Into the Wild

Norgespremiere: 07.03.2008
11 år
2 t. 20 min.
Eventyr / Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

22 år gamle Christopher McCandless (Emilie Hirsch) var akkurat ferdig med college og hadde nå en lovende fremtid foran seg, da han valgte å reise ut i villmarken påjakt etter eventyr framfor å leve et priviligert liv.
Det den unge vandringsmannen opplever gjør ham til et evig symbol for utallige mennesker. Var Christopher McCandless en heroisk eventyrer eller en naiv idealist, en opprørsk 90-tallets Thoreau eller nok en amerikansk sønn på villspor, en fryktløs risikotaker eller en tragisk figur som sliter for å finne den hårfine balansen mellom menneske og natur?
Hver milepæl på reisen er vevd inn i Sean Penns filmatisering av Jon Krakauers populære bestselger, Into The Wild, som handler like mye om den umettelige lengselen etter familie, hjem og forbindelser som den handler om jakten etter sannhet og lykke.

Reisen førte McCandles fra hveteåkrene i South Dakota, nedover Colorado River, til Clab City, og enda lenger. Han møter mange fargerike karakterer som lever på siden av det amerikanske samfunnet og som forandrer hans syn på livet. Men møtene fører også til at McCandless forandrer livet til de menneskene han treffer. Mot slutten setter han seg selv på prøve ved å ta turen alene inn i Alaskas villmark, der alt han hittil har sett, lært og følt tar vendinger han aldri hadde forventet.

Med sitt fengslende nærvær på lerretet og sine allsidige, kraftfulle filmroller er Emilie Hirsch (Christopher McCandless) ansett som en ledende skuespiller i sin generasjon. Han har medvirket i filmer som "Alpha Dog", der han spilte mot Justin Timberlake, Sharon Stone og Bruce Willis, og "Imaginary Heroes". For tiden er han med i produksjonen av "Speed Racer", som kommer ut i 2008, der han skal spille hovedrollen.

Sean Penn (regissør/manusforfatter/ produsent) er blitt en av Amerikas filmikoner med en karriere som strekker seg over nesten tre årtier. Han er blitt nominert fire ganger for Academy-prisen for beste skuespiller. Han spilte hovedrollen i filmene "Dead Man Walking", "Sweet And Lowdown" og "I Am Sam" og fikk en Oscar i 2003 for rollen i "Mystic River". Han har ellers vært med i over 30 filmer, vunnet en rekke videre priser og debuterte som regissør i 1991 med "The Indian Runner", som han også skrev manuset til og selv produserte. Han har siden regissert og produsert filmer som "The Crissing Guard" og "The Pledge". Penn har også vært aktiv som journalist for tidsskriftene "Times", "Interview" og "Rolling Stones".

Fakta

Norgespremiere
07.03.2008
Originaltittel
Into the Wild
Sjanger
Eventyr
Drama
Skuespillere
Emile Hirsch
Vince Vaughn
Catherine Keener
Kristen Stewart
Jena Malonem m. fl
Regi
Sean Penn
Manus
Jon Krakauer
Sean Penn
Produsent
Sean Penn
Art Linson
Foto
Eric Gautier
Musikk
Kaki King
Eddie Vedder
Michael Brook
Nasjonalitet
USA
Språk
Engelsk
Lengde
2 t. 20 min.
Produksjonsår
2007
Produksjonsselskap
Paramount Vantage
River Road Films
Distribusjon
United International Pictures
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Denne filmen skildrer en ung manns reise alene ut i villmarken. Filmen har en alvorlig tematikk og dyster utgang. Dette, samt enkelte dramatiske scener, gjør at filmen får 11-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene