Tomme Tønner 2 - Det Brune Gullet

Norgespremiere: 07.01.2011
15 år
1 t. 31 min.
Gangsterkomedie

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Ali og gjengen er tilbake.

Etter en noe ufrivilling "ferie" i et av hovedstadens mer trekkfulle etablissement har Ali fått nok, og har en plan som ikke kan slå feil; han skal bli lovlydig.

Som en rekke av slektas holdne menn skal også Ali starte kebabsjappe og bli rik på sultne, fulle nordmenn. Han skal bli rik på det brune gullet. Men det skal selvfølgelig ikke gå som planlagt.



For det er ikke bare å lure en dansk narkobaron for friheten eller en gjeng nordnorske hjemmebrennere for alle deres fremtidige inntekter. Det har sine konsekvenser - og når Ali slipper ut fra Oslo kretsfengsel står de alle og venter på han.



Før kebabkjøttet i det hele tatt rekker å bli lunkent, må gutta ut for å gjøre bot. Noe som ikke akkurat er billig. Alt de trenger er en travbane, et sirkus og en pengetransport ...



OM FILMEN



"Tomme Tønner" åpnet det norske filmåret 2010 med et smell. Over 25.000 fant veien til kino første helgen og 120.000 ble det endelige besøkstallet. Den ble også raskt en av årets mest solgte norske DVD'er og suksessen var et faktum. I et svakt øyeblikk lovte hovedpersonene bak filmen at de skulle lage en oppfølger om man nådde nettopp dette besøket, så når dette skjedde var det bare å brette opp ermene på ny.



Historien bak "Tomme Tønner"-filmene er lengre enn man tilsynelatende skulle tro. Regissørene Dalén og Bashir møttes allerede i 2000 og rammeverket rundt Ali og kompisene ble laget kort tid etter. I årene som gikk var de innom en rekke produsenter, rakk å lage en pilot som ikke kunne brukes til noe, og de kom langt i utviklingen av et annet manus sammen med en av filmkonsulentene på Filmfondet. Men det stoppet hver gang. Løsningen ble å ta tak i det selv. Sammen med produsentene bak Tommy Wirkola-filmene "Kill Buljo", "Død Snø" og "Kurt Josef Wagle og legenden om Fjordheksa" gikk de derfor senvinteren 2009 i gang med forproduksjonen av "Tomme Tønner".



Med seg fikk de et kjempeteam, både bak og foran kamera, som alle stilte opp på produksjonens premisser. Noe som ikke akkurat var dagligdags kost - alle satset nemlig deler av sine honorarer. Tilbakebetalingen er nå i gang, men allerede før denne er blitt ferdig, ble mange av de samme med p en runde til, og kastet seg sommeren 2010 i gang med oppfølgeren; "Tomme Tønner 2 - Det Brune Gullet". En film som garantert kommer til å bli en enda større suksess. Her er det nemlig mer av alt; mer sprø action, mer frekke fyrer, mer fine damer og ikke minst: mer moro!



OM REGISSØRENE



Sebastian Dalén (født 1975) gikk ut av regilinjen ved NISS i 2000 og har siden jobbet med utviklingen av en lang rekke manus hvor av flere har vært å se på kino. Dalén debuterte som spillefilmregissør i 2010 med gangsterkomedien "Tomme Tønner" som han også skrev sammen med sine mangeårige makker Leon Bashir.



Leon Bashir (født 1979) har vært å se i en rekke roller siden han slo gjennom i Erik Poppes "Schpaaa" i 1998. Vi har bl.a. sett han i Tv-suksessen "De syv søstre" og i politiseriene "Kodenavn Hunter" og "Fox Grønland". Sistnevnte var han også med å utvikle storylinen på. Sammen med regissør Ulrik Imtiaz Rolfsen skrev de manuset til "Izzat" som ble en av suksessene i 2005. De ble også nominert til Amanda for dette. Sammen med Sebastian Dalén regidebuterte Bashir i 2010 med "Tomme Tønner".

Fakta

Norgespremiere
07.01.2011
Originaltittel
Tomme Tønner 2 - Det Brune Gullet
Sjanger
Gangsterkomedie
Skuespillere
Leon Bashir
Jeppe Beck Laursen
Farack Abbas
Helge Jordal
Kim Bodnia
Zahid Ali
Vegar Hoel
Kristoffer Joner
Stig Frode Henriksen
Maria Bock
Jenny Skavlan
Yngve Skomsvoll
Regi
Sebastian Dalén
Leon Bashir
Manus
Sebastian Dalén
Leon Bashir
Produsent
Terje Strømstad
Benedicte Aubert Ringnes
Kjetil Omberg
Foto
Petter Holmern Halvorsen
Nasjonalitet
Norge
Originalspråk
Norsk
Lengde
1 t. 31 min.
Produksjonsår
2011
Produksjonsselskap
Tappeluft Pictures
Distribusjon
Euforia Film
Aldersgrense
15 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Skildringer av seksualiserte handlinger mellom menneske og dyr kan virke forstyrrende på 11-åringer. Filmen får derfor 15-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene