Lemony Snicket: En serie uheldige hendelser

Norgespremiere: 04.02.2005
7 år
1 t. 48 min.
Familiefilm

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Grev Olaf (Jim Carrey) er en slu skurk med fikse forkledninger som har bestemt seg for å lure familieformuen fra de foreldreløse Baudelaire-søskene.
Ettersom barna ikke kan få arven utbetalt før den eldste av dem, Violet, blir myndig, må de bo hos sin fjerne slektning grev Olaf.

Fra brødrene Grimms eventyr og den viktorianske periodens moralske fabler til Roald Dahls gale historier, har vi en lang tradisjon med barnelitteratur der forferdelige ting skjer med veldig snille barn. De elleve bøkene skrevet og fortalt av den mystiske Lemony Snicket tar denne tradisjonen til nye høyder og slipper den fra klippen! Bøkene har solgt over 27 millioner eksemplarer verden over og var de første bøkene som fikk "Harry Potter" vekk fra førsteplassen på New York Times bestselgerliste over barnebøker.

Filmen bygger på temaet at voksne ofte ikke hører på barn når de skal, og historien er derfor først og fremst om overlevelse og standhaftighet. Den styrker makten barn kan ha når de stoler på sin egen kløkt og oppfinnsomhet - spesielt i en verden som kan være ukjent, slem og full av kløende klær!
Filmen er basert på de tre bøkene "Bad Beginning", "The Reptile Room" og "The Wide Window" - på norsk "En grufull begynnelse", "Krypdyrkammeret" og "Iglene i innsjøen".

Jim Carrey (Grev Olaf) ble født i Ontario i 1962 og visste at han måtte jobbe i showbusiness allerede i ung alder. Han startet som stand-up komiker og jobbet seg oppover til små tv- og filmroller. Det var ikke før 1994 at han fikk det store gjennombruddet med "Ace Ventura". Deretter gikk det slag i slag med filmer som "Masken" og "Dum og dummere". I 1995 spilte han selveste Gåten i kassasukssesen "Batman Forever" for deretter å spille inn en ny Ace Ventura-film ("Naturen kaller") og i tillegg "Lystløgneren". Carreys første dramatiske rolle var i filmen "The Truman Show" (1999). Vi så ham sist mot Kate Winslet i "Evig solskinn i et plettfritt sinn" (2004).

Meryl Streep (Josephine) spiller Baudelaire-søsknenes overnervøse tante Josephine i "Lemony Snickets: En serie uheldige hendelser". Streep har fått Oscar to ganger og vært nominert hele 13 ganger (Oscar-rekord!). Hennes andre film var i den Oscar-belønnede filmen "Hjortejegeren" mot Robert DeNiro og Christopher Walken. Hun har senere spilt i Woody Allens "Manhattan" og vært Oscar-nominert for filmen "Kramer vs. Kramer". I de siste årene har vi sett henne i filmene "The Hours", "Adaptation" og "The Manchurian Candidate" mot Denzel Washington.

Jude Law (Lemony Snicket) har stemmen til Lemony Snicket og kan derfor ikke ses, men bare høres i denne filmen. Law er den hotteste mannen på filmfronten nå og er to ganger Oscar-nominert. I fjor var han å se i filmen "Cold Mountain" der han ble både Oscar- og Golden Globe-nominert for sin hovedrolle som Inman. Første gangen Law ble nominert var for filmen "Den talentfulle Mr. Ripley" der han spilte mot Matt Damon. Denne filmen fikk han en BAFTA Award for. Han har også vært Golden Globe nominert for en rolle han gjorde i Steven Spielbergs "A.I. Kunstig intelligens". Hans amerikanske filmdebut var mot Uma Thurman og Ethan Hawke i den futuristiske "Gattaca". 14. januar vil han være å se som "Alfie" mot blant andre Susan Sarandon.

Fakta

Norgespremiere
04.02.2005
Originaltittel
Lemony Snicket
Sjanger
Familiefilm
Skuespillere
Jim Carrey
Meryl Streep
Liam Aiken
Emily Browning
Billy Connolly
Timothy Spall
Regi
Brad Siberling
Manus
Daniel Handler (forf. Lemony Snicket)
Robert Gordon
Produsent
Laurie MacDonald
Walter F. Parkes
Jim van Wyck
Foto
Emmanuel Lubezki
Musikk
Thomas Newman
Nasjonalitet
USA
Tyskland
Lengde
1 t. 48 min.
Produksjonsår
2004
Produksjonsselskap
DreamWorks/Paramount
Distribusjon
United International Pictures
Aldersgrense
7 år
Egnethet
Familie
Begrunnelse
Denne filmen, som bygger på kjente barnebøker, inneholder noen dramatiske scener plassert i et eventyrunivers. Den antas derfor ikke å kunne skade sjuåringer.

Få med deg disse filmene