National Treasure

Norgespremiere: 26.12.2004
11 år
2 t. 15 min.
Action

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Actionfilm i stil med “Da Vinci-koden“ med Nicolas Cage i hovedrollen!

NATIONAL TREASURE er en actionfilm i stil med den bestselgende romanen "Da Vinci-koden". Det dreier seg om en nedgravd skatt samlet gjennom tidene og flyttet over kontinent, skjulte ledetråder som tar deg med over land og hav, ubeskrivelig fare og selvsagt den største formuen verden noen sinne har kjent.
Superprodusent Jerry Bruckheimer, som har hatt braksuksess med bl.a. "Pirates of the Caribbean", og regissør Jon Turteltaub har fått med seg en imponerende rollebesetning. Trekløvret Nicolas Cage, Diane Kruger, fra "Troja", og nykommeren Justin Bartha bekler hovedrollene. Andre medvirkende er Harvey Keitel, Jon Voight og Sean Bean, fra "Ringenes Herre"-filmene.

Handlingen

"Charlotte", og jakten kan begynne. En historie som begynner ved pyramidene i Egypt rundt år 2.000 f.Kr. En stor skatt fra tidenes morgen. Brakt over alle kontinenter erobret av romerne. Funnet av Tempelridderne, som sverget å verne om den. Men franskekongen Filip i det 14. århundret ville det annerledes. Skatten ble ført over Atlanterhavet, og til den nye verden i 1492 av Christopher Columbus. Den overlevde flere kriger, og ble tatt i besittelse av aztekerne. Men til slutt var det grev Pulaski og kontinentalarmeen som tok hånd om den. Ved sin død i 1779 tok grev Pulaski opplysningene om skattens tilholdssted med seg i graven, men i hans etterlatte eiendeler fant soldatene et notat med kun ett ord, "Charlotte". Det er den første ledetråden i jakten på Tempelriddernes skatt, som har vært borte i 200 år, og er slikt som legender er laget av.

Arkeologen og eventyreren Benjamin Franklin Gates (Nicolas Cage) har viet sitt liv til å beskytte en skatt folk flest ikke tror eksisterer. Et ansvar som har ligget hos familien gjennom flere generasjoner. Han har tilbrakt sitt liv med å krangle med sin skeptiske far Patrick (Jon Voight), lete etter ledetråder og gjennomsøke enhver krok for å lokalisere den forsvunnede Tempelriddernes skatt. En legendarisk skatt som ikke bare bringer rikdom, men også makt og kontroll. Men problemet er at selv ikke han vet hvor skatten erhelt til han blir den første personen på 200 år til å løse ledetrådene som er overalt rundt hamfra nasjonens fødested til dens hovedstad til symboler på dollarseddelen.

Når Gates sammen med kompanjongen Riley Poole (Justin Bartha), en spenningssøkende dataekspert, legger ut på en oppdagelsesreise til Arktis, finner de ut at den neste ledetråden til den tapte skatten er et kart som har vært rett foran øynene deres siden den amerikanske revolusjonen. Gjemt på baksiden av verdens best beskyttede dokument, den amerikanske uavhengighetserklæringen, av ingen ringere enn De forente staters grunnlovsfedre George Washington, Thomas Jefferson og Benjamin Franklin. Med andre interesserte i hælene innser Ben at for å beskytte verdens største skatt må han gjøre det utenkelige - stjele det helligste dokumentet i amerikansk historie før det faller i gale hender - og tyde det skjulte kartet. Men hva han trodde var den endelige ledetråden er bare begynnelsen.

I et kappløp mot tiden må Gates, sammen med Riley og den uvitende sjefen for nasjonalmuseet, doktor Abigail Chase (Diane Kruger), unnslippe myndighetene med agent Sadusky (Harvey Keitel) i spissen, være et steg foran sin grådige og hensynsløse fiende Ian Howe (Sean Bean), løse de gjenstående ledetrådene, det 2.000 år gamle mysteriet og finne den ultimate nasjonalskatten.

Fakta

Norgespremiere
26.12.2004
Originaltittel
National Treasure
Sjanger
Action
Skuespillere
Nicolas Cage
Diane Kruger
Jon Voight
Sean Bean
Harvey Keitel
Justin Bartha
Christopher Plummer
Regi
Jon Turteltaub
Manus
Cormac Wibberley
Marianne Wibberley
Jim Kouf
Produsent
Jerry Bruckheimer
Jon Turteltaub
Foto
Caleb Deschanel
Musikk
Trevor Rabin
Nasjonalitet
USA
Originalspråk
Engelsk
Lengde
2 t. 15 min.
Produksjonsår
2004
Produksjonsselskap
Walt Disney Pictures
Jerry Bruckheimer Films
Distribusjon
Buena Vista International
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Denne filmen om en eventyrer på jakt etter en skjult skatt, inneholder en del actionfylte skytescener og den får derfor 11-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene