En helt vanlig dag på jobben

Norgespremiere: 12.03.2010
Tillatt for alle
1 t. 26 min.
Komedie / Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Spillefilmen "En helt vanlig dag på jobben" bygger på tidligere Se &sHør-journalist Håvard Melnæs bok med samme navn. Dette er den spennende og sanne historien om en ung journalist i landets ledende sladreblad, som byttet ut høye idealer med fet lønn og tvilsomme arbeidsmetoder.
Helt siden Håvard Melnæs var liten drømte han om å bli journalist. Han ville fortelle historier som kunne forandre verden, avsløre maktmennesker og forsvare den lille mann. Det gikk ikke helt som han ønsket, men en slags journalist ble han.

"En helt vanlig dag på jobben" er historien om en ung kjendisjournalist som lar seg rive med av redaktørens formaninger og redaksjonens hallelujarop. Gode forsetter og gamle idealer blir etter hvert byttet ut med fet lønn og tvilsomme arbeidsmetoder - alt for å få den gode historien på trykk.

Filmens handling er lagt til årene da Mette-Marit trådte inn i kongehuset og er en usminket skildring av metodene som ligger bak historiene vi leser om i Nordens mestselgende ukeblad. Selv om Melnæs raskt lærer at penger, smiger og halve sannheter er det som holder trykkpressen i gang, lykkes han ikke helt før han innleder et vennskapsforhold til den kommende kronprinsesse Mette-Marits far, Sven O. Høiby.

En helt vanlig dag på jobben er en fantastisk og tragikomisk historie om et vennskap som oppstår og utvikles på absurde premisser. Samtidig er dette kanskje den mest vanvittige mediehistorien i moderne tid.

Fakta

Norgespremiere
12.03.2010
Originaltittel
En helt vanlig dag på jobben
Sjanger
Komedie
Drama
Skuespillere
Jan Gunnar Røise
Jon Øigarden
Ingar Helge Gimle
Regi
Terje Rangnes
Manus
Erlend Loe
Produsent
Ørjan Karlsen
Foto
Philip Øgaard
Musikk
Halfdan E
Lars Daniel Terkelsen
Nasjonalitet
Norge
Språk
Norsk
Lengde
1 t. 26 min.
Produksjonsår
2010
Produksjonsselskap
Folk Flest Filmproduksjon
Distribusjon
SF Norge
Aldersgrense
Tillatt for alle
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Denne filmen inneholder ingen scener som antas å kunne virke skadelig på de yngste. Filmen blir derfor tillatt for alle.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene