Lassie

Norgespremiere: 09.06.2006
7 år
1 t. 40 min.
Familiefilm

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

I en liten gruveby i idylliske Yorkshire bor den ni-årige Joe Carraclough sammen med sine foreldre, Sam og Sarah, og deres elskede og kloke hund, Lassie.

Andre verdenskrig raser for alvor, og den lille familien kjemper en tøff kamp for å holde elendigheten og sulten på avstand.

En dag, når Joe og Lassie blir med på en lokal jakt, får den mektige hertugen av Rudling og hans stedatter øye på Lassie, og stedatteren blir meget begeistret for den vakre hunden hunden. Hertugen av Rudling tilbyr familien Carraclough å kjøpe Lassie, men den lille familien er ikke lette å overtale.

Men når gruven blir nedlagt er familien tvunget til å selge Lassie for at overleve. Lassie er absolutt ikke interesseret i å bo hos hertugen - spesielt ikke på grunn av den slemme og voldelige hundepasseren som langt ifra er snill mot hunder.

Lassie forsøker å flykte fra slottet i Skotland hvor han holdes fanget, og snart innledes et utrolig eventyr for den tapre hunden, som må finde frem på egen hånd - hele veien gjennom England og tilbake til sin elskede famile.

Filmen har norsk tale.

Fakta

Norgespremiere
09.06.2006
Originaltittel
Lassie
Sjanger
Familiefilm
Skuespillere
Peter Dinklage
Peter O'Toole
Samantha Morton
John Lynch
Ken Drury
Lassie
Regi
Charles Sturridge
Manus
Charles Sturridge
Produsent
Francesca Barra
Ed Guiney
Charles Sturridge
Foto
Howard Atherton
Musikk
Adrian Johnston
Nasjonalitet
USA
Irland
Storbritannia
Originalspråk
Norsk dubbing
Lengde
1 t. 40 min.
Produksjonsår
2005
Produksjonsselskap
Odyssey Entertainment
Distribusjon
SF Norge
Aldersgrense
7 år
Egnethet
Familie
Begrunnelse
Filmen om Lassie inneholder noen få scener hvor hunder plages av mennesker. Disse skildringene kan virke urovekkende på yngre barn, og filmen får derfor 7-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene