Sønner

Norgespremiere: 15.09.2006
11 år
1 t. 43 min.
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

De beste hensikter. De verste resultater.

Lars er en 25-åring på stedet hvil i livet. Han vil bare gjøre godt, men evnene er ikke alltid på høyden. En dag begynner han å mistenke en gammel kjenning for å tukle med tenåringsguttene i bydelen. Lars går til kamp. Det får uante og farlige følger.
Lars er badevakt i en svømmehall på østkanten i Oslo. Han har et godt hjerte, men temperamentet antennes fort og voldsomt. Dette har vært et problem for Lars hele livet. Sammen med bestekompisen Jørgen har han en trøblete ungdomstid bak seg. Jørgen er på vei inn i voksenlivet med samboer og barn, mens Lars lever ungkarslivet med fotball og øl.
En dag får Lars en ubehagelig overraskelse i svømmehallen. Han drar kjensel på Hans, en middelaldrende mann som har et rykte for å tukle med tenåringsguttene i bydelen. Lars varsler Anja, sjefen i svømmehallen og Jørgens samboer, om at Hans er en trussel og må utestenges fra hallen. Anja mener Lars må skjerpe seg og ikke anklage folk uten beviser. Så kommer Lars i kontakt med Tim, en gutt som har vært sammen med Hans. Lars går til aksjon. Fornuften forsvinner og raseriet overtar. Lars aner ikke hvor mye skade han er i ferd med å gjøre.

OM SKUESPILLERNE

Hovedrollen "Lars" spilles av spillefilm-debutant Nils Jørgen "Jøgge" Kaalstad. Han begynte med skuespill allerede som seksåring og fikk i tenårene roller i ulike oppsetninger på Nationaltheateret, Riksteateret og NRK Radioteateret. I den senere tid har han hatt roller i flere kortfilmer i tillegg til en stor rolle i NRK-serien "Størst av alt". Kaalstad er for tiden under utdanning ved skuespillerlinjen ved Kunsthøgskolen i Oslo.

Edward Schultheiss spiller "Jørgen". Han har tidligere vært å se i filmer som "Buddy", "Folk Flest Bor i Kina" samt i TV-serien Ran. Schultheiss har i tillegg lang erfaring som standup-komiker, med flere landsturnéer bak seg bl.a. i regi av Riksteatret.

"Hans" spilles av Henrik Mestad, skuespiller, instruktør og multikunstner kjent fra en rekke teateroppsetninger og fra roller blant annet i filmene "United", "Det Største I Verden" og "De 7 Dødssyndene". Mestad jobber for tiden på Torshov teateret.

Rollen "Norunn" spilles av Ingrid Bolsø Berdal, som nylig fikk årets Hedda-pris som Beste Nykommer. Hun ble ferdig utdannet skuespiller fra Kunsthøgskolen i Oslo i 2004, og har tilholdsted på Det Norske Teateret.

"Tim" spilles av fjorten år gamle Mikkel Bratt Silset. Han har tidligere erfaring fra NRK-serien "Johnny og Johanna", men debuterer som filmskuespiller i "Sønner".

OM FILMSKAPERNE

Regissør Erik Richter Strand er spillefilm-debutant som regissør og medforfatter av "Sønner". Han er fra Bergen og har regi-utdanning fra Den norske filmskolen på Lillehammer. Han har tidligere vunnet flere priser for sine kort- og reklamefilmer, blant annet ved Cinequest i San José og Cannes Lions.

Manusforfatter Thomas Seeberg Torjussen er fra Rælingen og er utdannet manusforfatter fra Den norske filmskolen på Lillehammer. Han ble i 2003 nominert til Student Oscar? for manuset til eksamensfilmen "Regjeringen Martin". Hans historie "Sønner" vant prisen for beste pitch ved samlingen New Nordic Talents, gitt av Nordisk Film og TV-fond.

Produsent Eric Vogel er fra Trondheim, og har produsent-utdanning fra Den norske filmskolen på Lillehammer. "Sønner" er hans debut som spillefilm-produsent. Hans kortfilmer har fått bred distribusjon i inn- og utland, blant dem den Amanda-nominerte novellefilmen "Kjell Universell" og den prisvinnende animasjonsfilmen "Si at alt går bra".

Produksjonsselskapet Tordenfilm AS produserer fiksjonsfilm for kino og TV, og fokuserer på å samle noen av de beste unge talentene i film-Norge. Selskapets første spillefilm var kino- og DVD-suksessen "Uno" (2004, regi: Aksel Hennie). Tordenfilm har premiére på to spillefilmer til neste år. I tillegg til "Sønner" kommer "Den Brysomme Mannen" i regi av Jens Lien. Tordenfilm ble etablert i 2003.

Fakta

Norgespremiere
15.09.2006
Originaltittel
Sønner
Sjanger
Drama
Skuespillere
Nils Jørgen Kaalstad
Edward Schultheiss
Henrik Mestad
Ingrid Bolsø Berdal
Marika Enstad
Regi
Erik Richter Strand
Manus
Thomas S. Torjussen
Produsent
Eric Vogel
Foto
Knut Pedersen
Patrik Säfström
Johan-Fredrik Bødtker
Robin Ottersen
Kurt Schaeffer
Ragnhild G. Falch
Musikk
Magnet
Marius Christiansen
Nasjonalitet
Norge
Språk
Norsk
Lengde
1 t. 43 min.
Produksjonsår
2006
Produksjonsselskap
Tordenfilm
Distribusjon
Sandrew Metronome
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Denne filmen om avsløringen av en pedofil overgriper inneholder skildringer av røffe oppbankinger. Den frarådes derfor barn under 11 år.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene