Modig

Norgespremiere: 31.08.2012
7 år
1 t. 40 min.
Eventyr / Familiefilm / Animasjon

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

"Modig" er den neste storfilmen fra Disney Pixar, og historien finner sted i det værbitte og gåtefulle skotske høylandet.

Den dyktige bueskytteren Merida er den impulsive datteren til kong Fergus (Billy Connolly) og dronning Elinor (Emma Thompson). Fast bestemt på å gå sine egne veier i livet, trosser Merida en eldgammel skikk som er hellig for de høyrøstede landsherrene: Digre Lord MacGuffin (Kevin McKidd), gretne Lord Macintosh (Craig Ferguson) og den kranglevorne Lord Dingwall (Robbie Coltrane). Helt utilsiktet skaper Meridas handlinger kaos og raseri i riket, og da hun henvender seg til en eksentrisk gammel heks (Julie Walters) for å få hjelp, får hun oppfylt et ønske som blir skjebnesvangert. Farene som følger tvinger Merida til å oppdage betydningen av sant mot for å bryte en dyrisk forbannelse før det er for sent.

Regissert av Mark Andrews og Brenda Chapman, og produsert av Katherine Sarafian, er "Modig" et storslagent og hjertevarmt eventyr med uforglemmelige rollefigurer og den velkjente Pixar-humoren som elskes av publikum i alle aldre.

Filmen sikter seg inn mot de norske kinoene 31. august i 2012, og lanseres med norske stemmer i både 2D og Disney Digital 3D.

Fakta

Norgespremiere
31.08.2012
Originaltittel
Brave
Sjanger
Eventyr
Familiefilm
Animasjon
Skuespillere
Kelly Macdonald
Billy Connolly
Emma Thompson
Kevin McKidd
Robbie Coltrane
Julie Walters
Craig Ferguson
Norske stemmer
Charlotte Frogner
Hege Schøyen
Atle Antonsen
Kari Simonsen
Per Skjølsvik
Ivar Nørve
Trond-Viggo Torgersen
Regi
Brenda Chapman
Manus
Brenda Chapman
Irene Mecchi
Produsent
John Lasseter
Katherine Sarafian
Musikk
Patrick Doyle
Nasjonalitet
USA
Originalspråk
Norske stemmer
Lengde
1 t. 40 min.
Produksjonsår
2012
Distribusjon
The Walt Disney Company Nordic
Aldersgrense
7 år
Egnethet
Familie
Begrunnelse
Denne animasjonsfilmen inneholder mørke og faretruende scener som kan virke skremmende på de aller yngste. Filmen får derfor 7-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene