Død Snø

Norgespremiere: 09.01.2009
15 år
1 t. 30 min.
Eventyr / Action / Grøsser / Sort komedie

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Grav deg ned i tide ...

Vennegjengen hadde alt de trengte for en vellykket påskeferie; hytte, ski, snøskuter, rattkjelker, store mengder øl og en fruktbar kjønnsfordeling. Det var i hvert fall ingen av dem som hadde sett for seg at de ikke skulle komme hjem i live! Nazizombie-bataljonen som hjemsøker fjellområdene rundt Øksfjord hadde imidlertid andre planer …

Sett av 140.000 på kino!

1945. Nord-Norge er hardt rammet av den tyske okkupasjonen, men få steder har det verre enn Øksfjord. De tyske soldatene voldtar og plyndrer med sadistisk iver, og til slutt blir det nok for sivilbefolkningen. De går løs på okkupantene bevæpnet med det de har for hånden og en hevntørst som har bygget seg opp gjennom årevis med mishandling. Snart har de slaktet ned så godt som alle, men oberst Herzog og noen av hans menn unnslipper og flykter til fjells hvor de senere fryser i hjel ...

Mange år senere er åtte medisinstudenter på påsketur i fjellområdene rundt Øksfjord. De har både ski, snøskuter og massevis av øl, og dermed all grunn til å tro at de skal få en hyggelig ferie. Kanskje noen av dem til og med kan få seg et nummer?

Sara, som har reist i forveien, er den mest fjellvante av dem. Hun har valgt å følge en annen rute fram til hytta, og ingen i gjengen synes det er mistenkelig at hun ikke har kommet fram før dem. Hun har kanskje måttet grave seg ned i tide, men det er ingen som frykter at hun har blitt offer for en ufattelig ondskap som har gjemt seg i fjellene i mange år.

I alle fall ikke før de får besøk av en heller skummel turgåer som forteller dem historien om de tyske okkupantenes grusomme endelikt, kanskje ikke en gang før hytta plutselig er omringet av en hel bataljon vandøde tyske soldater som aller helst vil rive dem i fillebiter. Det blir en lang natt, og hvem som kan overleve dette er ikke godt å si ...

Om filmen
Med "Kill Buljo - The Movie" beviste regissør og manusforfatter Tommy Wirkola, medforfatter Stig Frode Henriksen og de gode hjelperne deres at bare entusiasmen er stor nok, trenger man ikke nødvendigvis store budsjetter for å skape et fenomen. Nå er gjengen tilbake med en ny film, også denne en banebryter i norsk sammenheng: en nazizombiefilm.

"Død Snø" er ikke en kompisproduksjon, ei heller en nyinnspilling av den populære påskekrimmen med nesten samme navn. Kjente og etablerte skuespillere er i ensemblet, og profesjonelle fyller de tekniske funksjonene. Effektbudsjettet er på hele tre og en halv millioner kroner, forholdsmessig mer enn noen annen norsk film. 450 liter blod har gått med til å levendegjøre scener der nazisoldater står opp fra graven og går til angrep på intetanende medisinstudenter på påskeferie.

Feelgood-nazi-zombie-splatter-komedien "Død Snø" blir definitivt et annerledes bidrag til bølgen av norske skrekkfilmer.

Om regissøren og manusforfatteren
Tommy Wirkola, f. 1979, er fra Alta. Han har studert mediefag ved Høgskolen i Finnmark, filmvitenskap ved Høgskolen på Lillehammer og har en Bachelor i film- og tv fra Bond University i Australia. Han langfilmdebuterte som regissør og manusforfatter med "Kill Buljo - The Movie" i 2007 (90.000 kinobesøk og 95.000 solgte dvd-er), og har også laget kortfilmene "Stealing Candy" og "Little Red Riding Hood from the Hood". Sammen med Stig Frode Henriksen står han bak "Prosjekt Adonis" og "The Kill Buljo Show" samt VGtv-serien "Sagaen om Kurt Josef Wagle".

Fakta

Norgespremiere
09.01.2009
Originaltittel
Død snø
Sjanger
Eventyr
Action
Grøsser
Sort komedie
Skuespillere
Charlotte Frogner
Stig Frode Henriksen
Vegar Hoel
Jeppe Beck Laursen
Evy Kasseth Røsten
Jenny Skavlan
Bjørn Sundquist
Ane Dahl Torp
Lasse Valdal
Ørjan Gamst m.fl.
Regi
Tommy Wirkola
Manus
Stig Frode Henriksen og Tommy Wirkola
Produsent
Tomas Evjen og Terje Strømstad
Foto
Matt Weston
Musikk
Christian Wibe
Nasjonalitet
Norge
Originalspråk
norsk
Lengde
1 t. 30 min.
Produksjonsår
2009
Produksjonsselskap
Miho Film
Distribusjon
Euforia
Aldersgrense
15 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Denne filmen inneholder store mengder splattereffekter som gjør at den får 15-årsgrense, og filmen frarådes underårige.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene