SOS Svartskjær

Norgespremiere: 15.02.2008
7 år
1 t. 24 min.
Familiefilm / Spenning

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

I stiv kuling stamper et stort lasteskip nordover. Ved Svartskjær fyr får de det avtalte signalet, og to røde blåser kastes over bord. En liten båt jager fra land for å plukke dem opp.
De finner bare den ene. Samtidig har en selunge kommet bort fra moren sin i de høye bølgene ved Skarveskjær. Moren leter. Ungen hyler. Neste morgen har vinden løyet og havet lagt seg.

Noora (12) bor på Rotøy sammen med mor, far og lillebror Morten. Som vanlig fører hun villsauene deres til beite ute på Vassholmen om morgenen. Plutselig hører hun spede skrik og oppdager en selunge i en bukt. Selen leker med en blåse. Under blåsa henger en mystisk pakke.

Nooras mor leier ut rorbuer til turister. Nå er det et tysk ektepar og tre ungdommer på øya. Turistene kommer dit mest for å fiske, men tyske Dieter er en dreven jeger og jakter helst sel på skjærene. Det er skuddpremie på dem. Noora må holde selungen unna Dieter. Samtidig har noen av gjestene startet en intens jakt langs strendene etter den forsvunne pakken.

Regissøren
Arne Lindtner Næss er forfatter og regissør av fire Olsenbanden jr. filmer. I tillegg har han regissert Venner for livet, med barn, en hund og en okse i hovedrollene. Denne filmen vant Amanda for beste barnefilm 2005 og har gjestet festivaler over hele verden. Arne Lindtner Næss har jobbet som skuespiller ved flere norske teater- og revyscener, i spillerfilmer og TV-serier. Siden 1985 har han arbeidet som instruktør og senere som manusforfatter for bl.a.Hotell Cæsar (TV2), Fox Grønland (TV2), Far og sønn (TV2) og Vazelina Hjulkalender (TV2).

Skuespillerne
I filmen møter vi Noora, spilt av 12 år gamle Amina Hegvold Sanca fra Ski. Kameraten hennes Ludvik spilles av Øyvind H. Vaktskjold, som er på hjemmelige trakter. 14- åringen kommer nemlig fra Radøy, rett utenfor Øygarden. Moren til Noora, mamma Eva, spilles av bergensskuespiller Ragnhild M. Gudbrandsen, mens Banthata Mokgoatsane fra Oslo spiller Pappa Baba. I rollen som Nooras bror, Morten, finner vi Skedsmogutten Sander Francis.

Andre medvirkende er Bjørn Willberg Andersen (Dieter), Janne Cathrin Langaas (Katrine), Anders Rummelhoff (Kristian), Ina Bye Hansen (Marit), Christian Rubeck (Jens) og Gerald Pettersen (Nils).

Location
SOS SVARTSKJÆR skytes i så godt som sin helhet i Øygarden kommune nord for Bergen. Dette er en særdeles krevende location med uforutsigbare værforhold og tøff, men vakker natur. Noen av undervannscenene tas også på Akvariet i Bergen, hvor selene Selma og Zelters har sin base til daglig.

Fakta

Norgespremiere
15.02.2008
Originaltittel
SOS Svartskjær
Sjanger
Familiefilm
Spenning
Skuespillere
Amina Hegvold Sanca
Øyvind H. Vaktskjold
Sander Berglund Francis
Christian Rubeck
Regi
Arne Lindtner Næss
Manus
Arne Lindtner Næss
Produsent
Rune Trondsen
Foto
Jamie Feliu-Torres
Sjur Aarthun
Musikk
Trond Bjerknæs
Nasjonalitet
Norge
Originalspråk
Norsk
Lengde
1 t. 24 min.
Produksjonsår
2007
Produksjonsselskap
Nordisk Film & TV
Distribusjon
Nordisk Filmdistribusjon
Aldersgrense
7 år
Egnethet
Familie
Begrunnelse
Denne spenningsfilmen, inneholder flere truende forfølgesesscener som gjør at den får 7-årsgrense. Enkelte skildringer med barn i farlige situasjoner, gjør at filmen frarådes underårige.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene