Sammen

Norgespremiere: 23.01.2009
11 år
1 t. 45 min.
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

En familie gleder seg til å dra på ferie. På veien blir de utsatt for en ulykke og livet blir brått og uventet snudd opp ned. Dette er en historie om hva som skjer med en far og et barn som mister den de elsker aller høyest. Hvordan takler de sorgen og tilpasser seg den nye hverdagen?
På hver sin måte prøver faren (Roger) og sønnen (Pål) å leve videre, men savn og skyldfølelse truer med å splitte dem. Det hele forsterkes av at de egentlig aldri har gjort så mye sammen. Dette utløser en rekke dramatiske men også ufrivillig morsomme situasjoner.

Roger klarer ikke å håndtere sorgen og det å ha aleneansvaret for sin tolv år gamle sønn, noe som gir seg utslag i flere drastiske handlinger. I stedet for å støtte seg til hverandre, blir begge alene i en tid der de trenger hverandre som mest.

Med kjærlighet og stahet gjør imidlertid Pål alt for å knytte bånd til sin far. Tross det faren utsetter han for, nekter sønnen å gi opp det å være en familie.

Sammen er en virkelighetsnær historie om savn og kjærlighet, fortalt med mye varme og humor. På en gripende måte blir vi vitne til en dramatisk historie om det å måtte starte på nytt, uten den man elsker høyest.Fridtjov Såheim - hovedrolleinnehaver
Fridtjov kjenner vi fra en lang rekke filmer bl.a. Fritt vilt II (2008), De gales hus (2008), Varg Veum - Falne engler (2008), Andre omgang (2007) , Kunsten å tenke negativt (2006), Marias menn (2006), Gymnaslærer Pedersen (2006), Vinterkyss (2005), Hawaii, Oslo (2004) og Jonny Vang (2003), samt kjente og kjære tv-serier som "Berlinerpoplene" (2007), "Torpedo" (2007) og "Seks som oss" (2004).

Matias Armand Jordal - regissør
Matias er utdannet ved Dramatiska Institutet i Stockholm og har jobbet som regissør og manusforfatter siden 1999. Han har gjennom en rekke kortfilmer vist at han har en sjelden evne til å fortelle filmhistorier på en spennende og gripende måte. Jordal har vunnet flere priser for sine kortfilmer (bl.a. Gullstolen i Grimstad og nominert til Amanda).

Tom Rysstad - produsent
Tom Rysstad er utdannet siviløkonom og har arbeidet i bransjen i mange år, men det er først de siste 5 årene han har produsert filmer gjennom sitt eget selskap. Dette er hans debut i langfilmsammenheng etter å ha gjort flere kort-og dokumentarfilmer som produsent.

www.mirmar.no

Fakta

Norgespremiere
23.01.2009
Originaltittel
Sammen
Sjanger
Drama
Skuespillere
Fridtjov Såheim
Evy Kasseth Røsten
Odin Waage
Regi
Matias Armand Jordal
Manus
Matias Armand Jordal
Produsent
Tom Rysstad
Foto
Odd Reinhardt Nicolaysen
Nasjonalitet
Norge
Originalspråk
Norsk
Lengde
1 t. 45 min.
Produksjonsår
2008
Produksjonsselskap
Mirmar Film Production AS
Distribusjon
Sandrew Metronome
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Dette dramaet inneholder dramatiske scener og sterke følelsesutbrudd i forbindelse med sorgreaksjoner. Filmen får derfor 11-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene