Varg Veum -Falne engler

Norgespremiere: 04.04.2008
15 år
1 t. 40 min.
Thriller

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Falne engler er den andre kinofilmen med Trond Espen Seim som privatetterforskeren Varg Veum. For regien står mannen bak kinosuksessen "Buddy", Morten Tyldum.
Den desillusjonerte bergensdetektiven Varg Veum er tilbake. Omgivelsene er realistiske og røffe, som Varg selv, men bak den tilsynelatende harde fasaden ligger det hele tiden noe mer på lur. Når den ellers så tilbaketrukne Veum endelig lar noen slippe inn, tar det ikke lang tid før han får grunn til å angre.

Et tilfeldig møte med de tidligere klassekameratene i bandet Camp byr på komplikasjoner for Veum. Problemene tårner seg for alvor opp når han gjenopptar kontakten med sin tidligere flamme Rebecca - nå kona til kompisen Jakob, bandets frontfigur. Det viser seg samtidig at en serie mord blir begått i byen, hvor det bisarre gjennomgangstemaet er unge piker kledd i hvite kjoler. Og Varg er ikke den eneste som blir for involvert i saken... .

Falne Engler er den fjerde av seks filmer i serien basert på Gunnar Staalesens krimromaner, og den andre av dem som får premiere på kino. For regissør Morten Tyldum er dette første film siden braksuksessen Buddy, og markerer et klart stilskifte. Hans versjon av byen - og mannen - er usentimental og direkte, men gir begge forsonende trekk. Falne Engler er en film om mørke hemmeligheter og vaklende vennskap, og hvordan man aldri helt kan slippe unna sin egen fortid.

I rollene møter vi Trond Espen Seim som Varg, Pia Tjelta, Fridtjov Såheim (Kunsten å tenke negativt), Nils Jørgen Kaalstad (Sønner) og Bjørn Floberg som politiførstebetjent Hamre.

Fakta

Norgespremiere
04.04.2008
Originaltittel
Varg Veum -Falne engler
Sjanger
Thriller
Skuespillere
Trond Espen Seim
Pia Tjelta
Bjørn Floberg
Iram Haq
Endre Hellestveit
Fridtjov Såheim
Per Kjerstad
Regi
Morten Tyldum
Manus
Thomas Moldestad
Produsent
Jonas Allen
Peter Bose
Foto
John Andreas Andersen
Musikk
Ginge
Nasjonalitet
Norge
Danmark
Originalspråk
Norsk
Lengde
1 t. 40 min.
Produksjonsår
2008
Produksjonsselskap
Miso Film
SF Norge
Distribusjon
SF Norge
Aldersgrense
15 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Nærgående skildringer av drap gjør at dette kriminaldramaet får 15-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene