The Prestige

Norgespremiere: 12.01.2007
15 år
2 t. 10 min.
Action / Drama / Fantasy / Sci-Fi

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Fra vennskap til rivalisering på liv og død.

To unge tryllekunstnere i Victoriatidens England utkjemper en vennskapelig konkurranse som utarter til bitter rivalisering etter at et dristig triks ender i tragedie. De setter eget og andres liv i fare for å flytte magiske grenser og knuse hverandre.

Robert Angier og Alfred Borden er svært ulike. Angier er den store showmannen som vet å fange publikum fra første til siste svimlende øyeblikk. Borden er en minst like god tryllekunstner, men han er mer innadvent, ikke i stand til å "selge" sine forbløffende triks like elegant som sin venn og konkurrent. Dette skal forandre seg etter som de to kappes om å overgå hverandre i å presentere ubegripelige tryllekunster.
Angier og Borden underholder publikum i et omskiftelig, travelt og stadig mer teknologisk avansert London. Tryllekunstnere er idoler og kjendiser av ypperste klasse. Angier og Borden begynner som venner i gjensidig beundring over den andres fingernemme framskritt på scenen. Så feiler et stort nummer fatalt, og de to vennene blir bitre fiender som setter alt inn på å utkonkurrere hverandre. Triks etter triks, forestilling etter forestilling, blir konkurransen råere. Snart er den grenseløs og farlig. Til og med voldsomme krefter satt i scene av det vitenskapelige geniet Nikola Tesla blir benyttet. Det er ikke lenger bare de to rivalene som er i livsfare...

Christopher Nolan
(regissør/manusforfatter)
Christopher Nolan ble anerkjent av kritikere og publikum for baklengs-thrilleren "Memento" (2000). Han mottok også en Oscar-nominasjon for manuset. "Insomnia" (2002), basert på Erik Skjoldbjærgs anerkjente film, bekreftet Nolans talent. Allerede med sin første film, lavbudsjettsthrilleren "Following" (1998), hadde Nolan fått kritikerne til å sløse med godordene. Nolans forrige kraftanstrengelse var å regissere den femte filmen om den kappekledde hevneren i Gotham City: "Batman Begins". Filmen ble Oscar-nominert for beste foto.

Hugh Jackman
(Robert Angier)
Hugh Jackman har tre ganger vært superhelten Wolverine i "X-men"-filmene, ansett for å være blant de beste filmatiseringene basert på en tegneserie. Australske Jackman har jobbet med både TV, film og musikaler i hjemlandet, og har høstet flere nominasjoner og priser for innsatsen. Også i West End i London har han gjort inntrykk. I musikalen "Oklahoma" ble Jackman nominert til en Olivier-pris for beste skuespiller.

Christian Bale
(Alfred Borden)
Christian Bale gjorde inntrykk som ung debutant i Steven Spielbergs krigsdrama "Solen rike" (1987). Han fortsatte å bemerke seg i voksen alder i Jane Campions "Portrett av en dame" (1996) og i "Velvet Goldmine" (1998). Bale ble håndplukket til å spille hovedrollen i omstridte "American Psycho" (2000). Kritikerne var skjønt enige om at han kom svært godt fra oppgaven som den makabre børsmegleren Patrick Bateman. Sist så vi Bale som selveste Batman i "Batman Begins" (2005), også da regissert av Christopher Nolan.

Michael Caine
(Cutter)
Den feirede engelskmannen med den lange karrieren ble nylig sett som butleren Alfred i "Batman Begins" (2005), Christopher Nolans tolkning av den kappekledde helten. For Michael Caine var 2000 kanskje det mest glitrende året i en karriere som har favnet over 120 filmer. Ikke bare fikk han sin andre Oscar-pris, for "Siderhusreglene" (1999). Han ble også slått til ridder av den engelske dronningen. Det passer godt for en skuespiller som så mange ganger har personifisert det engelske, som i "Alfie" (1966), en film Caine mottok sin første Oscar-nominasjon for. Han ble siden nominert for "Sleuth" (1972) og "Educating Rita" (1983). Han kunne ta med statuetten hjem for første gang etter "Hannah og hennes søstre" (1986), en nyere klassiker signert Woody Allen.

David Bowie
(Nikola Tesla)
Mannen som tolker den berømte serbiske fysikeren er ikke bare en av rockehistoriens lysende navn. David Bowie har bidratt mye som både filmkomponist og skuespiller. Han er kjent fra krigsfilmen "God jul, Mr. Lawrence" (1983), fantasy-filmen "Labyrinth" (1986), Martin Scoreseses "Jesu siste fristelse" (1988), "Twin Peaks: Fire Walk With Me" (1992) og som Andy Warhol i den eksperimentelle "Basquiat" (1996).

Scarlett Johansson
(Olivia Wenscombe)
Scarlett Johansson vant en BAFTA-pris som beste kvinnelige skuespiller for "Lost in Translation" (2003), en film som fikk Oscar-prisen for beste originalmanus. Johansson ble først kjent for et internasjonalt publikum i Robert Redfords "Hestehviskeren" (1998). For innsatsen i den tegneseriebaserte "Ghost World" (2000) fikk Johansson prisen for beste kvinnelige birolle fra Toronto Film Critics Association. Hun har de senere årene spilt i science fiction-filmen "The Island" (2005) og to Woody Allen-produksjoner lagt til London, "Match Point" (2005) og "Scoop" (2006).

Fakta

Norgespremiere
12.01.2007
Originaltittel
The Prestige
Sjanger
Action
Drama
Fantasy
Sci-Fi
Skuespillere
Hugh Jackman
Christian Bale
Michael Caine
Piper Perabo
Rebecca Hall
Scarlett Johansson
Samantha Mahurin
David Bowie
Andy Serkis
Regi
Christopher Nolan
Manus
Christopher Nolan
Jonathan Nolan
Produsent
Christopher Ball
Christopher Nolan
Foto
Wally Pfister
Nasjonalitet
USA
Språk
Amerikansk
Lengde
2 t. 10 min.
Produksjonsår
2007
Produksjonsselskap
Warner Bros.
Distribusjon
Norsk Filmdistribusjon
Aldersgrense
15 år
Egnethet
Voksen
Begrunnelse
Enkelte nærgående skildringer, som drukningsulykker og selvmord, kan skape uro hos 11-åringer. Filmen får derfor 15-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene