Harry Brown

Norgespremiere: 04.06.2010
15 år
1 t. 43 min.
Thriller

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Harry Brown er historien om en manns reise gjennom et kaotisk Storbritannia der narkotika er viktigste valuta og pistoler regjerer i gatene. Harry Brown er en beskjeden og lovlydig borger, men han er også en pensjonert elitesoldat og enkemann som bor alene i en deprimerende sosialblokk. Hans eneste selskap er bestevennen Leonard.

Men når Leonard blir myrdet av en kriminell bande føler Harry seg kallet til å reagere og distribuere sin egen form for rettferdighet. Når han setter i gang med å rydde opp i den nedslitte gården der han bor kommer han på kant med politiet, ledet av etterforskningslederen Frampton.

Harry Brown viser dessverre et realistisk bilde av dagens Storbritannia. Mange vil kjenne seg igjen i det som for dem er helt dagligdagse situasjoner: Å passere dopdealere på vei hjem, se barna bli plaget av gjenger på lekeplassene, bo i falleferdige bygninger som for lengst burde vært revet. Ifølge regissøren Daniel Barber er ikke skildringene overdrevne. Rådgiverne fra politiet som bisto i arbeidet med filmen hadde adskillig verre historier å fortelle enn det som vises her.

Gjennom tittelfiguren prøver Harry Brown å svare på spørsmål av typen "Hva ville jeg gjort i en slik situasjon?", "Hvordan ville jeg reagert?" og "Hva må til for å skyve meg over grensen?"

Harry Brown forteller en viktig historie.

DANIEL BARBER er førstegangsregissør. Han har tidligere vunnet en kortfilmpris for filmatiseringen av Elmore Leonards novelle The Tonto Woman.

MICHAEL CAINE er en levende legende, en av Englands aller mest markante skuespillere. Blant hans uendelig mange filmer kan vi nevne Get Carter, Zulu, The Ipcress File, Alfie, The Italian Job, Educating Rita, Last Orders, Dirty Rotten Scoundrels, Hannah And Her Sisters, Siderhusreglene, The Quiet American, The Man Who Would Be King, Children Of Men, A Bridge Too Far, Batman Begins og The Dark Knight.

EMILY MORTIMER er blant annet kjent fra Lars And The Real Girl, The Pink Panther, Match Point, Young Adam, Love's Labour's Lost, Elizabeth og The Ghost And The Darkness.

CHARLIE CREED-MILES har blant annet spilt i Det femte element, Nil By Mouth og TV-serier som Miss Marple, Hustle og Waking The Dead.

BEN DREW er best kjent som artisten Plan B, men har tidligere hatt en rolle i filmen Adulthood, der han også bidrar med musikk.

LIAM CUNNINGHAM har spilt i Into The West, Dog Soldiers, The Escapist, Hunger og mange andre filmer. Han blir også snart å se i storfilmen Clash Of The Titans.

Fakta

Norgespremiere
04.06.2010
Originaltittel
Harry Brown
Sjanger
Thriller
Skuespillere
Michael Caine
Emily Mortimer
Iain Glen
Liam Cunningham
Jack O'Connell
David Bradley
Regi
Daniel Barber
Manus
Gary Young
Produsent
Matthew Vaughn
Steve Norris
Christos Michaels
Reno Antoniades
Kris Thykier
Paul Brett
Matthew Brown
Tim Haslam
Tim Smith
Foto
Martin Ruhe
Musikk
Ruth Barrett
Paul Rogers
Martin Phipps
Pete Tong
Nasjonalitet
Storbritannia
Språk
Engelsk
Lengde
1 t. 43 min.
Produksjonsår
2009
Produksjonsselskap
Lionsgate (in U.K.)
E1 Entertainment (in Canada)
Marv
Prescience
the U.K. Film Council's Premiere Fund
Framestore
Distribusjon
Nordisk Film Distribusjon AS
Aldersgrense
15 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Mange brutale voldsskildringer i et realistisk miljø gjør at denne filmen får 15-årsgrense. Særlig kyniske fremstillinger gjør at filmen frarådes underårige.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene