Elias og jakten på havets gull

Norgespremiere: 10.12.2010
Tillatt for alle
1 t. 17 min.
Animasjon / Barnefilm

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

I den nye kinofilmen om vår kjente og kjære redningsskøyte Elias, har både han og fiskebåtene i hele Lunvik lenge gledet seg lenge til det årlige vinterfisket. Men et nytt, moderne fiskevær med store trålere tar fisken fra dem og truer Lunvik med nedleggelse.
Men Elias får høre om en sagnomsust skatt som kanskje kan redde hele Lunvik. Han begir seg ut på skattejakt, men møter motstand i nærmest hver bølge. Vil han finne skatten? Eller vil Lunvik ende som en spøkelseshavn?

Elias oppdager snart at det er bygd et flunkende nytt fiskevær et stykke nord for Lunvik. Polarhavna som det kalles, styres hardt av den kjølige businessbåten sørfra; Polardronninga. Hun mener at alt i havet tilhører henne! Polardronningas assistent, mini-ubåten Duppe, blir motvillig beordret til å spionere på Elias. Polardronninga har nemlig også hørt om et gammelt forlis med en stor gullskatt som skal befinne seg i området... . Kanskje Elias vet noe om det? Polardronninga nøyer seg ikke bare med fisk i sin plan om å bli den mektigste langs hele kysten.

Samtidig jakter Eilias på skatten. Finner han den, da har de noe som kan brukes for å ruste opp Lunvik i konkurransen med Polarhavna lenger nord. Men underveis skjønner Elias at han har gjort en fatal feil. Istedenfor å gjøre jobben sin med å passe på fiskebåtene har han lett etter en skatt, nå er alle fiskebåtene borte etter at Polardronninga har satt dem ut av spill.

Det ser mørkt ut for Lunviks fremtid. For Elias blir det en kamp om vennskap og havets gull. Klarer han å stoppe den grådige Polardronninga i tide, eller vil han miste alt han har kjempet for?

Fakta

Norgespremiere
10.12.2010
Originaltittel
Elias og jakten på havets gull
Sjanger
Animasjon
Barnefilm
Skuespillere
Marit A. Andreassen
Cecilie Mosli
Sidney L. Lange
Atle Antonsen
Esben Selvig
Mikael Aksnes-Pehrson
Elisabeth Moberg
Dennis Storhøi
Yngve E. Marcussen
Even Stormoen
Rigmor Galtung
Jostein Sjøhaug
John S. Kristensen
Fredrik Steen
Norske stemmer
Marit A. Andreassen
Atle Antonsen
Rigmor Galtung
Elisabeth Moberg
John S. Kristensen
Regi
Lise I. Osvoll
Manus
Anne Elvedal
Lise I. Osvoll
Produsent
John M. Jacobsen
Sveinung Golimo
Musikk
Gaute Storaas
Nasjonalitet
Norge
Språk
Norsk
Lengde
1 t. 17 min.
Produksjonsår
2010
Produksjonsselskap
Filmkameratene
Distribusjon
SF Norge
Aldersgrense
Tillatt for alle
Egnethet
Familie

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene