Julenatt i Blåfjell

Norgespremiere: 13.11.2009
7 år
1 t. 24 min.
Familiefilm / Barnefilm

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Trivelig gjensyn med fjorårets julesuksess!

Nå kommer blånissene til det store lerretet i et eventyr spekket med humor, drama, vennskap og varme. TV-seriene og teaterstykket var en forsmak; nå blir det neglebitende spenning i en spektakulær historie om blåsølvet og trusselen om evig natt. Langt borte i det snødekte Blåfjell, bor et folk som heter Blånissene og blant dem en liten blånisse-prinsesse som er redd for alt.

Prinsesse Fjellrose har aldri vært utenfor fjellets trygge vegger, og verden der ute virker stor og farlig for den engstelige prinsessen. En dag skjer noe som forandrer alt; Fjellroses far Fjellkongen har fått Gråsynet og hans tid går mot slutten. Hun får vite at Husfolkene har noe som kan gjøre syke friske. For å redde den hun elsker høyest, må hun trosse frykten og reise ut av Blåfjell.


På den farefulle ferden blir hun klar over at ikke alle nisser er blå: Rødnissegutten Dreng viser Fjellrose til menneskegården, hvor Rødnissene bor i bondens låve. Men på tross av sine gode hensikter, setter Fjellroses eventyr nisser av alle luefarger i fare - og Blåfjells hemmelighet er truet.


Gjør deg klar til et uforglemmelig eventyr der hele verden står på spill. Både Fjellrose og Dreng, blånisser og rødnisser må stå sammen for å redde store og små i et kappløp med tiden."Julenatt i Blåfjell" spenner opp det virkelig store lerretet og vil trekke barn i alle aldre inn i en unik eventyrverden. Med vidstrakt bruk av digitale effekter blir nisseuniverset levende og dramatisk som aldri før i denne enorme barnefilmsatsningen."Julenatt i Blåfjell" er et storslått eventyr som foregår i det samme universet som de etter hvert klassiske TV-seriene "Jul i Blåfjell" og "Jul på Månetoppen". Filmens historie utspiller seg over 100 år før handlingen i de populære TV-seriene. Filmen vil i så måte stå fritt fra TV-seriene, og fungere som en selvstending fortelling som kan finne vei til både nye og gamle Blåfjell-fans.14-år gamle Ane Viola Andreassen Semb fra Horten fikk rollen som Prinsesse Fjellrose. Hun spiller mot blant andre med-debutanten Johan Tinus Lindgren, (15), fra Drammen i rollen som Dreng Dronningsønn, og mer velkjente navn som Jan Gunnar Røise som bonden Halvor og Finn Schau som Fjellkongen.
Fakta

Norgespremiere
13.11.2009
Originaltittel
Julenatt i Blåfjell
Sjanger
Familiefilm
Barnefilm
Skuespillere
Ane Viola Semb
Johan Tinus Austad Lindgren
Jan Gunnar Røise
Finn Schau
Kari-Ann Grønsund
Kyrre Hellum med flere
Regi
Katarina Launing og Roar Uthaug
Manus
Gudny Ingebjørg Hagen og Thomas Moldestad.
Produsent
Jørgen Storm Rosenberg og Lasse Greve Alsos
Foto
Gaute Gunnari
Musikk
Magnus Beite
Nasjonalitet
Norge
Originalspråk
Norsk
Lengde
1 t. 24 min.
Produksjonsår
2009
Produksjonsselskap
Storm Rosenberg AS
Distribusjon
Sandrew Metronome
Aldersgrense
7 år
Egnethet
Familie
Begrunnelse
Mørk stemning og dramatiske effekter kan virke skremmende på de aller yngste. Filmen får derfor 7-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene