Ikke naken

Norgespremiere: 27.08.2004
Tillatt for alle
1 t. 33 min.
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Fra regissøren av "Bare skyer beveger stjernene", en kjærlighetshistorie for hele familien, om den første kjærlighetens forviklinger.
De aller fleste vil vel kunne kjenne seg igjen i hvor vanskelig det kan være å forelske seg, men de færreste vet nok ikke hvor vanskelig det kan være å forsøke å i k k e forelske seg. Hovedpersonen i filmen, Selma forsøker det siste.

Selma har bestemt seg for ikke å interessere seg for gutter, hun mener gutter og menn kun medfører problemer. Det er tanten og onkelen et utmerket eksempel på, de har forsøkt å gifte seg flere ganger, men begynner alltid å krangle når det gjenstår noen dager til bryllupet.

Selma vil heller satse på vitenskapen, og da helst en nobel pris. Kanskje Nobelpris i forplantningslæren. Hun vil ikke lengere være sammen med sine venninner så lenge de er interessert i gutter, hun fordyper seg heller i vitenskapen. Og når hun etterhvert treffer en som også har samme interesser som henne skulle man tro at problemet var løst. Men det er da problemet virkelig begynner: det er en gutt!

Om forfatter og regissør
"Ikke naken" er den tredje av forfatter og regissør Torun Lians bøker som blir filmatisert. Hun skrev manuset og bøkene om Frida som gjorde suksess både som TV-serie og film tidlig på 90-tallet. I 1998 debuterte hun som spillefilm-regissør med "Bare skyer beveger stjernene"", også denne gang etter eget manuskript. Filmen ble en suksess både hos publikum og kritikere, og har vunnet en rekke priser på festivaler verden rundt. Lian ble også tildelt den prestisjefylte Ingmar Bergman-prisen etter denne filmen.

Høye terningkast i pressen:
5 - Dagbladet
5 - VG
5 - Aftenposten
5 - TV2
5 - Bergens Tidende

Fakta

Norgespremiere
27.08.2004
Originaltittel
Ikke naken
Sjanger
Drama
Skuespillere
Julia Krohn
Bernhard Naglestad
Reidar Sørensen
Andrine Sæter
Ane Dahl Torp
Kim Sørensen
Maria Elisabeth A. Hansen
Marie Kinge
August Karlseng
Gustaf Skarsgård
Tobias Bøksle
Elias Holmen Sørensen
Silje Storstein
Robert Skjærstad
Regi
Torun Lian
Manus
Torun Lian
Produsent
Catho Bach Christensen
Foto
John Christian Rosenlund
Musikk
Øyvind Staveland
Nasjonalitet
Norge
Språk
Norsk
Lengde
1 t. 33 min.
Produksjonsår
2004
Produksjonsselskap
Painswick Film
Distribusjon
SF Norge
Aldersgrense
Tillatt for alle
Egnethet
Ungdom
Begrunnelse
Denne filmen inneholder ingen scener som kan skremme de aller minste.

Få med deg disse filmene