Nancy Drew - Frøken Detektiv

Norgespremiere: 10.08.2007
7 år
1 t. 39 min.
Action / Eventyr / Familiefilm

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Alle tiders tenåringsdetektiv må bryne seg på sin mest gåtefulle sak hittil.

Nancy Drew har byttet ut den lille, koselige hjembyen med hektiske Los Angeles. Hun har lovet faren sin at hun ikke skal gå løs på nye saker, men hva skal en ung detektiv gjøre når huset hun flytter inn i, rommer et uoppklart Hollywoodmysterium?

For generasjoner av fans over hele verden er navnet Nancy Drew ensbetydende med eventyr. Den unge amatørdetektiven er gløgg, lidenskapelig opptatt av å løse mysterier og har et rykte for å havne i - og komme ut av - farlige situasjoner.
Den oppegående tenåringen flytter fra hjembyen River Heights til Vestkysten, der hun begynner på skolen Hollywood High i Los Angeles. Den unike personligheten hennes gjør at Nancy øyeblikkelig skiller seg ut fra sine selvopptatte, travle medelever, særlig de ondskapsfulle moteslavene Inga og Trish. De blir ikke helt kloke på den nye jenta, men de ser at alt ved henne er annerledes - fra intelligensen og de gammeldagse manerene til den perfekte lunsjpakken og mokkasinskoene.
Den lunkne velkomsten ville kanskje bekymre ei gjennomsnittlig ny jente i byen, men ikke Nancy. Hun har viktigere ting å tenke på - nemlig et nytt mysterium.
Selv om hun lovet faren sin å slutte som "snushane", går det ikke lang tid før Nancy får snusen i en av de største uløste sakene i historien: det mystiske dødsfallet til skuespilleren Dehlia Draycott. Tilfeldigvis bor Drew-familien i den tidligere Draycott-villaen. Den har lenge hatt et rykte på seg for å være hjemsøkt, og nå er den åsted for merkelige hendelser.
Hvordan kan Nancy motstå å løse gåten?...

Evig tenåring på sporet
Amatørdetektiven Nancy Drew er et produkt av firmaet Stratemeyer Literary Syndicate, en "skrivefabrikk" grunnlagt av Edward Stratemeyer. Han laget korte "handlingsskisser", betalte andre for å skrive bøker ut fra skissene, og beholdt alle rettighetene selv. Bøkene ble gitt ut under pseudonymer. Alle salgsinntekter gikk til Stratemeyer, som fritt kunne forandre på tekstene og gi dem ut på nytt. Journalisten Mildred Wirt Benson skapte de første bøkene om Nancy Drew under pseudonymet Carolyn Keene. I Norge ga forlaget N.W. Damm & Søn ut 26 av de 56 originale historiene i serien "Frøken Detektiv". Deretter skaffet Forlagshuset AS seg rettighetene til de senere historiene, og fra bok nummer 27 het serien "Detektiv Nancy Drew". På 80-tallet kom en moderne serie på norsk, "Nancy Drew tar saken".

Andrew Fleming
(regi, manuskript)
Den tidligere barneskuespilleren Andrew Fleming var medforfatter til og regisserte den politiske komedien "Dick" (1999), en satire om Watergateskandalen, og "The Craft" (1996), en komisk thriller om tenåringsjenter som driver med heksekunst. Han skrev og regisserte independent-filmen "Threesome" (1994), og han regisserte "The In-Laws" (2003) med Michael Douglas og Albert Brooks før han regisserte for flere TV-serier.

Emma Roberts
(Nancy Drew)
Emma Roberts har de siste årene vært Adie Singer i komiserien "Unfabulous" på barne- og ungdomskanalen Nickelodeon, en rolle hun har mottatt flere priser for. Roberts er arvelig belastet som datter av skuespiller Eric Roberts og niese av Oscar-vinner Julia Roberts. Etter sin aller første prøvespilling fikk Emma rollen som Johnny Depps og Penélope Cruz' datter i "Blow" (2001). Siden har hun spilt i independent-filmen "Grand Champion" (2002) og "Aquamarine" (2006).

Tate Donovan
(Carson Drew)
Tate Donovan var aktuell på norske kinoer med "Snikskytter" (2007), der Mark Wahlberg hadde hovedrollen. Han har også spilt i komedien "The Pacifier" (2005), George Clooneys Oscar-nominerte "Good Night, and Good Luck" (2005), thrilleren "Swordfish" (2001), "Murder at 1600" (1997) og Michael Caton-Jones' "Memphis Belle" (1990). For TV-seere er han også kjent som Joshua Bergen i flere episoder av serien "Venner for livet".

Fakta

Norgespremiere
10.08.2007
Originaltittel
Nancy Drew
Sjanger
Action
Eventyr
Familiefilm
Skuespillere
Emma Roberts
Rachael Leigh Cook
Tate Donovan
Amy Bruckner med flere
Regi
Andrew Fleming
Manus
Tiffany Paulsen og Andrew Fleming
Produsent
Cherylanne Martin og Jerry Weintraub
Foto
Alexander Gruszynski
Nasjonalitet
USA
Språk
Amerikansk
Lengde
1 t. 39 min.
Produksjonsår
2007
Produksjonsselskap
Warner Bros. & Jerry Weintraub Productions
Distribusjon
Norsk Filmdistribusjon
Aldersgrense
7 år
Egnethet
Familie
Begrunnelse
På grunn av en mørk atmosfære og skumle skurker, får denne filmen 7-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene