Ulvenatten

Norgespremiere: 29.02.2008
15 år
1 t. 25 min.
Action / Spenning

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Under direktesendingen av et debattprogram på Kanal ABC griper en gruppe tsjetsjenere til våpen og tar flere gisler. Terroristene krever at gisseldramaet skal kringkastes verden over. I kulissene jobber politiets forhandler og gisselredningsgruppen for å redde flest mulig ut av studio 2 i live. Vi følger dramaet minutt for minutt fra kl. 22.00 til kl. 08.00 neste morgen.Det er svenske Kjell Sundvall som har regi. Sundvall er bl.a kjent for regi på flere Beck- filmer, Hotet (Trusselen) med Maria Bonnevie i en av rollene, Grabben i graven brevid og hadde sitt store gjennombrudd med Jegerne . Sistnevnte vant han Gullbaggen for i 1996.

Anneke Von der Lippe har hovedrollen som Kristin Bye. Hun var sist å se i familiefilmen Trigger og TV seriene "Torpedo" og "Ved kongens bord". Anneke ble, som første norske skuespiller, nominert til Emmy prisen for sin rolletolkning som helseminister Tove i "Ved kongens bord" som ble vist på NRK. Anneke von der Lippe er en erfaren skuespiller tilknyttet Nationaltheateret. Hun har bl.a. blitt hedret med Amandapriser for Årets kvinnelige skuespiller i Over stork og stein (1995), Pan (1995) og Krigerens hjerte (1992) samt har hun fått den internasjonale Chaplinprisen og den danske Bodilprisen for sin rolle i Pan (1995).

I andre sentrale roller ser vi Dejan Cukic, Christian Skolmen, Ingar Helge Gimle, Jørgen Langhelle, Ramadan Husseini og Stig Henrik Hoff.

Ulvenatten - som utkom i 2005 - er den siste av Tom Egelands seks spenningsbøker. Bøkene hans er oversatt til i alt 15 språk. Ulvenatten har nettopp utkommet i Italia, og nå står Japan for tur. Her i Norge har Ulvenatten solgt oppunder 40 000 eksemplarer, og de tre mediethrillerne om tv-stjernen Kristin Bye - Trollspeilet, Åndebrettet og Ulvenatten - har solgt over 100 000 eksemplarer.

Filmen produseres av Nordisk Film v/ Kaare Storemyr og Aage Aaberge. Manus er skrevet av Tom Egeland.

Fakta

Norgespremiere
29.02.2008
Originaltittel
Ulvenatten
Sjanger
Action
Spenning
Skuespillere
Anneke Von der Lippe
Dejan Cukic
Christian Skolmen
Ingar Helge Gimle
Jørgen Langhelle
Ramadan Huseini
Regi
Kjell Sundvall
Manus
Tom Egeland etter sin egen bok med samme navn.
Produsent
Aage Aaberge og Kaare Storemyr
Foto
Anders Leegaard
Harald Gunnar Paalgard
Musikk
Trond Bjerknæs
Nasjonalitet
Norge
Originalspråk
Norsk
Lengde
1 t. 25 min.
Produksjonsår
2007
Produksjonsselskap
Nordisk Film & TV
Distribusjon
Nordisk Filmdistribusjon
Aldersgrense
15 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
I dette gisseldramaet gjør nedskytninger og drap at filmen får 15-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene