4 måneder, 3 uker og 2 dager

Norgespremiere: 26.12.2007
15 år
1 t. 53 min.
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Gullpalmevinneren 2007

4 måneder, 3 uker og 2 dager bekrefter alle spekulasjoner om at Romania er den mest spennende europeiske filmnasjonen for tiden. Der regissøren Cristian Mungius forrige film, debuten West, omhandlet rumenernes flukt fra eget land, fortalt på en intrikat, men humoristisk måte, er denne en intens, spennende og direkte fortelling.
Otilia og Gabita deler hybel på et studenthjem. Gabita har blitt gravid men ønsker ikke å beholde barnet. I et land og i en tid, hvor abort var strengt forbudt er det en handling som ikke bare er straffbar men også livsfarlig. Brutaliteten, ydmykelsen og løgnene de to jentene må gå gjennom er også historien om et land og en epoke. Maktmisbruk og angiveri skjuler seg i alle mennesker og de eneste de kan stole på er hverandre.
Store skuespillerprestasjoner av hovedrolleinnehaverne gjør dette til en historie om et ulidelig regime, menneskets grådighet og ikke minst vennskap.

"Perfect and brilliantly acted, A stunning achievement, helmed with purity and honesty." Variety

CHRISTIAN MUNGIU
Cristian Mungiu, født i 1968, studerte først engelsk litteratur ved Universitetet i Iaþi. Etter å ha jobbet et par år som lærer og journalist begynte han å studere film ved et universitet i Bucuresti. Han laget så et par kortfilmer, før han i 2002 debuterte med sin første spillefilm, OCCIDENT. Den vant flere priser på filmfestivaler og ble i 2002 også vist under Quinzaine des Réalisateurs i Cannes. Hans siste film, 4 MÅNEDER, 3 UKER OG 2 DAGER, ble i år første rumenske film til å vinne Gullpalmen i Cannes.

Fakta

Norgespremiere
26.12.2007
Originaltittel
4 luni, 3 saptamâni si 2 zile
Sjanger
Drama
Skuespillere
Anamaria Marinca
Laura Vasiliu
Vlad Ivanov
Alex Potocean
Regi
Cristian Mungiu
Manus
Cristian Mungiu
Produsent
Oleg Mutu
Cristian Mungiu
Foto
Oleg Mutu
Nasjonalitet
Romania
Originalspråk
Rumensk
Lengde
1 t. 53 min.
Produksjonsår
2007
Produksjonsselskap
Mobra film
Distribusjon
Arthaus
Aldersgrense
15 år
Egnethet
Voksen
Begrunnelse
Filmen beskriver alvoret og fortvilelsen i forbindelse med abort. Den dystre stemningen og en nærgående skildring antas å skape uro hos de yngre. Derfor får filmen 15-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene