Terkel i knipe

Norgespremiere: 08.07.2005
11 år
1 t. 20 min.
Animasjon

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Det er Aksel Hennie som har stemmene tilalle karakterene i filmen og Manus er oversatt av Esben "dansken" Selvig fra Klovner i kamp.
Terkel er en helt alminnelig skolegutt som går i sjette klasse på barneskolen. Han er en pysete mammadalt, men har egentlig mye å fare med selv også. Derimot har han det ikke lett. Hans psykopatiske onkel Stewart har nettopp gitt klassens bøller Sten og Saki en omgang juling, og hva i all verden kan Terkel gjøre for å komme inn i varmen igjen? Man mobber da selvfølgelig klassens styggeste jente - Feite-Dorit!

Men hvem kunne forutse at hun skulle hoppe ut av vinduet og dø? At man ville begynne å motta dødstrusler? At dyrevennen Gunnar ikke har rent mel i posen og at ingenting er hva det ser ut til å være? Ikke Terkel iallfall!

Terkel i knipe er en vanvittig animasjonskomedie om hemmelig forelskelse, en psykopatisk morder, jernrør og et vennskap satt på prøve.

Historien Terkel i knipe er skapt av den danske stand up-komikeren Anders "Anden" Matthesen og gikk først som radioføljetong på dansk barneradio. Senere er historien også utgitt som CD, og den er blitt en stor suksess blant danske barn.

ANDERS "ANDEN" MATTHESEN er blant de fremste kreftene innen dansk stand up. Med sin kompromissløse stil har han gjennom sin 12 år lange karriere satt standard både for det danske stand up-miljøet og resten av underholdningsbransjen. Hans banebrytende prosjekter har oppnådd kultstatus blant publikum.

Regissøren STEFAN FJELDMARK startet sin karriere som tegneserieskaper med Snedronningen på begynnelsen av 80-tallet. Han var sjefsanimatør på TV-serien Quark og var med på den store danske tegnefilmen Valhall. Han har også vært med og skapt noen av dansk tegnefilms største suksesser, Jungeldyret Hugo og Hjelp, jeg er en fisk. For tiden arbeider han som en av to regissører på filmatiseringen av Asterix og vikingene, den dyreste europeiske tegnefilmproduksjon noensinne.

Medregissør THORBJØRN CHRISTOFFERSEN har tidligere vært storyboardassistent på TV-serien om Jungeldyret Hugo og Disneys Tarzan-serie. Terkel i knipe er hans regidebut. Dette er også den andre medregissøren KRESTEN VESTBJERG ANDERSENs debut.

Fakta

Norgespremiere
08.07.2005
Originaltittel
Terkel i knibe
Sjanger
Animasjon
Skuespillere
Aksel Hennie
Regi
Stefan Fjeldmark
Kresten Vestbjerg Andersen
Thorbjorn Christofferson
Manus
Mette Heeno
Produsent
Trine Heidegaard
Thomas Heinesen
Kim Magnusson
Nasjonalitet
Danmark
Språk
Norsk
Lengde
1 t. 20 min.
Produksjonsår
2004
Produksjonsselskap
Nordisk Film
Danish Film Institute
Distribusjon
Columbia TriStar Nordisk
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Ungdom fra 13
Begrunnelse
Denne satiriske animasjonsfilmen handler om en gutt som mobbes og hunses av jevnaldrene og familie. Filmen får 11-års grense. Enkelte brutale scener og grovt språk gjør at filmen frarådes underårige.

Få med deg disse filmene