Revolutionary Road

Norgespremiere: 16.01.2009
11 år
1 t. 59 min.
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Basert på den grensesprengende romanen av Richard Yates er REVOLUTIONARY ROAD et gripende portrett av et amerikansk ekteskap sett gjennom øynene til Frank (Leonardo DiCaprio) og April (Kate Winslet).
Historien Yates skrev på 1950-tallet stiller et spørsmål som igjen har blitt aktuelt med det moderne forholdet; kan to personer skille seg fra det hverdagslige uten å skille lag?

Frank og April har alltid sett på seg selv som spesielle, annerledes, klare og villige til å leve deres liv basert på et høyere ideal. Så da de flytter inn i sitt nye hus på Revolutionary Road deklarerer de sin uavhengighet fra forstadens apati som omslutter deres omgivelser og er bestemt på å aldri bli fanget av epokens sosiale restriksjoner.

Tiltross for all deres ynde, skjønnet og mangel på respekt forandres ekteparet til nettopp det de ikke ønsket å bli; en bra man med en monoton jobb hvis nerver har blitt borte; en mindre lykkelig husmor underernært på mening og lidenskap; en amerikansk familie som, i likhet med så mange andre, har mistet drømmene sine.

Bestemt på å endre deres skjebne legger April en dristig plan om å starte helt på nytt, å forlate tryggheten i Connecticut til fordel for det ukjente Paris. Men da planen blir satt i live blir begge ektefellene presset til det ytterste ? en vil flykte uansett kostnad og den andre vil redde alt de hadde uansett kompromiss.

REVOLUTIONARY ROAD er regissert av Sam Mendes (vinner av Oscar for AMERICAN BEAUTY) med manus fra Justin Haythe, Leonardo DiCaprio og Kate Winslet i hovedrollene og med andre dyktige skuespillere som Oscar-vinner Kathy Bates, Kathryn Hahn (BOEING-BOEING) Michael Shannon (BEFORE THE DEVIL KNOWS YOU?RE DEAD, BUG) og David Harbour (AWAKE). Filmens produsenter er John N. Hart, Scott Rudin, Sam Mendes og Bobby Cohen; og med Marion Rosenberg, David M. Thompson og Henry Fernaine som ansvarlige produsenter.

Fakta

Norgespremiere
16.01.2009
Originaltittel
Revolutionary Road
Sjanger
Drama
Skuespillere
Kate Winslet
Leonardo DiCaprio
Kathy Bates
Michael Shannon
Regi
Sam Mendes
Manus
Justin Haythe
Produsent
Marion Rosenberg
Nina Wolarsky (exec.)
David M. Thompson
Pippa Harris (exec.)
Sam Mendes
Gina Amoroso
Scott Rudin
Ann Ruark
Bobby Cohen
Peter Kalmbach (exec.)
John N. Hart
Henry Fernaine
Foto
Roger Deakins
Musikk
Thomas Newman
Nasjonalitet
USA
Lengde
1 t. 59 min.
Produksjonsår
2008
Produksjonsselskap
Paramount Vantage
DreamWorks Pictures
Paramount Vantage
Evamere Entertainment
BBC Films
Neal Street
Goldcrest Pictures
Distribusjon
United International Pictures
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Denne filmens underliggende urovekkende stemning, samlivskonflikter og sterke følelsesutbrudd gjør at den får 11-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene