Bruce Almighty

Norgespremiere: 25.07.2003
1 t. 41 min.
Komedie

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Alt skjærer seg for Bruce. I løpet av en dag mister han jobben, kræsjer bilen og får en god porsjon juling i tillegg. Fast bestemt på at dette er Guds vilje, raser han mot Herren og gir ham skylden for det meste. Kort tid senere skjer det ting som tyder på at han kan ha blitt hørt. Han får først noen tegn, og møter deretter selveste Gud (i Morgan Freemans skikkelse), ansikt til ansikt. Herren har hørt hans klager, og utfordrer like godt Bruce til å ta over den Store Jobben.
Bruce Nolan (Jim Carrey) jobber som reporter for en lokal TV-stasjon. Han lager morsomme og hyggelig innslag som både morer og gjør folk glade. Men selv er han langt fra den lykkeligste, aller helst ville han nok gjøre noe mer betydningsfullt, få en høyere stilling, dekke mer spennende saker. Sånn sett er han den rake motsetningen til kjæresten (Jennifer Aniston), som fornøyd og livsglad daglig gjør gode gjerninger i barnehagen hun driver.

Og snart skjærer alt seg for Bruce. I løpet av en dag mister han jobben, kræsjer bilen og får en god porsjon juling i tillegg. Fast bestemt på at dette er Guds vilje, raser han mot Herren og gir ham skylden for det meste. Kort tid senere skjer det ting som tyder på at han kan ha blitt hørt. Han får første noen tegn, og møter deretter selveste Gud (i Morgan Freemans skikkelse), ansikt til ansikt. Herren har hørt hans klager, og utfordrer like godt Bruce til å ta over den Store Jobben.

Omsider erkjenner han at møtet ikke var en drøm. Bruce, den allmektige, utstyrt med Guds makt og krefter, tar fatt på sin nye jobb. Med det målet for øyet å skaffe seg selv fremgang og fordeler. Og ikke minst litt moro i hverdagen...

Bakgrunn: JIM CARREY, født 1962, Canada
Hans allsidighet som skuespiller har allerede gjort ham til en av de aller største blant Hollywoods stjerner. Carrey vant Golden Globe for beste mannlige hovedrolle, først med "The Truman Show" i 1999, deretter med "The Man on the Moon" (2000), hvor han på fantastisk vis tolket den vanvittige komikeren Andy Kaufman i filmen om hans liv. Mest kjent er han nok likevel for sine rene komedieroller, fra filmer som "Ace Ventura" (1994), "Dumb and Dumber" (1994), "Liar Liar" (1997) og "Me, myselfe and Irene" fra 2000.

Fakta

Norgespremiere
25.07.2003
Originaltittel
Bruce Almighty
Sjanger
Komedie
Skuespillere
Jim Carrey
Morgan Freeman
Jennifer Aniston
Philip Baker Hall
Catherine Bell
Lisa Ann Walter
Steve Carell
Nora Dunn
Eddie Jemison
Paul Satterfield
Mark Kiely
Sally Kirkland
Tony Bennett
Regi
Tom Shadyac
Manus
Steve Koren
Mark O'Keefe
Produsent
Tom Shadyac
Jim Carrey
James D. Brubaker
Michael Bostick
Foto
Dean Semler
Musikk
John Debney
Nasjonalitet
USA
Språk
Engelsk
Lengde
1 t. 41 min.
Produksjonsår
2003
Produksjonsselskap
Spyglass
Distribusjon
SF Norge

Anmeldelser

Bilder

Få med deg disse filmene