Hjelp, vi er i filmbransjen

Norgespremiere: 22.07.2011
7 år
1 t. 47 min.
Komedie

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Med tre dårlige venner, én dårlig ide og ti millioner som definitivt ikke er hans, går Glenn i gang med å lage spillefilm. Alt dette fordi han prøver å imponere ei dame. Egentlig skulle han ha stoppet før, de skulle jo bare arrangere en fake audition for å skaffe seg de fineste damene i byen. Men det ene ledet til det andre, og nå lander snart filmstjernen Peter Stormare på Gardermoen for å spille superskurken. WTF!
Glenn har blitt dumpet av dama. Han har flyttet inn i kollektiv med tre slackerkompiser og er generelt lite begeistret for tilværelsen. For å muntre ham opp får kompisene en tilsynelatende genial idé. Hva med å arrangere en fake audition for en spillefilm? For en film de selvfølgelig ikke har tenkt å lage? Rollen som utlyses skal ha alt det Glenn leter etter i en kjæreste, og med en slik auditionrunde vil han forhåpentligvis finne en ny.

Under skalkeskjul om at de skal lage en ny kinohit starter gutta derfor en fiktiv casting. Og etter en serie mislykkede auditions finner de plutselig den perfekte; Linda. Ei jente som Glenn umiddelbart faller pladask for. Så mye at han faktisk gir henne hovedrollen i håp om å kunne være mer sammen med henne. Noe som kanskje ikke er så veldig smart.

For idet det begynner å utvikle seg i mellom dem begynner spørsmålene å komme. Når skal opptakene i gang? Hva er budsjettet? Og hvem skal spille de andre rollene? Det hele tilspisser seg ytterligere da det viser seg at Lindas mor er en rik investor som insisterer på å stille pengene de trenger til produksjonen.

Så for å beholde fasaden og det som potensielt kan bli noe med Linda, må Glenn og gutta gå i gang med filmproduksjonen og faktisk lage filmen. Det eneste problemet er bare at de ikke aner hva de holder på med ...

Om filmen
"Hjelp, vi er i filmbransjen" er en romantisk komedie i beste Hollywoodtradisjon. Latteren er førsteprioritet, og den drives frem av den klassiske historien hvor gutt mister jente, gutt møter annen jente, gutt får jente og så kan du selv tenke deg resten. For det lages ikke munnrappe komedier som "Old School", "Superbad" og "Knocked Up" i Norge. Ikke før nå.

Skuespillerne er også et kapitel for seg selv. Sjelden finner man en rolleliste som er mer stjernespekket og aktuell enn i denne filmen. Her blandes gjengen bak "Torsdag kveld fra Nydalen" med de mest populære fra NRKs komediesuksesser. Lett krydret med kjente fjes fra inn og utland - enten i nye roller eller faktisk spillende seg selv.

Til sammen gjør dette at menneskene bak føler seg trygge på at de har funnet oppskriften til suksess; en sommerlig feelgood film for alle med et snev av puls

Om regissørene
Nini Bull Robsahm (født 1981) har siden hun avsluttet utdanningen ved Film og TV-akademiet hatt en rekke roller i norsk filmproduksjon. Sammen med Patrik Syversen skrev hun bl.a. manuset til skrekkfilmen "Rovdyr" (2008), en film hun også spilte i og var med på å produsere.

Patrik Syversen (født 1982) jobber som regissør på begge sider av Atlanterhavet og har tidligere regissert spillefilmene "Rovdyr" (2008) og "Prowl", som har premiere i USA senhøsten 2010. Han har også skrevet og regissert independentfilmen "Exteriors" sammen med filmkunstner Marie Kristiansen som var å se på norske kinoer våren 2011.

Fakta

Norgespremiere
22.07.2011
Originaltittel
Hjelp, vi er i filmbransjen
Sjanger
Komedie
Skuespillere
Henrik Thodesen
Odd-Magnus Williamson
Stig Frode Henriksen
Stein Johan Grieg Halvorsen
Marte Germaine Christensen
Jenny Skavlan
Christian Rubeck
Julia Schacht
Jesper Sundnes
Lasse Valdal
Even Benestad
Jeppe Beck Laursen
Sigrid Bonde Tusvik
Peter Stormare
Hege Schøyen
Regi
Nini Bull Robsahm
Patrik Syversen
Manus
Nini Bull Robsahm
Patrik Syversen
Produsent
Terje Strømstad
Kjetil Omberg
Foto
Håvard Byrkjeland
Musikk
Gaute Tønder
Nasjonalitet
Norge
Originalspråk
Norsk
Lengde
1 t. 47 min.
Produksjonsår
2011
Produksjonsselskap
Tappeluft Pictures
Distribusjon
Euforia Film
Aldersgrense
7 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Enkelte effekter og scener som kan virke urovekkende på de yngste, gjør at denne filmen får 7-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene