Bienes hemmelige liv

Norgespremiere: 27.02.2009
11 år
1 t. 50 min.
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

BIENES HEMMELIGE LIV er en rørende film om søken etter kjærlighet, familie og det å ha et sted å tilhøre. Handlingen foregår i Sør Carolina i 1964 da loven om "borgerrettigheter for alle" ble signert. Fjorten år gamle Lily Owens (Dakota Fanning) og hennes husholderske Rosaleen (Jennifer Hudson) velger å rømme fra Lily's brutale far (Paul Bettany) og søker tilflukt hos tre birøkterkvinner (Queen Latifah, Alicia Keys og Sophie Okonedo).
Som eier av en vellykket biefarm, er August Boatwright (Latifah) familiens overhode og styrer med en fast, men kjærlig hånd. Sammen med sine to søstre June (Keys) og May (Okonedo) lever de et fredfylt liv inntil Lily og Rosaleen plutselig dukker opp på døren. Lily danner et helt spesielt bånd til disse kvinnene, og deres unike personligheter hjelper henne komme over tapet av sin egen mor. I dette varme kvinnefellesskapet finner Lily kjærlighet, trygghet og svar på fortidens gåter, og med summende bier og en svart madonna i bakgrunnen staker hun forsiktig ut en ny fremtid.


Filmen er basert på romansuksessen av Sue Monk Kidd, som har solgt godt over 100.000 eksemplarer i Norge.


Dakota Fanning er født i 1994 og er kjent fra mange av sine barneroller. Mest kjent er hun fra filmene ?Klodenes Kamp?, ?Katten i hatten?, ?Man on Fire? og ?Hide and Seek?. Hennes siste film er ?Charlottes web? der hun spiller mot Julia Roberts

Queen Latifah er en kjent amerikansk sanger og skuespiller. Hun har bl.a. spilt i filmer som ?Hairspray?, ?What happens in Vegas? og ?Taxi?. Hun ble i tillegg blitt nominert til Oscar for sin rolle i filmen ?Chicago?.

Jennifer Hudson er en sanger og skuespiller. Hun startet sin karriere da hun deltok i den amerikanske versjonen av Idol, og har i ettertid høstet mye ros for sitt talent både innen sang og som skuespiller. Hun vant Oscar for sin rolle i filmen ?Dreamgirls?, og har også spilt i filmen ?Sex and the City?.

Alicia Keys er mest kjent for sin karriere innen musikk. Hun er en meget kjent soulartist, og vunnet en rekke priser, blant annet Grammy Awards, flere Billboard Music Awards og tre American Music Awards.

Paul Bettany er en britisk skuespiller, og kjent fra filmene ?Et vakkert sinn?, ?Da vinci koden?, ?Master and Commander? og ?Iron man?.

Fakta

Norgespremiere
27.02.2009
Originaltittel
The Secret Life of Bees
Sjanger
Drama
Skuespillere
Dakota Fanning
Paul Bettany
Hilarie Burton
Jennifer Hudson
Queen Latifah
Tristan Wilds
Alicia Keys
Sophie Okonedo
Regi
Gina Prince-Bythewood
Manus
Gina Prince-Bythewood
Produsent
Will Smith
Ed Cathell III
Jada Pinkett Smith
Joe Pichirallo
Lauren Shuler Donner
Ewan Leslie
James Lassiter
Foto
Rogier Stoffers
Musikk
Mark Isham
Nasjonalitet
USA
Språk
Engelsk
Lengde
1 t. 50 min.
Produksjonsår
2008
Produksjonsselskap
Fox Searchlight Pictures
Distribusjon
Twentieth Century Fox Norway
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Denne filmen inneholder enkelte dramatiske scener, deriblant rasistisk motiverte trusler og overfall. Disse skildringene kan virke skremmende på barn og filmen får derfor 11-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene