Nanny McPhee og det store smellet

Norgespremiere: 04.06.2010
Tillatt for alle
1 t. 49 min.
Familiefilm / Fantasy / Komedie

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Mrs. Green vet snart ikke sin arme råd.

De tre barna hennes - Norman, Megsie og Vincent - er i tottene på hverandre støtt, mannen er i krigen og de har ikke hørt fra ham på flere måneder, svogeren Phil forsøker å presse henne til å selge Rorys halvdel av familiegården, og hennes arbeidsgiver, Mrs. Docherty, har begynt å oppføre seg svært så merkelig. Som om ikke det er nok kommer hennes bortskjemte niese og nevø, Celia og Cyril Gray, fra London for å bo på gården en tid fremover og landsbybestyreren, Mr. Docherty, babler i vei om at bomber kan falle ned fra himmelen når man minst venter det. Dette blir simpelthen for mye for Mrs. Green. Hun er ikke klar over det enda, men den personen hun trenger nå er barnepiken Nanny Mc Phee.

EMMA THOMPSON (Nanny McPhee/Manus/Ansvarlig produsent) er høyt respektert og nyter stor anerkjennelse verden over både for sitt skuespillertalent og sin innsats som manusforfatter. Hennes portrett av Margaret Schlegel i Merchant-Ivory adapsjonen av E.M. Forsters ?Howards End?, skapte sensasjon. Rollen medførte et realt prisdryss og hun kunne innkassere prisen for Beste Skuespillerinne fra BAFTA, Los Angeles Filmkritikere, New York Filmkritikere, Golden Globe og Oscar. Året etter ble hun nominert til to Oscar for sin innsats i ?The Remains of the Day? og ?In the Name of the Father?. Thompsons adapsjon av Jane Austens "Fornuft og Følelser?, regissert av Ang Lee, skaffet henne i 1995 en rekke priser, bl.a. Oscar for Beste Tilrettelagte Manus såvel som Golden Globe for Beste Manuskript og prisen for Beste Manuskript fra Writers Guid of Amerika og Writers Guild of Great Britain. For sin innsats i filmen ble hun også belønnet med en BAFTA for Beste Skuespillerinne og nominert til Golden Globe og Oscar.


SKUESPILLER:
I 2008 spilte Thompson mot Dustin Hoffman i "Last Chance Harvey? og ble nominert til Golden Globe for Beste Skuespillerinne for sin innsats. I 2006 hadde Thompson en birolle i ?Stranger Than Fiction?. I 2004 tok hun JK Rowlings karakter Sybil Trelawney til lerretet i ?Harry Potter og Fangen fra Azkaban og i 2007 fulgte hun opp rollen i ?Harry Potter og Fønixordenen?. I tillegg spilte Thompson i 2004 i sin egen adapsjon av Nanny McPhee, regissert av Kirk Jones.
I øyeblikket jobber Thompson med manuset til en ny filmversjon av "My Fair Lady? for Sony Pictures.
Gjennom hele 80-tallet var Thompson jevnlig å se i britisk TV. Samtidig som hun var aktiv på teaterscenen, fortsatte hun sitt arbeid innen TV og radio. Thompsons spillefilmdebut kom i 1988 med komedien ?The Tall Guy? og deretter spilte hun Katherine i ?Henry V?. Så fulgte roller i ?Dead Again? (1991), ?Peter's Friends? (1992) og ?Much Ado About Nothing? (1993).
Thompson har ellers spilt i filmer som "Junior? (1994), "Carrington? (1995) og "The Winter Guest (1997). Hun har også medvirket i tre prosjekter av Mike Nichols: ?Primary Colors? (1998) og HBOs TV film ?Wit (2001,Golden Globe nominasjon) og ?Angels in America? (2002, nominert til Screen Actors Guild og EMMY). I 2002 var hun også å se i ?Imagining Argentina? av regissør Christopher Hampton og i ?Love Actually? hvor Richard Curtis var ansvarlig for regien. For sistnevnte ble Thompson i 2004 hyllet med Evening Standard Film pris for Beste Birolle, BAFTA nominasjon for Beste Birolle, pris for Beste Birolle fra London Film Critics Circle og beste Britiske Skuespiller ved Empire Film Awards.

REGISSØR:
BAFTA prisvinner og to ganger Emmy nominerte SUSANNA WHITE (regissør) var (hoved) regissør av HBOs ?Generation Kill?, en serie i syv deler om 1st Reconnaissance Marines, enheten som stilte i de fremste rekker på det første amerikanskledede angrepet på Bagdad. Serien ble nominert til 11 Emmy, bl.a. for beste regi.

I 2005 fikk hun ros fra fjern og nær for sin seks episoders BBC drama serie, "Bleak House?, basert på Charles Dickens roman. Etter denne suksessen gikk White over til å regissere en annen høyt ansett drama serie for BBC, nemlig ?Jane Eyre?, noe som skaffet henne en Emmy nominasjon for Beste Regissør av en miniserie.

White startet sin karriere innen dokumentarer; hun laget flere for BBC, deriblant "Rocket Men? og "Volvo City?. I 1996 laget hun ?The Museum?, en dokumentar som tok for seg et stormfullt år for ?Victoria & Albert? museet i London.

I 1997 gikk hun tilbake til drama og laget "Bicycle Thieves? for Channel4. Filmen er basert på en novelle av vinner av Whitbread prisen, forfatter Blake Morrison, og utgjorde det første av flere samarbeidsprosjekter mellom de to. I 2000 gikk hun tilbake til dokumentarformen for å hylle den engelske poeten, WH Auden i ?Tell Me The Truth About Love?, som fikk en Emmy nominasjon. Videre regisserte White drama, deriblant flere episoder av Channel 4s ?Teachers?, som mottok en BAFTA og RTS nominasjon. I ?Love Again? medvirket Hugh Bonneville, Dame Eileen Atkins og Tara Fitzgerald. Filmen omhandler en av vår tids største, britiske diktere, Philip Larkin (RTS og Banff nominasjoner).

White har alltid vært opptatt av forholdet mellom mødre og barnepiker. Hun har selv hatt hjelp fra barnepiker mens tvillingdøtrene var små, og hun har også laget en dokumentar om PL Travers, skaperen av Mary Poppins, og ble dermed en av de siste som fikk gleden av å intervjue henne.

NORSKE STEMMER:
Nanny McPhee: Ågot Sendstad
Isabel Green: Sara MacDonald Berge
Phil Green: Mads H. Jørgensen
Cyril Grey: Julian Mæhlen
Celia Grey: Hannah Hummervoll Storm
Norman Green: Sebastian Lewis
Megsie Green: Billie Barker Birkeland
Vincent Green: Oscar Rognlid
Miss Topsy : Hilde Louise Asbjørnsen
Miss Turvey: Marika Enstad
Mrs Docherty: Kirsti Grundvig
Mr Docherty: Halvard Lydvo
Lord Grey: Paul Ottar Haga


Andre stemmer: Øyvind B. Lyse (sersjant), Halvard Djupvik (Bonden Macreadie), Henrik Berg Slang (Hr. Green), Einar Wist Øien (Blenkinsop)

Dialogregi: Øyvind B. Lyse
Oversettelse: Helge Winther Larsen / Mediaplant
Lydtekniker: Marius Ytterdal
Koordinator: John Aarvik
Produksjonsleder: Birgitte Hall
Studio: SMARTDUB Oslo
Produsent: Diresh Mirchandani


Fakta

Norgespremiere
04.06.2010
Originaltittel
Nanny McPhee and the Big Bang
Sjanger
Familiefilm
Fantasy
Komedie
Skuespillere
Ralph Fiennes
Emma Thompson
Maggie Gyllenhaal
Maggie Smith
Rhys Ifans
Asa Butterfield
Regi
Susanna White
Manus
Christianna Brand
Emma Thompson
Produsent
Tim Bevan
Lindsay Doran
Eric Fellner
Foto
Mike Eley
Musikk
James Newton Howard
Nasjonalitet
Storbritannia
Språk
Engelsk
Lengde
1 t. 49 min.
Produksjonsår
2010
Produksjonsselskap
Universal
Studio Canal
Relativity Media
Working Title
Three Strange Angels
Distribusjon
United International Pictures
Aldersgrense
Tillatt for alle
Egnethet
Familie
Begrunnelse
Denne filmen inneholder ingen scener som antas å virke skadelig på de yngste. Filmen blir derfor tillatt for alle.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene