Toy Story 2

Norgespremiere: 04.02.2000
7 år
1 t. 41 min.
Animasjon / Barnefilm / Familiefilm

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Nå kommer oppfølgeren til Disney suksessen fra 1995. I denne nye filmen drar Andy på sommerferie og lekene blir overlatt til seg selv. Tom Hanks er fremdeles Woody.

En besatt leketøyssamler kidnapper Woody, som ikke har den minste anelse om hvor mye han egentlig er verdt.

Det er nå opp til Buzz Lightyear og resten av gjengen fra Andys rom, Herr Potethode, Slinky, Rex og Hamm, å redde Woody fra å ende opp som utstillingsobjekt på et museum. Toy Story 2 er spekket med fartsfylt handling ettersom lekene kjemper mot tiden, og må rekke å redde Woody før Andy kommer hjem fra ferie.

Disney og Pixar inviterer til en ny helaftens animert actionkomedie! Leker er bare leker, unntatt når eieren ikke er til stede... Ledet an av Buzz Lightyear og Woody drar gjengen fra Andys rom ut på nye eventyr med mye latter og store overraskelser i TOY STORY 2!

Handlingen i TOY STORY 2 begynner i det Andy drar på sommerferie og lar lekene være alene hjemme. Den besatte leketøyssamleren Al McWhiggin kidnapper Woody, og Buzz Iightyear og de andre lekene må komme ham til unnsetning før Andy kommer hjem. Mens han er i kidnapperens vold, oppdager Woody at han er et verdifullt samleobjekt fra et tv- program fra 50-tallet, "Woody's Roundup", og han møter også andre leker fra det samme programmet: Jessie, Blinken og StinkePetter.

OM PRODUKSJONEN.
Å lage oppfølgeren til en av de mest suksessrike og elskede animerte filmene som noen gang har funnet veien til lerretet, innebærer stor risiko for å feile. Men for John Lasseter og resten av staben fra TOY STORY, var det også en uimotståelig utfordring. Det gav dem sjansen til å arbeide med karakterer de kjente og var glad i, samtidig som et nytt knippe figurer ble skapt for å gi historien enda mer spenning og overraskelser. Ironisk nok stammer mange av hovedpoengene i TOY STORY 2 fra arbeidet med den første filmen. I følge John Lasseter, var det mange ideer og historier rundt lekene som staben følte de ikke hadde hatt plass til: "En av disse ideene var det som skjer når barnet vokser fra lekene sine: Hvis noen har mistet deg, kan de også finne deg igjen, og da blir alt greit igjen. Dersom du er ødelagt, kan de reparere deg. Men for en leke er det verste som kan skje at eieren vokser fra dem."

TOY STORY 2 er den tredje filmen som John Lasseter regisserer for Pixar. Han vant en spesial Oscar i 1996 for den første TOY STORY filmen, og etter å ha regissert SMÅKRYP i 1998, stadfestet han sin posisjon som en av Hollywoods mest kreative og nyskapende fortellere. Thomas Schumacher, leder for Disneys tegnefilmavdeling beskriver ham slik: "John Lasseter er en strålende leder, en strålende kunstner og en strålende samarbeidspartner. Han har en visjon om hvordan man kan gjøre ting som aldri er gjort før, og hans mål er å ta med publikum til nye og spennende steder. Han er en inspirerende filmmaker med umettelig lidenskap og engasjement."

I staben som skapte TOY STORY 2 finnes mange av de samme drivkreftene som har satt preg på John Lasseters øvrige filmer: Andrew Stanton som oppnådde en Oscar-nominasjon for manuset til TOY STORY, har også forfattet oppfølgeren sammen med Rita Hsiao, Doug Chamberlin og Chris Webb. Randy Newman som satte sammen musikken til både TOY STORY og SMÅKRYP, har igjen komponert musikken som blant annet fremføres av Sarah McLachlan. I følge sjefsanimatør Glenn McQueen fulgte det flere fordeler med å ha en erfaren stab: "Vi kjenner alle disse figurene ut og inn. Det er som å trå inn i et par sko som har stått i skapet et par år: De passer perfekt, du trenger ikke å gå dem inn. Buzz og Woody er vår Mikke Mus, og animasjonen blir bare bedre desto mer vi jobber med dem".

For å gjøre TOY STORY 2 like nyskapende som det TOY STORY var for fire år siden, har Disney og Pixar utviklet nye og enda mer teknisk sofistikerte hjelpemidler. Men til tross for den teknologiske fremgangen som er oppnådd ved hjelp av blant annet computer animasjon, kreves det fortsatt uendelig mye arbeid for å lage en helaftens film: Selv den mest begavede og flittige animatør, klarer ikke å fylle mer en 4-5 sekunder film i uken!

Til forskjell fra tradisjonelle animasjonsfilmer hvor hver animatør spesialiserer seg på en enkelt figur gjennom hele filmen, er staben bak TOY STORY 2 generalister som kan jobbe med alle figurene. Det hindrer dem allikevel ikke fra å ha sine favoritter, i følge sjefsanimatørene Dylan Brown og Kyle Balda. "Buzz er helt klart min favoritt figur," forteller Brown, "mens Kyle fortrekker å animere Woody. Blant de nye figurene er Jessie veldig populær, og noen animatører har knivet hardt for å få flere av hennes scener. Al McWhiggin derimot, er veldig vanskelig fordi han beveger seg så sakte."

Fakta

Norgespremiere
04.02.2000
Originaltittel
Toy Story 2
Sjanger
Animasjon
Barnefilm
Familiefilm
Skuespillere
Don Rickles
John Morris
Joe Ranft
Harald Mæle
Ingolf Karinen
Tom Hanks
Wallace Shawn
Estelle Harris
Jeff Pidgeon
Anders Hatlo
Jim Varney
Laurie Metcalf
Andrew Stanton
Ivar Nørve
Tim Allen
John Ratzenberger
R. Lee Ermey
Åsleik Engmark
Kari-Ann Grønsund
Kelsey Grammer
Wayne Knight
Jonathan Harris
Katrine Blomstrand
Nils Ole Oftebro
Joan Cusack
Annie Potts
Jodi Benson
Sven Nordin
Magnus Nielsen
Norske stemmer
Sven Nordin
Åsleik Engmark
Katrine Blomstrand
Harald Mæle
Ivar Nørve
Anders Hatlo
Kari-Ann Grønsund
Magnus Nielsen
Nils Ole Oftebro
Ingolf Karinen
Regi
Lee Unkrich
Ash Brannon
John Lasseter
Manus
Doug Chamberlin
Ash Brannon
Andrew Stanton
John Lasseter
Pete Docter
Rita Hsiao
Chris Webb
Produsent
Karen Robert Jackson
Sarah McArthur
Helene Plotkin
Foto
Sharon Calahan
Musikk
Randy Newman
Nasjonalitet
USA
Lengde
1 t. 41 min.
Produksjonsår
1999
Produksjonsselskap
Walt Disney Productions
Pixar Animation Studios
Distribusjon
The Walt Disney Company Nordic
Aldersgrense
7 år

Trailere og klipp

Få med deg disse filmene