Rango

Norgespremiere: 04.03.2011
7 år
1 t. 48 min.
Action / Animasjon / Eventyr

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

En kameleon med identitetskrise oppdager at av og til må man virkelig stikke seg ut fra omgivelsene for å smelte best mulig inn.
Fra regissøren av Pirates of the Caribbean kommer nå Rango - et splitter nytt animert komedieeventyr, som tar deg med på en hysterisk morsom og hjertevarmende ferd til det Ville Vesten. Handlingen følger den elleville reisen til Rango (engelsk originalstemme ved Johnny Depp) - en kameleon med en stor identitetskrise, som lever en beskyttet tilværelse som et vanlig husdyr. For hvor høyt kan man vel egentlig sikte når hele hensikten med livet ditt er å gå i ett med omgivelsene? Først når Rango ved et uhell ender opp i westernbyen Dirt - en lovløs utpost befolket av ørkenens mest slu og sprø skapninger - oppdager plutselig den lite heltemodige øglen at han i aller høyeste grad skiller seg ut. Byens innbyggere ønsker ham velkommen som sitt aller siste håp, og før han vet ordet av det har han utnevnt seg selv til Sheriff Rango. Han lever ut rollen etter beste evne, helt til en rekke actionpakkede situasjoner og møter med diverse sprø skikkelser forvandler ham til helten han alltid har drømt om å være.

Rango er en spennende ny vri på den klassiske westernlegenden om outsideren som redder en by - og seg selv i prosessen. Johnny Depp, Isla Fisher, Abigail Breslin, Alfred Molina, Bill Nighy, Harry Dean Stanton, Ray Winstone og Timothy Olyphant er bare noen av de velkjente stjernene som står bak stemmene i den engelske originalversjonen.

Fakta

Norgespremiere
04.03.2011
Originaltittel
Rango
Sjanger
Action
Animasjon
Eventyr
Skuespillere
Frank Kjoås
Katrine Blomstrand
Erik Hivju
Paul-Ottar Haga
Duc Paul Mai-The
Tommy Karlsen
Roy Markussen
Kalle Øby
Regi
Gore Verbinski
Manus
John Logan
Gore Verbinski
Produsent
Graham King
Adam Cramer
Gore Verbinski
David Shannon
Shari Hanson
Tim Headington
John B. Carls
Musikk
Hans Zimmer
Nasjonalitet
USA
Originalspråk
Norsk
Lengde
1 t. 48 min.
Produksjonsår
2011
Produksjonsselskap
Blind Wink
GK Films
Nickelodeon Movies
Distribusjon
United International Pictures
Aldersgrense
7 år
Egnethet
Barn/ungdom
Begrunnelse
Flere mørke og enkelte truende scener gjør at filmen får 7-årsgrense. Filmen frarådes underårige.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene