Men in Black II

Norgespremiere: 26.07.2002
Komedie / Sci-Fi

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Etter at agent Kay (Tommy Lee Jones) har trukket seg tilbake fra intergalaktiske politioppdrag, er det blitt en tøffere og enda mer bråkjekk agent Jay (Will Smith) som er tilbake, konstant på alerten, iherdig arbeidende med å få has på korrupt utenomjordisk aktivitet og holde den i sjakk i New Yorks travle storbygater.
Når Jay blir konfrontert med sin siste partner Tees nervøse sammenbrudd, "flasher" han ham tilbake til et rolig hverdagsliv. Han tålte ikke stresset stakkars. Jay blir da motvillig koblet sammen med Frank the Pug - eller Agent F som han foretrekker å bli kalt - en overivrig og kortvokst hund, dresset opp etter alle kunstens regler og klar for å ta en diger jafs av ræva på den intergalaktiske kriminaliteten.

Jay og F undersøker et åsted der Laura (Rosario Dawson), et desorientert vitne, forteller om sitt uhyggelige møte med en merkelig tentakkelsprutende dame i et sexy, svart lærkostyme. En bisarr opplevelse, for å si det pent. I bytte mot flere opplysninger avslører en åpenbart betatt Jay alt om den superhemmelige etterretningstjenesten MiB. Når han også bestemmer seg for ikke å slette hukommelsen hennes etter møtet og i stedet sender henne av gårde for å bli beskyttet av den respektløse men uimotståelige Worma, bryter han en av hjørnestenene i MiB-reglementet.

Jay finner ut at den sexy kvinnen i sort er Serleena (Lara Flynn Boyle), en maktsyk kylothianer, som når hun landet på vår lille grønne planet like gjerne tok utseendet sitt fra et bilde i et magasin. Et bilde av en meeeget sexy undertøysmodell, noe som er et godt stykke fra hvordan Serleena egentlig ser ut.. Serleena har saumfart universet i 25 år på jakt etter Zarthas Lys. Nå har hun omsider kommet frem til at den mystiske kraften befinner seg et sted på Jorden, og hun lar seg ikke stoppe av noen eller noe for å forhindre kraftens ferd hjem til Zartha. Om hun finner den, innebærer det slutten på den zarthanske sivilisasjon, og Jorden, gjemmestedet der den befinner seg, vil også bli ødelagt. Jobben må jo gjøres skikkelig, må vite, og å ødelegge planeter er jo dessuten ganske artig.

Menneskeheten står altså i fare for å bli utslettet. I og for seg ikke noe dramatisk og stressende for MiB, men trusselen denne gang er av en slik art at MiB-organisasjonen ikke har annet valg enn å "gjenopplive" den eneste agenten som har alle bitene til puslespillet - agent Kay. Agent Kay har blitt pensjonert fra MiB, fått all hukommelse om sine vanvittige eventyr slettet, og jobber nå stille og rolig på et landlig postkontor. Men Jay bringer ham nå tilbake til folden.

Etter hvert som hukommelsen hans kommer tilbake, begynner han å samle ledetrådene han la ut for seg selv for å oppdage hvor han, av alle, gjemte Zarthas Lys. Av sikkerhetsårsaker ble hukommelsen hans solid slettet mange år tidligere, og nå gjelder det for Jay og Kay å finne ut av de vage sporene slik at de kan hindre Jordens utslettelse.

Utstyrt med et avsindig arsenal av ufattelig våpenkraft og ultrafuturistiske duppeditter, kan radarparet slå seg vei gjennom et utall av intergalaktiske gangstere i et nervepirrende kappløp med tiden.

Gutta i svart er tilbake og universet vil aldri bli det samme. Igjen.

Fakta

Norgespremiere
26.07.2002
Originaltittel
Men in Black II
Sjanger
Komedie
Sci-Fi
Skuespillere
Tommy Lee Jones
Will Smith
Rip Torn
Lara Flynn Boyle
Johnny Knoxville
Rosario Dawson
Tony Shalhoub
Patrick Warburton
Jack Kehler
David Cross
Regi
Barry Sonnenfeld
Manus
Robert Gordon og Barry Fanaro
Produsent
Walter F. Parkes og Laurie MacDonald
Foto
Greg Gardiner
Musikk
Sony Music
Nasjonalitet
USA
Originalspråk
Engelsk
Produksjonsår
2002
Produksjonsselskap
Columbia TriStar
Distribusjon
Nordisk Filmdistribusjon

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene