Knerten i knipe

BARNEFILM

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

I 'Knerten i knipe' møter du noen skumle typer, en forundringspakke og Lille-Knerten. Og som om ikke det var nok forsvinner Knerten. Få med deg hvordan det fantastiske eventyret slutter!

Alt har en ende, men når noe er over er det som regel begynnelsen på noe nytt. I den tredje filmen om Knerten har Knerten, Lillebror og familien hans flyttet fra Gampetreff til Bessby, Knerten og Karoline blir foreldre og lykken er stor.

Mor og far bekymrer seg likevel over at Lillebror ikke har fått noen nye venner, men Lillebror liker ikke bølla Gunnar og de andre guttene i gata. Han vil heller leke med Knerten og de to gjør en avtale om å ikke ha noen andre venner. For alltid. Så forsvinner Knerten sporløst på torget.

Og når Knerten havner i knipe må Lillebror både bruke fantasien og utradisjonelle metoder for å få ham tilbake. For Knerten er jo ikke bare en slags pinne, en rot eller en kvist - han er en venn. Mens Lillebror leter etter Knerten treffer han en matglad politikonstabel med kort lunte og han gjør sitt beste for å hamle opp med bøllene i nabolaget.

Når man leter etter noe finner man noen ganger noe helt annet. Slik er det for Lillebror også. 'Knerten i knipe' er en historie som handler om nye og gamle venner, en helt ny Lille-Knerten og en ganske ny katastrofe.

Lillebror og familien hans har flyttet til Begby og Lillebror synes ikke det er så lett å få nye venner.
Medietilsynet
---

Innhold: I den tredje filmen har Knerten, Lillebror og familien hans flyttet. Knerten har fått en sønn, Lilleknerten, og lykken er stor. Men mamma og pappa er bekymret for Lillebror. De har bodd i Bessby i et par måneder, men han har fremdeles ikke fått seg noen nye venner. Lillebror bryr seg ikke. Han liker ikke bølla Gunnar og vennene hans i gata. Og dessuten har han jo Knerten. De to gjør en avtale om ikke å ha noen andre venner. For alltid.
Scanbox

Kritikker:
Aftenposten (Per Haddal):

Arbeiderbladet (Harald Kolstad):

Variety ( - ):

Alle gode ting er tre! 23.september 2011 kommer den tredje og siste filmen om Knerten og Lillebror. I "Knerten i knipe" møter du noen skumle typer, en forundringspakke og Lille-Knerten. Og som om ikke det var nok forsvinner Knerten. Få med deg hvordan det fantastiske eventyret slutter!

Alt har en ende, men når noe er over er det som regel begynnelsen på noe nytt. I den tredje filmen om Knerten har Knerten, Lillebror og familien hans flyttet fra Gampetreff til Bessby, Knerten og Karoline blir foreldre og lykken er stor.

Mor og far bekymrer seg likevel over at Lillebror ikke har fått noen nye venner, men Lillebror liker ikke bølla Gunnar og de andre guttene i gata. Han vil heller leke med Knerten og de to gjør en avtale om å ikke ha noen andre venner. For alltid. Så forsvinner Knerten sporløst på torget.

Og når Knerten havner i knipe må Lillebror både bruke fantasien og utradisjonelle metoder for å få ham tilbake. For Knerten er jo ikke bare en slags pinne, en rot eller en kvist - han er en venn. Mens Lillebror leter etter Knerten treffer han en matglad politikonstabel med kort lunte og han gjør sitt beste for å hamle opp med bøllene i nabolaget.

Når man leter etter noe finner man noen ganger noe helt annet. Slik er det for Lillebror også. "Knerten i knipe" er en historie som handler om nye og gamle venner, en helt ny Lille-Knerten og en ganske ny katastrofe. Det er en varm og leken film med fantastisk animasjon og det er en strålende avslutning på Knerten-triologien.

Regien er ved Arild Østin Ommundsen som er kjent fra blant annet "Mongoland", "Rottenetter" og "Monstertorsdag". Manus er skrevet av Kristin Skogheim, kjent fra "Melonas" og "Skogheims". Filmen er basert på Anne Cath. Vestlys bøker om "Lillebror og Knerten".

Adrian Grønnevik Smith spiller Lillebror. Pernille Sørensen er mor, Jan Gunnar Røise er far og Petrus A. Christensen spiller storebror Philip. Åsleik Engmark og Samsaya gir stemme til Knerten og Karoline. Denne gjengen har vært med på Knerten-eventyret fra begynnelsen av og kan nærmest regnes som en ekte familie. I "Knerten i knipe" møter du også Nils Jørgen Kaalstad som politkonstabelen, Minken Fossheim som mormor, Andreas Cappelen som doktoren og Trond Fausa Aurvåg gir stemme til Lilleknerten.
Scanbox
---

Alle gode ting er tre! 23. september 2011 kommer den tredje og siste filmen om Knerten og Lillebror. I Knerten i knipe møter du noen skumle typer, en forundringspakke og Lille-Knerten. Og som om ikke det var nok forsvinner Knerten. Få med deg hvordan det fantastiske eventyret slutter!

Alt har en ende, men når noe er over er det som regel begynnelsen på noe nytt. I den tredje filmen om Knerten har Knerten, Lillebror og familien hans flyttet fra Gampetreff til Bessby, Knerten og Karoline blir foreldre til Lille-Knerten og lykken er stor. Lille-Knerten er som en nyfødt tenåring. Undrende og nysgjerrig. Frekk i trynet, men snill som et lam. Kanskje ikke velskapt i tradisjonell forstand, men for et par nybakte foreldre er han det vakreste på jord.
Mor og far til Lillebror bekymrer seg likevel over at Lillebror ikke har fått noen nye venner. Han liker ikke bølla Gunnar og de andre guttene i gata. Han vil heller leke med Knerten og de to gjør en avtale om ikke å ha noen andre venner. For alltid. Så forsvinner Knerten sporløst på torget.

Knerten i knipe er den tredje og siste filmen i filmatiseringen av Anne Cath Vestlys klassikere. De to første filmene, Knerten (2009) og Knerten gifter seg (2010) har blitt sett av nærmere 800 000 på kino, totalt. Med henholdsvis 375 057 og 419 444 på kinobesøkende og nærmere 400 000 solgte DVD'er er begge på topp over de mest sette filmene de siste årene.

Adrian Grønnevik Smith spiller Lillebror. Pernille Sørensen er mor, Jan Gunnar Røise er far og Petrus A. Christensen spiller storebror Philip. Åsleik Engmark gir stemme til Knerten. Denne gjengen har vært med på Knerten-eventyret fra begynnelsen av og kan nærmest regnes som en ekte familie. I Knerten i knipe møter du også Nils Jørgen Kaalstad som politikonstabelen, Minken Fossheim som mormor og Andreas Cappelen som doktoren. Samsaya gir stemme til Karoline og stemmen til Lille-Knerten er det Trond Fausa Aurvåg som besørger.

Regien er denne gang ved Arild Østin Ommundsen. Kristin Skogheim har skrevet manus og Thomas Dybdahl har laget musikk.

Knerten-filmene produseres av Paradox og distribueres av Scanbox Norge. Scanbox er en av Nordens største uavhengige filmdistributører og har distribuert film i Skandinavia i 25 år.


SKUESPILLERE
________________________________________
Adrian Grønnevik Smith spiller Lillebror
Adrian Grønnevik Smith (f. 2001) fra Oslo ble plukket ut til rollen som Lillebror blant over 200 gutter og er blitt kjent for hele Norge som Lillebror er gjennom Knerten og Knerten gifter seg. Adrian har vært med i NRK Barne-TV's Jubalong og Kometkameratene. I fritiden spiller han fotball og trener Taekwondo. Adrian bor på Risløkka med mamma, pappa, to søstre og katten Zimba.

Petrus Christensen spiller storebror Philip
Petrus Christensen (f. 1992) er fra Hønefoss. Han er kjent fra rollen som Jim i Pitbullterje og har spilt i flere kortfilmer og reklamefilmer. Han synger og spiller piano og er med i en årlig lokal musikal-oppsetting på Hønefoss. Petrus er også glad i å stå på skateboard.

Pernille Sørensen spiller mor
Pernille Sørensen (f. 1977) er komiker og skuespiller og ble sist sett på NRK i sin egen humorserie Åse tonight (2011). Sammen med Stine Buer og Kristin Skogheim skapte hun Melonas som gikk på NRK1 fra 2002 til 2006. Hun er også kjent fra satireprogrammet Løvebakken på NRK, som Kari Slaatsveens makker på det røde laget, og for roller i humorserien Uti vår hage. Pernille vant Humorprisen for Årets Nykommer i 2003, og ble nominert til Komiprisen for Årets standup komiker i 2007. Melonas vant Humorprisens Publikumspris i 2005, og var nominert til Gullruten i 2004 og 2005.. Det siste året har Pernille også gjort stor suksess med sitt eget stand up show; Flink Pike.

Jan Gunnar Røise spiller far
Jan Gunnar Røise (f. 1975) er fra Eidsvoll og ble utdannet fra Statens Teaterhøgskole i 2000. Han har blant annet spilt i filmene En ganske snill mann (2010), En helt vanlig dag på jobben (2010), Den siste revejakta (2008), Gymnaslærer Pedersen (2006), 37 ½ (2005), Hawaii,Oslo (2004), Lille Frk Norge (2003) og Salmer fra kjøkkenet (2003). Fra han gikk ut av Teaterhøgskolen har han vært fast ansatt ved Nationaltheatret og har tolket en rekke store roller ved landets hovedscene. Fra høsten 2010 har han drevet Nationaltheatrets biscene Torshovteatret, sammen med Torbjørn Harr og Mariann Hole. Han spiller også i rockebandet Nicolai, som vant Zoom 2002. I 2006 ga bandet ut albumet Nicolai.

Åsleik Engmark gir stemme til Knerten
Åsleik Engmark (f. 1965) er kjent som skuespiller og stand-up-komiker, og har gjennom de siste 20 år arbeidet innen de fleste områder innen underholdning - musikk, teater, opera og film. Han var en av drivkreftene ved dannelsen av show- og revygruppa Lompelandslaget i 1987. Han ble ansatt ved Det Norske teatret i 1988 og ble først kjent for det allmenne publikum etter sin medvirkning i satireprogrammet Egentlig, som gikk på NRK fra 1993 til 1997. I 2005 spilte han Karl XII i filmen Brødrene Dal og Karl XIIs gamasjer. Han har også lånt stemme til en rekke kjente animasjonskarakterer, blant annet i storfilmer som Toy Story, Løvenes Konge og Istid 3 der han ga stemme til dinosaurjegeren Buck. I filmene om Knerten videreutvikler han dette talentet som stemmen til trepinnen Knerten. Åsleik hadde også regiansvaret for den første filmen om Knerten.

Samsaya gir stemme til Karoline
Samsaya (f.1979) har en allsidig bakgrunn som artist og skuespiller. I 2004 ga hun ut albumet Shedding Skin med låten Dodge it som ble brukt i den Oscar-nominerte Golden Globe-vinneren The Wrestler. Samsaya har vært med i flere radio- og TV-programmer og har hatt roller i filmer som Hawaii,Oslo, Villmark, Folk flest bor i Kina og Varg Veum-filmen Begravde hunder. Hun har gitt stemmer til flere Disney-animasjoner, hadde hovedrollen i dukkeserien Jallarud på NRK og spilte en av de tre kranene i Elias og Kongeskipet, sammen med Nora Noor og Alejandro Fuentes. Låten Kranrekka ble en superhit blant barn.

Trond Fausa Aurvåg gir stemme til Lille-Knerten.
Trond Fausa Aurvåg (f. 1972) er utdannet ved Statens teaterhøgskole og har vært tilknyttet Oslo Nye Teater siden 2001. Han har medvirket i en rekke filmer, deriblant Andreaskorset (2004), Den brysomme mannen (2006) og Tatt av kvinnen (2007) og Hjem til jul (2010). Han hadde mindre roller Budbringeren (1997) og 1732 Høtten (1998). Han er kjent fra flere TV-produksjoner, deriblant TVNorges Nissene på låven (2001) og NRK-serien Åse tonight (2011). I 2006 vant han årets Amanda-pris for Beste mannlige skuespiller i Den brysomme mannen og Beste kortfilm for sin film Alene menn sammen.

I øvrige roller: Snorre Bredby, Amalie Blankholm Heggemsnes, Nils Jørgen Kaalstad, Minken Fosheim, Andreas Cappelen, Amanda Jean Kvakland, Kasper Haugsdal Castle, Emil Åsberg Sørby, Sean Fredrik Fuglseth og Randolf Walderhaug.

ANIMASJON
________________________________________
Qvisten animasjon gjør Knerten "levende" på lerretet. Qvisten animasjon er den ledende leverandør av animasjon til norsk film, spill og reklame. Qvisten har tidligere arbeidet med filmer som Kaptein Sabeltann og Kurt blir grusom, TV-serien KuToppen, animasjonene i Pitbullterje og Fatso - og ikke minst den populære animasjonsserien Fanthomas for VGTV. Animasjonen som gjøres i Knerten er enestående i sitt slag i Norge.


REGISSØR
________________________________________
Arild Østin Ommundsen har regien og Knerten i knipe blir hans fjerde spillefilm. Østin Ommundsen nådde et stort norsk publikum med sin første langfilm, lavbudsjettkomedien Mongoland (2001). Filmen havnet i 2007 på Dagbladets liste over de 15 viktigste filmene de siste 25 årene. I 2004 kom Monstertorsdag, som deltok i konkurranse i hovedprogrammet under Sundance Film Festival 2005, der Ommundsen ble omtalt som "an electrifying new voice of scandinavian cinema". Han vant i 1999 Gullstolen ved Kortfilmfestivalen i Grimstad med Før solen står opp.

PRODUSENTER
________________________________________
Knerten-filmene produseres av Finn Gjerdrum og Stein Kvae i Paradox. Selskapet ble etablert i 1998 og har stått bak en rekke publikumssuksesser de senere årene, blant annet Hans Petter Molands En ganske snill mann, Erik Poppes DeUSYNLIGE og Hawaii, Oslo, Arild Fröhlichs Pitbullterje og Fatso.

FILMFAKTA
________________________________________
Tittel: Knerten i knipe
Produksjonsselskap: Paradox
Produsenter: Finn Gjerdrum og Stein B. Kvae
Manuskript: Kristin Skogheim, basert på Anne Cath. Vestlys bok
Animasjon: Qvisten animasjon
Animatronic Designer: Rick Marr
Regissør: Arild Østin Ommundsen
Distribusjon: Scanbox
Premiere: 23. september 2011

Kontaktperson
Presseansvarlig Anne Berentsen, Kulturmeglerne, tlf. 99524438
e-post: anne.berentsen@kulturmeglerne.no
Scanbox
---

Knerten i knipe blir den tredje filmen i rekken om Knerten, basert på Anne-Cath. Vestlys barnebøker. Den første filmen hadde premiere i fjor høst og var med 367.000 besøkende landets største publikumssuksess blant filmene fra 2009. Filmen slippes på dvd i begynnelsen av mars i et opplag på 200.000. Film nummer to, Knerten gifter seg, har premiere i høstferien 2010. NFI har nå også gitt tilskudd til utviklingen av et nytt Knerten-spill for Nintendo DS. Det første spillet ble godt mottatt av både spillkritikere og publikum. I den tredje filmen har Knerten, Lillebror og familien hans flyttet. Knerten har fått en sønn, Lilleknerten, og lykken er stor. Men mamma og pappa er bekymret for Lillebror. De har bodd i Bessby i et par måneder, men han har fremdeles ikke fått seg noen nye venner. Lillebror bryr seg ikke. Han liker ikke bølla Gunnar og vennene hans i gata. Og dessuten har han jo Knerten. De to gjør en avtale om ikke å ha noen andre venner. For alltid.
Scanbox
---


Paradox får 10.250.000 kroner i produksjonstilskudd etter markedsvurdering til Knerten i knipe.

Knerten i knipe blir den tredje filmen i rekken om Knerten, basert på Anne-Cath. Vestlys barnebøker. Den første filmen hadde premiere i fjor høst og var med 367.000 besøkende landets største publikumssuksess blant filmene fra 2009. Filmen slippes på dvd i begynnelsen av mars i et opplag på 200.000. Film nummer to, Knerten gifter seg, har premiere i høstferien 2010. NFI har nå også gitt tilskudd til utviklingen av et nytt Knerten-spill for Nintendo DS. Det første spillet ble godt mottatt av både spillkritikere og publikum.

I den tredje filmen har Knerten, Lillebror og familien hans flyttet. Knerten har fått en sønn, Lilleknerten, og lykken er stor. Men mamma og pappa er bekymret for Lillebror. De har bodd i Bessby i et par måneder, men han har fremdeles ikke fått seg noen nye venner. Lillebror bryr seg ikke. Han liker ikke bølla Gunnar og vennene hans i gata. Og dessuten har han jo Knerten. De to gjør en avtale om ikke å ha noen andre venner. For alltid.

Arild Østin Ommundsen har regien på Knerten i knipe. Han regisserte senest Rottenetter, og dette blir hans fjerde spillefilm. Østin Ommundsen nådde et stort norsk publikum med sin første langfilm, lavbudsjettkomedien Mongoland (2001). Filmen havnet i 2007 på Dagbladets liste over de 15 viktigste filmene de siste 25 årene. I 2004 kom Monstertorsdag, som deltok i konkurranse i hovedprogrammet under Sundance Film Festival 2005, der Ommundsen ble omtalt som "an electrifying new voice of scandinavian cinema". Han vant i 1999 Gullstolen ved Kortfilmfestivalen i Grimstad med Før solen står opp.

Paradox ble etablert i 1998 og har produsert en rekke publikumssuksesser. Finn Gjerdrum og Stein B. Kvae har de siste årene produsert Erik Poppes Hawaii, Oslo og De usynlige, Arild Frølichs Pitbull-Terje og Fatso og de to første Knerten-filmene. Selskapets siste film er Hans Petter Molands En ganske snill mann, som nylig mottok publikumspris etter å ha deltatt i hovedkonkurransen i Berlin.

Manusforfatter Kristin Skogheim arbeider som skuespiller, programleder og manusforfatter. Hun har siden 2007 vært knyttet til TV 2 som programleder. Hun har sin utdannelse fra skuespillerlinjen på Statens teaterhøgskole.

PRODUKSJONSOPPLYSNINGER

Produksjonsselskap: Paradox Rettigheter AS
Produsenter: Finn Gjerdrum og Stein B. Kvae
Manuskript: Kristin Skogheim
Regissør: Arild Østin Ommundsen
Opptaksformat: 35mm
Totalbudsjett: 20.700.000 kroner
Totalt tilskudd fra
Norsk filminstitutt: 10.250.000 kroner
Visningsformat: Digitalt
Opptaksstart: 03. 05. 2010
Distributør: Scanbox
Antatt premiere: 23. 09. 2011

KONTAKTINFORMASJON
Finn Gjerdrum
Produsent
TLF 23 22 71 50/ 91 51 54 63
E-POST

Ivar Køhn
Direktør Utviklings- og produksjonsavdelingen
Norsk filminstitutt
TLF 41 40 20 96
E-POST

Marie G. Aubert
Informasjonsrådgiver
Norsk filminstitutt
TLF 95 78 23 25
E-POST

NFI 25.02.2010
---


Twigson, Junior and his family has moved to Bessby. Twigson and Karoline has welcomed a son, Mini-Twigson, and the joy is palpable. But Mother and Father are worried about Junior. They have been living there for a couple of months, and he still hasn't made any new friends. Junior doesn't care much for the bully Gunnar and his friends on the street. And besides, he has Twigson. They make a pact to no have any other friends. For ever.

Twigson in a Pinch is the third movie in the trilogy about Junior and Twigson.
NFI
---

Fakta

Norgespremiere
Kommer ikke på kino
Originaltittel
Knerten i knipe
Sjanger
BARNEFILM
Skuespillere
Adrian Grønnevik Smith
Åsleik Engmark
Petrus A. Christensen
Pernille Sørensen
Jan Gunnar Røise
Nils Jørgen Kaalstad
Minken Fosheim
Regi
Arild Østin Ommundsen
Manus
Kristin Skogheim
Produsent
Stein B. Kvae
Odd Ween
Finn Gjerdrum
Mads Olsen
Jim Frazee
Foto
Trond Tønder
Nasjonalitet
Norge
Originalspråk
Norsk
Produksjonsår
2011
Produksjonsselskap
Paradox Film AS
Distribusjon
Nordisk Film Distribusjon AS

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene