Velkommen til Shti'ene

Norgespremiere: 03.07.2009
Tillatt for alle
1 t. 46 min.
Komedie

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Tidenes største franske filmsuksess!

Filmen som knuste "Titanic"! Sett av over 20 millioner mennesker i Frankrike, også en stor suksess i Spania, Tyskland, Italia, og mange andre land! Inntekter på over en milliard kroner i Europa så langt!
Philippe Abrams, postsjefen i landsbyen Salon-de-Provence i fylket Bouches-du-Rhône, gjør alt han kan for å få seg en stilling helt syd ved Middelhavet, inkludert å spille handicappet.. Men han blir gjennomskuet, og deretter sendt til det nordlige Frankrike, til Bergues nær Dunkirk, for 2 år. Selvfølgelig er dette en straff, hans kone tror Bergues ligger på Nordpolen, og pakker ham inn i boblejakke og pelslue. For folk som bor i det sørlige Frankrike, er nord-Frankrike som et kaldt helvete, hvor ingen skulle tro at det kunne bo folk. Etterhvert oppdager Abrams at Shti'ene ikke bare trykker ham til sine bryst, men til og med innvier ham inn i sine særegenheter, som å dyppe smørbrød med stinkende ost i morgenkaffen, spille orgel i byens klokketårn og ta imot et eller helst flere glass genever når man distribuerer posten...


(Sh'ti er navnet som brukes på de som bor i denne regionen, fordi de har en spesiell måte å snakke på, som resten av franskmennene har stor moro med å gjøre narr av..
Litt på samme måte som danskene har molboer, britene forlyster seg på walisernes bekostning, eller at mange tror at det eneste som kommer fra Sveits er gjøkur og fondue...)

Filmen har slått alle salgsrekorder, og er blitt Frankrikes mest sette film gjennom tidene. Filmen har også stor suksess i andre land, som Sveits, Belgia, Marokko, Italia, Spania og Tyskland. Filmens store suksess har også medført en valfart av turister til den lille landsbyen Bergues. Alle vil nå drikke Shti-øl, spise pommes frites foran postkontoret eller smake på den stinkende osten, "maroilles".


FilmMagasinet sier: "..en våt, gallisk drøm av en film."
Hamar Arbeiderblad gir karakter 5 og sier: "Ingenting i det som er Frankrikes mest sette film er opplagt. Nye vendinger er et stikkord, filmen er deilig uforutsigbar og morsom. Filmen er breddfull av handling. Det er ikke kjedelig et sekund."

Fakta

Norgespremiere
03.07.2009
Originaltittel
Bienvenue chez les Ch'tis
Sjanger
Komedie
Skuespillere
Dany Boon
Kad Merad
Zoé Félix
Lorenzo Ausilia-Foret
Anne Marivin
Philippe Duquesne
Guy Lecluyse
Line Renaud
Regi
Dany Boon
Manus
Dany Boon
Alexandre Charlot
Franck Magnier
Produsent
Claude Berri
Eric Hubert
Jérôme Seydoux
Foto
Pierre Aïm
Musikk
Philippe Rombi
Nasjonalitet
Frankrike
Originalspråk
Fransk
Lengde
1 t. 46 min.
Produksjonsår
2008
Produksjonsselskap
Pathé Renn Productions
Distribusjon
Fidalgo
Aldersgrense
Tillatt for alle
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Ingen scener i denne filmen antas å ha en skadelig virkning på barn. Filmen er derfor tillatt for alle.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene