Gråtass får en ny venn

Norgespremiere: 18.02.2011
Tillatt for alle
1 t. 29 min.
Barnefilm / Familiefilm

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Vinterens store familiefilm!

Gråtass trives og har det bra på gården med vennene sine Goggen, Gamlefar og Grynet, men av og til føler han seg ensom siden han er den eneste levende maskinen på gården og ikke kan røpe det for de andre. Når Grynet får problemer med fuglene som spiser på jordbærene hennes husker Gråtass at han har sett en tegning av et helautomatisk, strømdrevet og selvgående fugleskremsel i oppfinnermappa til Onkel Georg som Goggen arvet gården etter, og tenker at det hadde vært en fin venn å ha.
Gråtass finner fram tegningene og får Goggen til å lage fugleskremselet. Gråtass gir fugleskremselet så mye strøm at det virkelig blir fart i det. I tillegg til å bli styrt fra Goggens fjernkontroll får det faktisk en egen vilje. Men når Skremme, som fugleskremselet blir hetende, blir mer populær enn Gråtass, blir Gråtass sjalu og prøver å ødelegge for Skremme.
På det årlige markedet i bygda, er det i år både en oppfinnerkonkurranse hvor Goggen vil vise fram Skremme og en sangkonkurranse som Gamlefar vil delta i med hjelp fra Grynet. Gråtass drømmer også om å få delta i den store veterantraktorparaden som skal arrangeres.
I tillegg lusker skraphandlerne rundt for å rappe Gråtass for å vise ham fram for penger. De to skurkene finner ut at de like gjerne kan stjele den populære Skremme og både vise ham fram for penger og få ham til å jobbe for seg. Gråtass ser at skurkene kidnapper Skremme og synes at det er like greit siden alt da blir som før på gården. Men når han blir klar over at Goggen er fryktelig lei seg får han dårlig samvittighet. Gråtass bestemmer seg for å ta opp kampen med skraphandlerne, men klarer han å redde sin nye venn?

Fakta

Norgespremiere
18.02.2011
Originaltittel
Gråtass får en ny venn
Sjanger
Barnefilm
Familiefilm
Skuespillere
Joachim Berg
Tiril Heide-Steen
Ole-Kristian Lima
Dan Robert Thorsen
Regi
Trond Jacobsen
Manus
Morten Myklebust
Produsent
Anne Amalie Thowsen
Nasjonalitet
Norge
Originalspråk
Norsk
Lengde
1 t. 29 min.
Produksjonsår
2011
Produksjonsselskap
FantasiFabrikken AS
Distribusjon
Sandrew Metronome
Aldersgrense
Tillatt for alle
Egnethet
Barn
Begrunnelse
Filmen inneholder ingen skadelige scener. Den blir derfor tillatt for alle.

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene