WALL-E

Norgespremiere: 29.08.2008
7 år
1 t. 47 min.
Animasjon

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Hva om menneskene måtte forlate jorda og noen glemte å slå av den siste roboten?

Oscarvinner og regissør Andrew Stanton (Oppdrag Nemo) og de oppfinnsomme historiefortellerne og tekniske geniene i Pixar Animation Studios (De utrolige, Biler og Rottatouille) tar kinopublikummet med til nye høyder. Til en galakse ikke så langt unna, til en ny dataanimert kosmisk komedie om en målbevisst robot som heter "WALL-E".

Etter hundrevis av ensomme år med å gjøre det han var bygd for oppdager WALL-E (forkortelse for Wankelmotor-Avfalls-Last-Løfter-Ekspert) en ny livsoppgave når han møter en blank robotsonde ved navn EVA. EVA innser at WALL-E helt tilfeldig har funnet nøkkelen til planetens framtid, og skynder seg ut i rommet igjen for å vise det hun har funnet til menneskene (som venter spent på å høre at det er trygt å dra hjem). Men WALL-E følger etter EVA gjennom galaksen og drar med det i gang den mest spennende og fantasifulle eventyrkomedien som noen gang er vist på kino.

Med på WALL-Es fantastiske reise gjennom et helt univers av nye og ukjente framtidsvisjoner, er en ubetalelig serie av morsomme rollefigurer, fra kakerlakken som er WALL-Es kjæledyr til en heroisk gjeng av kasserte roboter som ikke virker helt som de skal lenger.

Full av overraskelser, spenning, humor og hjertevarme, er WALL-E skrevet og regissert av Andrew Stenton, produsert av Jim Morris og har fått et originalt og innovativt lyddesign ved Oscarvinneren Ben Burtt (Star Wars, Indiana Jones og E.T.).

Fakta

Norgespremiere
29.08.2008
Originaltittel
WALL-E
Sjanger
Animasjon
Skuespillere
Jeff Garlin
Fred Willard
Ben Burtt
Kathy Najimy
Elissa Knight
Sigourney Weaver
Macintalk
John Ratzenberger
Regi
Andrew Stanton
Manus
Andrew Stanton
Produsent
Jim Morris
Foto
Jeremy Lasky
Musikk
Thomas Newman
Nasjonalitet
USA
Originalspråk
Norske stemmer
Lengde
1 t. 47 min.
Produksjonsår
2008
Produksjonsselskap
Pixar/Walt Disney Studios
Distribusjon
The Walt Disney Company Nordic
Aldersgrense
7 år
Egnethet
Familie
Begrunnelse
Denne animasjonsfilmen inneholder enkelte dramatiske og truende scener og har en noe dyster stemning som gjør at filmen får 7-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene