Never Back Down

Norgespremiere: 20.06.2008
15 år
1 t. 50 min.
Action
Never Back Down er lagt til min liste

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Never Back Down er historien om Jake Tyler, en tøff tenåring med et stort hjerte, som må lære seg at alle har en kamp i livet.
Orlando, Florida kunne like gjerne vært månen for landsens Jake der timillionerdollarsvillaene ligger på rekke og rad. De priveligerte tenåringene i denne amerikanske drømmen på steroider mangler ingenting: De suser rundt i sitt eksklusive nabolag i svinedyre bilder, ikledd bikinier og flippflopper, og affekterer en livstrett holdning som preger unger som har fått altfor mye altfor raskt. Livet er ikke annet enn en stor fest for dem.

Jake var stjernen på fotballaget hjemme, men i denne nye byen er han helt utenfor. Han betraktes som "den nye fyren" med sin ordknappe fremtreden og bondske bekledning. Jake blir ikke rent ned av nye venner, men det er greit for ham. Han er stille og tilbakeholden og sørger i stillhet over tapet av faren som nylig har gått bort. Det tar dessverre ikke lang tid før Jakes problematiske fortid kommer til overflaten igjen når et videoklipp fra en spektakulær slåsskamp fra fotballbanen i Iowa blir sendt til den nye skolen hans.

Ting tar en vending når han møter Baja i klassen. Hun er nydelig - og mye smartere enn hun gir seg ut for. Hun inviterer ham med på en fest der han uforvarende blir trukket inn i en slåsskamp med en bølle som heter Ryan McCarthy. Han får juling og blir ydmyket i slåsskampen og dermed mistenkelig overfor alle, særlig Baja, som han tror kan ha lurt ham inn i slåsskampen. Men det er Jakes entusiastiske, godhjertede klassekamerat Max som ser en vinner i Jake. Han forteller Jake om sportsgrenen som går under navnet mixed martial arts (MMA) og inviterer ham med for å møte treneren sin, Jean Roqua.

Det blir raskt klart for Jake at MMA ikke handler om gatekamp, men snarere er en kunstform han er bestemt på å kunne mestre. Roqua vil ta Jake under sine vinger, men det er opp til Jake selv å finne tålmodigheten, disiplinen og motivasjonen til å lykkes. For Jake står mer enn seieren på spill. Avgjørelsen hans vil ikke bare gi ham en revansje, den vil avgjøre hvem han er.

DJIMON HOUNSOU er nominert til Oscar to ganger, for innsatsen i In America og Blood Diamond. Han har spilt i rekke andre filmer, blant annet Gladiator, Amistad, The Island, Constantine, Beauty Shop, The Four Feathers, Deep Rising, Lara Croft Tomb Raider: The Cradle Of Life, Eragon, Stargate og Unlawful Entry.

SEAN FARIS er et forholdsvis ubeskrevet blad med roller i Yours, Mine And Ours, Sleepover, Pearl Harbor og flere TV-serier, blant annet Reunion, One Tree Hill, Life As We Know It, Smallville, Boston Public og Undressed.

AMBER HEARD er et navn å følge med på. Hun har fire roller dette året. I tillegg til Never Back Down spiller hun i The Informers, The Pineapple Express og All The Boys Love Mandy Lane. Hun har tidligere spilt i Alpha Dog, Friday Night Lights, North Country, Drop Dead Sexy og andre filmer, samt en rekke TV-serier, blant dem Californication, Hidden Palms, The O.C. og Criminal Minds.

CAM GIGANDET har bak seg roller fra filmene Who's Your Caddy og Mistaken, og har vært å se i flere TV-serier; CSI, The Young And The Restless, Jack &sBobby og The O.C.

LESLIE HOPE har spilt i blant annet Dragonfly, Bruiser, Sweet Killing, Kansas, It Takes Two, Talk Radio, Men At Work og Water Damage, og på TV har hun blant annet spilt i 24 og Commander In Chief.

Regissør JEFF WADLOW har tidligere laget skrekkfilmen Cry Wolf.

Fakta

Norgespremiere
20.06.2008
Originaltittel
Never Back Down
Sjanger
Action
Skuespillere
Sean Faris
Amber Heard
Cam Gigandet
Regi
Jeff Wadlow
Manus
Chris Hauty
Produsent
Bill Bannerman
Craig Baumgarten
David Zelon
Foto
Lukas Ettlin
Musikk
Michael Wandmacher
Nasjonalitet
USA
Språk
Engelsk
Lengde
1 t. 50 min.
Produksjonsår
2008
Produksjonsselskap
Summit Entertainment
Distribusjon
Nordisk Filmdistribusjon
Aldersgrense
15 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Denne filmen inneholder mange og tildels nærgående skildringer av volds- og kamphandlinger. Filmen får derfor 15-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene