Varg Veum -Bitre blomster

Norgespremiere: 28.09.2007
11 år
1 t. 36 min.
Thriller

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Bitre blomster er den første filmen om Varg Veum. I Trond Espen Seims skikkelse kommer forfatter Gunnar Staalesens privatetterforsker endelig ut av Bergensskyggene og inn på det store lerretet.
Når fireårige Camilla, datteren til en fremstående politiker meldes savnet, trekkes privatetterforsker Varg Veum nærmest ved en tilfeldighet inn i saken. Det er nemlig ikke bare er datteren til politikeren Vibeke Farang som er savnet. Også elskeren hennes, Karsten Aslaksen er som sunket i jorden etter et sent besøk samme kveld som Camilla forsvant. Veum engasjeres for å finne den forsvunne elskeren som Varg snart finner forskanset i en hytte på Voss. Aslaksen er imidlertid ikke i stand til å svare på spørsmål.

Den gretne politietterforskeren Hamre er overbevist om at Aslaksen-saken er oppklart, men Hamre vet ikke alt Varg vet. Vargs antagelse om en sammenheng mellom de to forsvinningene viser seg å ha enda styggere sannhetsgehalt enn noen kunne frykte. Motarbeidet på alle kanter, innleder en trassig Varg sin ensomme jakt på svar i et regntungt Bergen, der sannheten tilsynelatende ligger like godt gjemt på byens solside som i dens trange og skyggefulle smug.

Trond Espen Seim griper utfordringen det er å overføre et litterært ikon til film, og fyller rollen som den rufsete privatdetektiven Veum med de lakoniske kommentarene på mesterlig vis, hele tiden i glitrende motspill av Bjørn Floberg som gir politietterforsker Hamre en fjellsikker og humoristisk tolkning. Ulrik Imtiaz Rolfsen beviste med "Izzat" at han behersker action-sjangeren til fulle, og med "Bitre blomster" viser han seg nok en gang som en av landets mest spennende og distinkte regissører. Han har flyttet Varg Veum fra 70- og 80-tallet, og inn i 2007, noe som kan gi filmen appell til både gamle Staalesen-fans og nye kinogjengere.

Fakta

Norgespremiere
28.09.2007
Originaltittel
Varg Veum -Bitre blomster
Sjanger
Thriller
Skuespillere
Trond Espen Seim
Kathrine Fagerland
Bjørn Floberg
Endre Hellestveit
Regi
Ulrik Imtiaz Rolfsen
Manus
Thomas Moldestad
Produsent
Jonas Allen
Peter Bose
Foto
Gaute Gunnari
Musikk
Ginge
Nasjonalitet
Norge
Danmark
Originalspråk
Norsk
Lengde
1 t. 36 min.
Produksjonsår
2007
Produksjonsselskap
Miso Film
SF Norge
Distribusjon
SF Norge
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Denne kriminalfilmen inneholder forfølgelsesscener og mord. Disse scenene er skildret på en lite nærgående måte, og antas å ikke skremme 11-åringer. Enkelte scener kan likevel virke opprivende på yngre barn, og filmen frarådes derfor barn under 11 år.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene