs. Når en kjempegorilla føres inn i manesjen settes følelsene i sving.
Han overfører sin begeistrende filmatiske visjon til den ikoniske historien om kjempegorillaen som ble fanget i villmarken og brakt til sivilasjonen og møtte sin tragiske skjebne.

Jackson regisserer, produserer og skriver manus (i samarbeid med Fran Walsh og Philippa Boyens) og omgir seg med en rekke andre glimrende filmskapere og skuespillere.

Oscarnominerte Naomi Watts (21 Grams) portretterer Ann Darrow, en varietéskuespillerinne uten jobb i depresjonen i 30-årenes New York. Lykken snur for henne da hun møter Carl Denham, spilt av Jack Black (School of Rock). Denham er en gründer, en god historieforteller, eventyrer og filmskaper som kjemper for å skape seg et navn i underholdningsindustrien. Han er vågal, sprudlende og karismatisk, og har en medfødt evne til artisteri og en apetitt for storhet - som til slutt leder til katastrofe.


Oscarvinner Adrien Brody (Pianisten) fyller rollen som Jack Driscoll, en dramatiker fra New York, som blir en usannsynlig helt i en romantisk eventyrhistorie som tester både hans fysiske styrke og hans hjerte.

Andy Serkis (som hadde rollen som CGI karakteren Gollum i Ringenes Herre trilogien) gir liv til tittelrollen KING KONG.

De visuelle effektene blir igjen utført av WETA i New Zealand under regi av Oscarvinner Joe Letteri, og WETA Workshop under regi av Oscarvinner Richard Taylor. Visuelle effekter og miniatyrer supplerer gjennomførbare innspillingsteder for å skape urjungelen på Skull Island og den travle storbyen i 30-tallets Manhattan.

James Newton Howard (Batmans Begins) komponerer originalmusikken.

NAOMI WATTS (Ann Darrow) ble Oscar-nominert for Beste Skuespillerinne i "21 gram", der hun spilte mot Sean Penn og Benicio del Toro. Hun har også fått stor anerkjennelse for sin innsats i David Lynchs kontroversielle drama, "Mulholland Drive". Watts har også spilt i filmer som "I Heart Huckabees", "The Assassination of Richard Nixon" og begge "The Ring"-filmene.

JACK BLACK (Carl Denham) har spilt i mange filmer, men det var først og fremst som kameraten til John Cusack i komedien "High Fidelity" at han fikk en plass i publikums hjerter. Black ble Golden Globe-nominert for sin rolle i "School of Rock", som ble en stor kommersiell suksess. Vi kunne også høre Jack Black i filmen "Stor ståhai", sammen med blant andre Martin Scorsese og Robert DeNiro. Fansen kjenner også Black fra folk-rock komedie-gruppen Tenacious D.

ADRIEN BRODY (Jack Driscoll) har gjort et sterkt inntrykk på Hollywood. Han fikk en Oscar for sin opptreden i Romans Polanskis "Pianisten", noe som gjorde ham til den yngste som noensinne har fått prisen for Beste Mannlige Hovedrolle. Brody var å se i M. Night Shyamalans "The Village", og har også spilt i filmer som "Den tynne røde linjen" og Spike Lees "Summer of Sam".

PETER JACKSON (regissør) skapte historie med sin "Ringenes Herre"-triologi, og ble den første til å regissere tre store filmer samtidig. "Ringenes Herre"-filmene fikk til sammen 17 Oscar og fire Golden Globe-priser. Han har også lagd kult-klassikerne "Braindead" og "Bad Taste".Fakta

Norgespremiere
14.12.2005
Originaltittel
King Kong
Sjanger
Eventyr
Skuespillere
Naomi Watts
Jack Black
Adrien Brody
Thomas Kretschmann
Colin Hanks
Andy Serkis
Evan Parke
Jamie Bell
Lobo Chan
John Sumner
Craig Hall
Kyle Chandler
Regi
Peter Jackson
Manus
Peter Jackson
Fran Walsh
Philippa Boyens
Produsent
Peter Jackson
Jan Blenkin
Carolynne Cunningham
Fran Walsh
Foto
Andrew Lesnie
Musikk
James Newton Howard
Nasjonalitet
USA
Originalspråk
Engelsk
Lengde
3 t. 8 min.
Produksjonsår
2005
Produksjonsselskap
Universal
Distribusjon
United International Pictures
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Denne nyinnspillingen av King Kong inneholder en rekke actionscener der filmteamet må kjempe mot forhistoriske dyr og andre fantasiskapninger. Filmen får derfor 11 årsgrense. Den inneholder imidlertid også et mer brutalt og skremmende møte med øyas urbefolkning. King Kong frarådes derfor barn under 11 år.

Få med deg disse filmene