Olsenbanden jr. på Cirkus

Norgespremiere: 10.02.2006
Tillatt for alle
1 t. 32 min.
Barnefilm
Olsenbanden jr. på Cirkus er lagt til min liste

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

"Olsenbanden jr på Cirkus" utspiller seg på Oslos beste østkant rundt 1960. Rocken er kommet til landet sammen med bananene.
Egon Olsen sitter i husarrest på barnehjemmet etter en ikke helt vellykket westerninspirert aksjon. I kjent stil pønsker han på nye kupp, og på hvordan han skal få tilbake den beslaglagte spretterten sin.

Egon har funnet ut at barnehjemsbestyrer Sigvald Pettersen, sammen med sin kone Mathilde og sin bror Thorvald, har tenkt å sabotere Cirkus Flamingo som skal komme til byen, for å overta det. Bestyreren drømmer om å bli sirkusdirektør og løvetemmer - Mathilde om å bli cirkusets dronning og Thorvald, som alt er klovn, er lei av at alle ler av han.

De har lagt en djevelsk og guffen plan som involverer Biffenbanden og en farlig bombe i en rød koffert.
Derfor må Egon klekke en plan slik at Kjell, Benny og Dynamitt-Harry kan hjelpe han å sabotere sabotasjen. Men når Harry er ukonsentrert, Benny vimsete, Kjell har totalkræsj på Valborg - og hun truer med å gå på Cirkus med Biffen i stedet - da nytter det ikke om det er aldri så taima og tilrettelagt.

Når politiene Holm og Hermansen så begir seg på musefiske i stedet for skurkefangst får sirkusbandittene stort spillerom.

Olsenbanden havner i et halsbrekkende kappløp for å redde Cirkus Flamingo, med Biffenbanden, skurkene og politiet i hælene.

Olsenbanden jr. er tilbake på kino 10. februar 2006!

Alle barna som er med i filmen var med i teateroppsetningen som gikk på Oslo Nye tidligere i år.

EGON:
Ola Høgåsen Mæhlen (14 år)
Ola bor i Oslo og har tidligere spilt i TV-serien "Sesam Stasjon" og vært skuespiller ved blant annet Centralteateret i Oslo og Oslo Nye Teater. På fritiden spiller Ola basketball og driver med klatring og stuping, selv om han har høydeskrekk.

KJELL:
Robert Opsahl (14 år)
Robert bor i Passebekk. På fritiden har Robert deltatt i flere skoleforestillinger. Han spiller også trombone og har deltatt på Kongsberg Jazzfestival. Ved siden av teater og musikk går fritiden med til svømming, fotball, trampoline og dataspill. En annen interesse som Robert har er biler, men han må nok vente noen år før han kan ta førerkort og dyrke denne interessen.

BENNY:
Ole Martin Wølner (15 år)
Ole Martin bor i Sørumsand. Ole Martin har tidligere spilt skoleteater, bl.a. hovedrollen i "Martin går på trynet". Ellers har han dubbet filmen "Alle vi i Bakkebygrenda" og "Mer om oss i Bakkebygrenda". Hans fritidsinteresser fiske og båtkjøring. Men favoritt-hobbyen er helt klart fotball.

Fakta

Norgespremiere
10.02.2006
Originaltittel
Olsenbanden jr. på Cirkus
Sjanger
Barnefilm
Skuespillere
Ola Høgåsen Mæhlen
Robert Opsahl
Ole Martin Wølner
Jacob Beranek Hvattum
Anders Hatlo
Johannes Joner
Regi
Arne Lindtner Næss
Manus
Arne Lindtner Næss
Produsent
Nordisk Film v/Rune Trondsen
Foto
Kjell Vassdal
Musikk
Bent Fabricius Bjerre
Svein Gundersen
Nasjonalitet
Norge
Språk
Norsk
Lengde
1 t. 32 min.
Produksjonsår
2005
Produksjonsselskap
Nordisk Film AS
Distribusjon
Nordisk Filmdistribusjon
Aldersgrense
Tillatt for alle
Egnethet
Familie
Begrunnelse
Ingen scener antas å skremme de aller yngste seerne.

Få med deg disse filmene