Venner for livet

Norgespremiere: 18.02.2005
7 år
1 t. 29 min.
Familiefilm

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Når 12 år gamle Petter og resten av familien flytter fra byen til et lite småbruk uten mobildekning fordi mor skal praktisere som ferieavløser ser sommerferien trist ut. Men landsbygda er ikke så harmonisk og fredelig som Petter tror.

På en tur i skogen finner han en mishandlet hund som han tar seg av. Eieren krever den tilbake, men sammen med den indiske jenta Nila og hennes venn, oksen Samson befrir de hunden og avslører bygdas bilslakterbande som lenge har operert i skjul. Petters sommerferie blir slett ikke så kjedelig som han hadde fryktet, men utvikler seg isteden til et dramatisk og farlig eventyr.

I hovedrollene finner vi debutantene Sunaina Jassal og Magnus Solhaug.

Arne Lindtner Næss har hatt regien og er kjent for sitt arbeid med Olsenbanden jr.-universet siden starten i 2001. Han har hatt regi på julekalenderen som har vært vist på TV2 samt spillefilmene Olsenbaanden jr går under vann og Olsenbanden jr på rocker'n.

Siden Arne startet på Statens Teaterskole i 1966, har han jobbet som skuespiller ved flere norske teater og revyscener, i spillefilmer og tv-serier. Fra 1985 har han også jobbet som instruktør - og siden som manusforfatter -begge deler både for scene og tv-skjerm. I tillegg til sin innsats for norske teater, har han vært sentral bakmann og involvert i mange norske tv-serier de siste årene. Som både skuespiller og siden som manusforfatter for "7 søstre" (TV2). Han har vært regissør og manusforfatter for "Hotell Cæsar" (TV2), manusforfatter "Fox Grønland" (TV2), manusansvarlig, kreativ produsent og regissør på "Vazelina Hjulkalender" (TV2).

Fakta

Norgespremiere
18.02.2005
Originaltittel
Venner for livet
Sjanger
Familiefilm
Skuespillere
Magnus Solhaug
Sunaina Jassal
Nina Woxholt
Reidar Sørensen
Thorbjørn Harr
Ingar Helge Gimle
Regi
Arne Lindtner Næss
Manus
Ingrid Wiese
Geir Meum Olsen og Arne Lindtner Næss
Produsent
Ellen Jacobsen
Foto
Kjell Vassdal
Musikk
Trond Bjerknes
Nasjonalitet
Norge
Originalspråk
Norsk
Lengde
1 t. 29 min.
Produksjonsår
2004
Produksjonsselskap
Nordisk Film og TV A/S
Distribusjon
Columbia TriStar Nordisk
Aldersgrense
7 år
Egnethet
Familie
Begrunnelse
Denne filmen forteller om en ung bygutt som møter nye venner og nye utfordringer på landsbygda. Mørke bilder og dramatiske forfølgelsesscener gjør at filmen får 7-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene