Nims hemmelige øy

Norgespremiere: 19.09.2008
7 år
1 t. 36 min.
Eventyr / Komedie / Familiefilm

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Faren hennes er forsvunnet og øya blir invadert. Nim trenger Alex Rover.

Lille Nim lever på en paradisøy sammen med faren sin, omgitt av eksotiske dyr og inspirert av legender og bøker. Så en dag forsvinner faren under et uvær, og øya blir invadert. Nim trenger hjelp av verdens største eventyrer - men eksisterer han?
Alt kan skje på Nims Island, et sted der alt løper løpsk, særlig fantasien. Her bor rastløse Nim i en utrolig tropisk tilværelse som ligner på livet til hennes litterære favorittskikkelse: Alex Rover, verdens største eventyrer. Når Nims far, en vitenskapsmann, og den hemmelige øya han har tatt med Nim til, ser ut til å bli truet, sender hun et nødrop til sitt store idol over det dype, blå havet.
Nim vet ikke at den respekterte forfatteren bak bøkene om Rover egentlig er Alexandra Rover, en lettskremt eremitt som holder seg innendørs i en byleilighet. Nå må nervøse Alexandra ta steget ut i verden mens Nim står overfor sitt livs utfordring. For å erobre Nims Island må begge hente mot fra Alex Rovers fiktive tapperhet og finne styrke i hverandres evne til å tro.

Nims Island er regissert av ekteparet Jennifer Flackett og Mark Levin ("Little Manhattan") etter deres eget manuskript som er basert på den kritikerroste romanen til Wendy Orr. Nims Island er filmet på sandstrendene langs Australias Gold Coast og i de frodige regnskogene på øya Hinchinbrook.

Abigail Breslin
(Nim)

Abigail Breslin er en av Hollywoods mest talentfulle barneskuespillere. Hun ble nominert til Oscar for beste kvinnelige birolle med "Little Miss Sunshine" (2006). Hun debuterte i M. Night Shyamalans "Signs" (2002) med Mel Gibson i hovedrollen. Hun har blant annet spilt mot Kate Hudson i "Raising Helen" (2004) og Catherine Zeta-Jones i "No Reservations" (2007).

Jodie Foster
(Alexandra Rover)

Jodie Foster har to ganger vunnet Oscar som beste kvinnelige skuespiller. Den første prisen fikk hun som voldtektsofferet i Jonathan Kaplans "De tiltalte" (1988). Den andre kom for grøsseren "Nattsvermeren" (1991) signert Jonathan Demme, som også vant Oscar for beste film.
Sin første Oscar-nominasjon fikk Foster som 14-åring i Martin Scorseses "Taxi Driver" (1976), og den andre for tittelrollen i "Nell" (1994), Fosters første film som produsent.
Hun begynte som barneskuespiller i reklamefilmer allerede som treåring, og spillefilmdebuten var "Napoleon and Samantha" (1972). Allerede to år senere vakte hun oppsikt i Scorseses "Alice bor ikke her lenger", og to år senere spilte hun barneprostituerte Iris i "Taxi Driver". Hun var med i hele fire andre filmer i 1976: "Bugsy Malone", "Echoes of a Summer", "The Little Girl Who Lives Down the Lane" og originalutgaven av "Freaky Friday", som ga henne den første Golden Globe-nominasjonen.
Foster debuterte som regissør med "Little Man Tate" i 1991, og "Home for the Holidays" kom i 1995. Hennes siste film var Neil Jordans "The Brave One" (2007).

Gerard Butler
(Jack Rusoe/Alex Rover)

Gerard Butlers debut på lerretet kom i den kritikerroste "Hennes Majestet Fru Brown" (1997), som ble Oscar-nominert i 1998. Butler fulgte opp med den svarte komedien "Fast Food" (1998) og BBC-dramaet "Little White Lies" (1998).
I TV-serien "The Young Person's Guide to Becoming a Rock Star" (1998) tegnet han et hysterisk portrett av rockestjernen Marty Claymore i supergruppen Bonk Bonk Bonk.
Butler tolket en krigsfotograf i Eli Choruaquis "Harrison's Flowers", og han var en psykotisk gangster i Colin Tegaues "Shooters" (2002).
Han var en moderne Dracula i Wes Cravens "Dracula 2000" og Attila i miniserien "Attila the Hun", regissert av Dick Lowry og produsert av Alphaville, teamet bak "Mumien" og "Sjakalen". Serien ble vist i 2001.
I 2002 delte Butler tiden mellom å filme "Reign of Fire" i Irland og ITV-serien "The Jury" i London. I 2003 spilte han i "Lara Croft: Tomb Rider - Livets vugge" og i "Timeline".
Butlers hittil største rolle var tittelfiguren i filmversjonen av Andrew Lloyd Webbers klassiske musikal "The Phantom of the Opera" (2004). En ganske annen historisk skikkelse var kong Leonidas i "300" (2006), en hypervisuell filmversjon av Frank Millers tegneserieroman.

Fakta

Norgespremiere
19.09.2008
Originaltittel
Nim's Island
Sjanger
Eventyr
Komedie
Familiefilm
Skuespillere
Abigail Breslin
Jodie Foster
Morgan Griffin
Christopher Baker
Gerard Butler
Regi
Jennifer Flackett
Mark Levin
Manus
Joseph Kwong
Paula Mazur
Mark Levin
Jennifer Flackett
Foto
Stuart Dryburgh
Nasjonalitet
USA
Språk
Norsk
Lengde
1 t. 36 min.
Produksjonsår
2007
Produksjonsselskap
Film Farm
Distribusjon
Sandrew Metronome
Aldersgrense
7 år
Egnethet
Familie
Begrunnelse
Denne eventyrfilmen inneholder flere spenningsmomenter som antas å virke skremmende på de yngste. Filmen får derfor 7- årsgrense. Filmen frarådes samtidig underårige på grunn av dramatiske scener som omhandler drukning.

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene